SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastane Yerindeki 'Saray' İçin İnce İş İhalesi

0
Güncellendi - 2021-05-21 11:16:53
Hastane Yerindeki 'Saray' İçin İnce İş İhalesi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, yıktırılan eski SSK Hastanesi (daha sonra Beydağı Devlet Hastanesi) arazisi üzerinde inşa ettiği, 'belediye sarayı' olarak da adlandırılan yeni belediye hizmet binasının ikinci etap işleri için bir ihale düzenlediğini açıkladı.

“İnce işler” ihalesi

İnşaat sektörünün, kaba inşaat sonrası işler için kullandığı deyimle, ‘ince işler’i içeren Yeşilyurt Belediyesi yeni hizmet binasının ikinci etap işlerine ait ihalenin 4 Haziran 2021 tarihinde yapılacağı açıklandı.

Toplam alanı 2 bin 20 metrekare, toplam inşaat alanı ise 21 bin 450 metrekare olan Yeşilyurt Belediyesi yeni hizmet binası 2. Etap yapım işi ihalesi kapsamındaki işlerin 400 günde bitirilmesi öngörülüyor.

Yıkılan eski SSK Hastanesinin yerine inşa edilecek olan ‘Yeşilyurt Belediye Hizmet Binası ve Kompleksi’ Kocaeli merkezli  Mersa İnşaat- Dura Mühendislik Ortaklığı’na pazarlık usulü ile verilmişti.

Kaba inşaat için yaklaşık 10 milyon TL harcandı

14 milyon 671 bin TL maliyet bedeli hesaplanan ancak pazarlıkla 9 milyon 536 bin TL’ye söz konusu ortaklığa verilen işin, ihale yerine pazarlık usulüyle verilme gerekçesi,  “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” olarak açıklanmştı,

İhale verilen ortaklardan birinin diğer şirketi ihalelere girişi yasaklanmıştı

Yeşilyurt Belediyesi’nin, yeni hizmet binasının yapım işini pazarlık usulü ile kazandığı açıklanan Kocaeli merkezli firmanın da içinde yer aldığı Elyapı Grup’a ait bir başka firmanın, Kandıra Belediye binası yapım ihalesindeki taahhütlerini yerine getiremediği için tüm ihalelere katılmaktan 1 yıl yasaklandığı ortaya çıkmıştı

İhalelere katılmaktan yasaklanan firmanın sahibinin, aynı zamanda Yeşilyurt Belediyesi binası ihalesini alan Mersa İnşaat Ltd. Şti’nin de ortağı olduğu, ancak, bu kişi, Mersa Ltd. Şti.’deki 750 bin TL değerindeki hisselerini, 14 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ‘İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı’ndan 20 gün önce aynı soyadını taşıyan bir kişiye devretmişti.

Belediyenin Yeşil Topsögüt Lüks Konak İhalesi de aynı ortaklığa verildi

CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın, "Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın ailesine ait beton şirketi Yeşilyurt Belediyesi'ne beton satıyor" iddiasının ardından, Yeşilyurt Belediyesi'nin yeni hizmet binası 1. etap ihalesini alan Mersa İnşaat- Dura Mühendislik Ortaklığı'na, bu ihaleden 2 gün sonra da Belediyenin lüks Yeşil Topsöğüt Konakları projesi ihalesinin de verildiği öğenilmişti.

Başkan Çınar'ın ailesine ait firmanın Belediyenin yaptırdığı Topsöğüt Konakları projesine gaz beton sattığı ortaya çıkmıştı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ailesine ait şirketten, Yeşilyurt Belediyesi inşaat projesi için gaz beton alındığını doğrulamış ve bu durumu, bölgede tek gaz beton üreticisi firmanın ailesine ait olmasıyla savunmaya çalışmıştı.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

GÖRSEL: Belediye hizmet binası inşaat alanı ve ihaleye konu İnce işler maket görüntüleri

