SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir An Önce Ağır Hasarlı Evler Yıkılacak'

0
Güncellendi - 2020-06-06 20:06:39
'Bir An Önce Ağır Hasarlı Evler Yıkılacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Aydın Baruş, merkez üssü Pütürge ilçesi olan AFAD'a göre 5, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne göre de 5,3 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören vatandaşları ziyaret etti.

Vali Baruş, depremin merkez üssü olan Pütürge ilçesi kırsalındaki Çayköy ve Gözlüce mahalleleri ile ilçe merkezini ziyaret ederek, zarar gören evleri yerinde inceledi.

Depremzedelerle görüşen Vali Baruş, taleplerini dinleyerek ihtiyaçlarının giderilmesi için yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Depremzedelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyleyerek, zarar gören binaların en kısa sürede yıkılacağını ve vatandaşların talepleri doğrultusunda da yeni evlerin yapılacağını söyleyen Vali Baruş ayrıca “Depremin ardından hasar tespiti çalışmalarımıza bu gün AFAD ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince devam ediyoruz. Bizde depremden en fazla etkilenen Pütürge ilçemizin Gözlüce Mahallesindeyiz, konutları hep birlikte dolaştık. Bir önceki Sivrice depreminden dolayı ağır hasar gören evlerin hasarları artmış durumda. Dolayısıyla evlerin içerisinde insanların barınması sağlıklı değil, barınma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza çadırlar kuruldu. Bir an önce bu ağır hasarlı evlerin yıkımına başlayacağız. Evlere yaklaşılması, evlerin içerisinden eşya alınması dahi bazılarında sakıncalı.

Bu nedenle vatandaşlarımıza bir kez daha uyarıda bulunmak istiyorum. Ağır hasarlı konutlara lütfen girmesinler. AFAD ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimizi beklesinler. Hasar tespiti yapıldıktan sonra yıkım işlemlerini gerçekleştirmek üzere biz buraya makine ve ekipman göndereceğiz, bu ekipmanlarla evlerin yıkımı gerçekleştirilecek. Kendilerine de TOKİ tarafından yapılan köy konutlarından yapılmasını teklif edeceğiz, kabul edildiği takdirde köy konutlarının yapımına kısa sürede başlayacağız. Sağlıklı çelik konstrüksiyon konutlar bunlar.

Diğer taraftan da şehir merkezlerinde bildiğiniz gibi TOKİ tarafından yapılan ihaleler kapsamında çok katlı konut yapımı devam ediyor. Bu anlamda şehir merkezimizde problem yok ama köy konutlarımız çok sayıda ağır hasarlı bunların yerine de hanelerimizin barınacağı yeni evler yapmamız lazım. Bunun içinde gayret sarf ediyoruz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Tüm vatandaşlarımızdan devletine güvenmelerini, haklarının mutlaka sağlanacağını ve sabırlı olmalarını istirham ediyorum. İnşallah bu konutların yapımını kısa zamanda gerçekleştirip vatandaşlarımızı barınma imkanına kavuşturacağız” dedi.

Bölge halkı ise desteklerinden dolayı Vali Baruş'a teşekkür etti.

Baruş'a, Pütürge Kaymakamı Recep Aydın, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, AFAD İL Müdürü Mustafa Türker ve diğer ilgililer eşlik etti.

AFAD ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin bölgedeki hasar tespit çalışması devam ediyor.

Bülten- malatyahaber.com- AA

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • ismet çetin (1 yıl önce)
    Allahtan korkun 3 sene oldu hala evlerimiz yapılmıyor millet cadirlarda yatiyor hala otanmadın hiç bir ev kalmadi diyosunuz toki simdide enerji hatlarini bahane ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Aziz (3 yıl önce)
    Reklam yapıyur
    0
    0
    Yanıtla
  • Çetin (3 yıl önce)
    sayın vali ağır hasarlı evlerimiz için vermiş olduğumuz dilekçe sonucunda iki tane kontrol memurun incelemesi sonucu ağır hasarlı evlerimiz için sağlam raporu vermeleri düşündürücü bir durum. Bu demek oluyor küçük bir sarsıntı sonucu evleriniz yıkılsın herkes ölsün hükümet yıpransın demek oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Sayın valim şehit fevzi mahallesi kentsel donusume sokulmuş buranin sakinleri olarak size sesleniyoruz hasar goren evleri yikin ama saglam evlere karismasinlar tapulu malimiz imara acilsin bizler yapalim .sitelerde yasayamayiz deprem vurusu unutduk canimizin derdine dustuk malatya yanin en fakir yoksul semti burasi madur edmesinler
    0
    0
    Yanıtla
  • melek (3 yıl önce)
    maşallah cok emek verdi, 4k siteleri hala olduğu gibi duruyor kaç ay oldu millet perişan oldu kimin umurunda.
    0
    0
    Yanıtla
  • AVSAR BEY (3 yıl önce)
    Tamam bunlar baktı ya hersey düzelecek .... Eskiler iyi bilir ilkokulda okumayı ali ata bak ile baslattılar...O ali büyüdü vali oldu hala bakıyor neden??? bakmaktan başka birşey öğretmediler... Büyük depremden belli ne kadar zaman geçti artık ne yapacaksanız yapan yeter baktığınız artık icraat yapın..vereceginiz vatandaşa bir kredi onuda bu kadar zorlaştırmayın ..o krediyide hak sahibi hak sahibi olmayan diye ayırıyorsunuz... Artık insanlarımız ölmesin en kaz altında kalmasın..
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Sayın valimiz gerekeni fazlasıyla yapacaktır kimsenin endişe etmesine gerek yok ilk depremde yaptığı gibi allah afetlerden musibetlerden korusun güzel malatyamizi ve turkiyemizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Köylü (3 yıl önce)
    Devletimize sayın valimize güvenimiz sonsuz Allah razı olsun kendisinden ilk depremde hiç yalnız bırakmadı bizi devletin gücünü şefkatini babalıgini vatandaşa fazlasıyla gösterdi defalarca Pütürge ve doğanyola yollar kapalıyken kubbe dağında 2 metre kar varken bile geldi yine yanımızda devletimiz yaralarımız sarılacak hiç kuskumuz yok devletimiz sağolsun milletimiz varolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski Dost (3 yıl önce)
    Her depremden sonra aynı hikaye, bir kaç tane yetkisiz yetkili son model makam araçlarıyla kahvelerini yudumlayarak olay yerine gider, zavallı halkımla dalga geçer gibi konuşur, konuşur dönerler, verilen sözler unutulur gider halk kaderiyle baş başa kalır..
    0
    0
    Yanıtla
  • Eda (3 yıl önce)
    Yazık hepsi gariban durumları olsa lüks bir evde otururlardı rabbim en güzel şekilde eksiksiz yeni hayırlı evler nasip etsin
    0
    0
    Yanıtla