Başkan Yardımcısı makam odası

Müdür Odası

Koridor

Ofisler

Toplantı salonu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Yvz (2 yıl önce)
    Güney ve Kuzey çevre yolları ni daha bitiremediniz çevre yoluna başlanildigi donemde 3 İstanbul köprüsü havaalanı Zigana geçidi bitti Çanakkale koprusude biter yakında biz de daha tık yok .1 sene içinde belediye sarayini çabuk bitirdiniz helal olsun çevre yolları bitmesede olur
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Şatafat ve lüks. Ne yazık ki mevcut iktidarın en sevdiği şey şatafat ve lüks. Nasılsa babalarının parası değil. Yiyin, için, harcayın gezin boşverin bu halk nasılsa sandıkta yine size oy verecek. Kim olsa bu başkanların yerinde aynısını yapardı. Helal olsun. Oylar nasılsa cepte. Vatandaş olarak biz görevimizi yapalım vergilerimizi zamanında ödeyelim. Bu yöneticilerde biraz sefa sürsünler. Ne yazık ki devir böyle, 19 yıllık akp iktidarı sonunda geldiğimiz nokta.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt un 4.binası nere olacak (2 yıl önce)
    Heytt be, şimdi iyi dinleyin Bunlar önce yakınca belediyesine milyonlar harcalayıp yenileyip oraya göçtüler, sonra milyonlar harcanıp şuan ki belediyeyi yenileyerek göçtüler. Şimdide milyon milyon paralarla yeni binaya. PEKİ YENİ BİNADA KAÇ YIL KALIP NEREYE GÖÇECEKSİNİZ. EN ÖNEMLİSİ BU İŞLERE KİM KARAR VERİP ONAYLIYOR. nasıl bir Yeşilyurt meclisi var anlıyamıyorum, hiç mi sorgulayan yok denetleyen yok. Gerçi muhalefet belkide sormuştur tabiki Red olmuştur. EL KALDIR İNDİREREK İLÇEYİ YÖNETMEK ne güzel dünya
    0
    0
    Yanıtla
  • DİLAVER GÜR (2 yıl önce)
    Ben vergimi veriyorum onların saraylarda oturması için değil..Hakkımı da helal etmiyorum..şu an ki bina nelerine yetmiyor..Biraz mütevazi olun..
    0
    0
    Yanıtla
  • İlerde belki seçilsen oralarda otururmusun oturmaz mısın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilaver bi sus yaa. Ben de vergimi veriyorum. Şimdiki bina yıkıldı yıkılacak. Yeni bina şart. Ya her şeyde hakkımı helal etmiyorum sözünü hiç sevmiyorum. Binanın yeri bence iyi seçilmedi. Başka bir yere yapılabilirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Bunu sadece yeşilyurt belediyesi için söylemiyorum. Kendi işlerinde veya işletmelerinde kuruş hesabı yapanların sıra devletin parasına gelince gavur parası gibi harcamalarının akla mantığa sığar bir yönü yok. Kendileri büyür ama devletin kurumunun her geçen gün borcu artar. Aslında kendi işlerindekş başarılarının 10 birini devlet kurumunda sağlasalar dürüst olduklarına kanaat getirirdim ama yok öyle bişey..
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    Bir atasözümüz var. Küçüğü kalkar büyüğe bakar. Selahattin Gürkan Battalgazi’de bundan daha büyüğünü yeşil alanın içime yaptığında susarsak işte böyle olur. Dün Gürkan’a yok demeyenlet bugün bu yanlışa kapı açtılar. Keşke dünde saray deme erdemi ve cesareti gösterilse idi. Dünkü de saraydı bugünkü de saray. En büyüğüde saray. Sevdiklerimizle sevmediklerimize karşı eşit ve önyargısız davrandığımızda adil oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (2 yıl önce)
    Yalnız birşey dikkatimi çekti son zaman da yapılan ilçe belediye binalarının dış görünümü Cumhurbaşkanlığı külliyesine benziyor, acaba bir özentimi yoksa başka birşeymi.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    isallah bu bina durus yonetime baskana Nasip olur
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap (2 yıl önce)
    ya ne oluyoruz be bir büyük şehire bakın bir battalgaziye bakın yapılan çalışmalara bakın yinede en iyi çalışan belediye yeşilyurt ama hergün bir konuda eleştiri yapılıyo bu art niyetten başka birşey değil çok ayıp hakikaten adam hangi çalışmayı yaparsa yapsın hepsine eleştiri var benim midem bulanmaya başladı birilerinin talimatıylamı bu kadar üzerine gidiliyo bence evet birilerinin talimatıyla hareket ediyosunuz buda utanç verici bir durum
    0
    0
    Yanıtla
  • Yanılıyorsun, her şeye olumsuz bir eleştiri getirdiğimiz falan yok. Yapılan hizmetlerin öncelikli hizmetler olmadığını belirtiyoruz sadece. Vizyondan yoksun başkanlardan bahsediyoruz. Saray konseptinde, özellikle şu dönemde yapılmaması gerektiğini düşündüğümüz harcamaları eleştiriyoruz. Zengin, varlıklı ve istikrarlı bir ülke değiliz. Bu ülkeyi kimlerin bu hale getirdiği çok açık belli değil mi. Rekabetin olmadığı yerde reisçilikle yanlış giden bir şeyleri değiştiremeyiz. Ankarayı, İstanbulu kim yönetiyor. Battı mı Ankara bitti mi İstanbul. Bugün seçim olsa Ankara ve İstanbulu ezici bir çoğunlukla yine alamazmı İmamoğlu ve Yavaş. Başka düşüncelere ve fikirlere şans vermenin vakti geldi geçiyor bile. İnanın kaybetme korkuları çok başka, kaybedince göreceksiniz ki biz nasıl bu partiye oy vermişiz diyeceğiz. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar (2 yıl önce)
    Helal etmiyorum, haram zıkkım olsun, o makamlarda oturmak nasip olmasın lükse düşkün zihniyetteki kendini beğenmişlere..
    0
    0
    Yanıtla
  • Atanamayanlar (2 yıl önce)
    Lale Devri'ni yaşıyorlar.İnsana yatırım yapacaklarına betona yatırım yapıyorlar.Elbette ki belediyenin belli bir merkezi olmalı ama bu kadar şaşalı degil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (2 yıl önce)
    Bu saltanat'a gösterişe yaptığımız yatırımları üretime yapsak daha iyi olmamız'mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Haram zıkkım olsun.Millet ekmek bulmakta zorlanıyor bizim belediye başkanları lüks de yarışıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (2 yıl önce)
    En önemlisi belediye binalarını yenilemek..iş aş üretim kimin umrunda..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Özalper mahallesi Aliya sokaktaki bisiklet yolu 10 yıldır toprakla duruyor.Neymis mahkemelikmis.Malatyada yüzlerce iş ve AVM mahkemelik ama nedense onlar tıkır tıkır çalışıyor.100 m .lik bisiklet yolu aşırı durustlerin temizlik alanı olmuş.3000 öğrenci 10 yıldır o toprakta gidip geliyor.Ama çok dürüst amirlerimiz işi çok ciddi yapıyor.Ozalper ilkokulunun dış duvarının kenarındaki atık ve toprak yığını 9 yildir orada ve mahallenin meşhur muhtar evinin tam cephesinde duruyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Bir merkez ilçe belediyesinin bu denli bir hizmet binasına bu yoklukta darlıkta ve Malatya nın bir sürü devasa kronik problemi varken ihtiyacı var mıydı diye düşünüyorum..Gönül elbette en iyisini ister ama başkandan isterdim ki Melekbaba Kiltepe'ye kentsel dönüşümü yapsın ama başkan belli bölgelere saplanıp kalmış ve gösteriş makyaj peyzaj işlerine yoğunlaşmış..Olmadı olmuyor!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Şeffaf Adam (2 yıl önce)
    2020/338331 ihale kayıt numaralı 07.07.2020 tarihinde ihalesi yapılan "YEŞİLYURT BELEDİYESİ HİZMET BİNASI 1.ETAP YAPIM İŞİ 22.07.2020 tarihinde başlayan iş 12.01.2022 tarihinde tamamlanması bekleniyordu.   Daha iş 1.Kat beton aşamasında iken 2021/267680 ihale kayıt numaralı 04.06.2021 tarihinde ihalesi yapılacak olan "YEŞİLYURT BELEDİYESİ HİZMET BİNASI 2.ETAP YAPIM İŞİ" ihalesi açık ihale usulü ilana çıktı.   Soru-1: 1. Etap işin bitmesine daha 7 ay varken ve 1.etabın henüz %20 si tamamlanmışken 2. Etap ihalesi neden çıkıyor? Soru-2: 1. Etap yapım işi fesih edildi mi? Fesih sebepleri nelerdir ve belediyenin bu durumdan gördüğü zararlar nasıl giderilecektir? Soru-3: Madem bu şekilde açık ihale usulü yapabiliyorsunuz neden 1. Etap işini davetiye usulü Malatya ile hiç ilgisi olmayan bir firmaya verdiniz?
    0
    0
    Yanıtla