SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MEAH'da Bağımlı Terörü.. Hemşireleri Rehin Aldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MEAH) Acil Servisinde çalışan 3 hemşire, eline kırık bardak parçasını alarak tehditte bulunan madde bağımlısı tarafından rehin alındı. Polis ve hastane güvenliğinin müdahalesi ile 3 hemşire herhangi bir sıkıntı yaşanmadan kurtarıldı.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde dün Olay dün saat 22.00 sularında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; ambulansla hastaneye getirilen madde bağımlısı ve alkollü bir genç, eline aldığı kırık bardak parçası ile odada bulunan 3 hemşireyi tehdit etti.

Hastanede terör estiren madde bağımlısı, kısa süre sonra kapıyı kırarak giren polis ve güvenlik tarafından etkisiz hale getirildi.

Olayda yara almadan kurtulan ve sağlık durumları iyi olan 3 hemşirenin olaydan sonra evlerine gönderildiği öğrenildi.

Madde bağımlısı şahıs ise polis ekiplerince gözaltına alındı.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ BENTLİ'DEN TEPKİ..

Sağlık İl Müdürü Prof.Dr. Recep Bentli, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Dün gece, Acil servisimizde hastalara şifa dağıtmak ve hastaların yaralarını sarmak için canla başla görev yapan 3 Hemşire arkadaşımızın rehin alındığı üzücü bir olay yaşanmıştır. Gece gündüz demeden fedakarca mesleğini icra eden sağlık çalışanlarımızın maruz kaldığı şiddetin her türünün karşısında olacağımızı, şiddetin önlenmesi ve cezasız kalmaması için elimizden geleni yapacağımızı bildirmek istiyoruz. 3 Hemşire arkadaşımıza ve tüm sağlık camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."dedi.

BAŞHEKİMİN AÇIKLAMASI..

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Serdar Deniz de, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"01.10.2021 tarihinde ambulans ile hastanemize getirilen şahıs, saat 21.59'da herhangi bir kayıt işlemi ve muayenesi yapılmadan, ambulanstan kaçarak, acil servisin yan koridorunda birkaç odaya girmeye çalışmıştır. Şahıs, bu koridorda bulunan hemşire dinlenme odasının açık olduğunu farkederek, bu odaya girmiştir. Bu esnada dinlenme odasında bulunan 2 hemşire arkadaşımız ve hemen kendisinin ardından odaya giren 1 hemşire arkadaşımız olmak üzere 3 hemşiremizi rehin almıştır.

Saat 22.10'da güvenlik ve emniyet ekipleri kapıyı kırarak içeri girmiş ve şahsı etkisiz hale getirmiştir. Şahıs 22.12'de odadan çıkarılmıştır.

Bu süreçte, hemşirelerimizde hayati tehlike arz eden herhangi bir yaralanma olmamıştır.

Gece gündüz demeden fedakarca mesleğini icra eden sağlık çalışanlarımızın maruz kaldığı şiddetin her türünün karşısında olacağımızı, şiddetin önlenmesi ve cezasız kalmaması için elimizden geleni yapacağımızı bildirmek istiyoruz.

3 Hemşire arkadaşımıza ve tüm sağlık camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan bu çirkin saldırıyı tekrar şiddetle kınıyor ve bir daha bu gibi durumların yaşanmamasını temenni ediyoruz."

malatyahaber.com- iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • TUNC (2 yıl önce)
    1-) Hastanenin hemen yanı Malatya Emniyet Müdürlüğü ve bir sürü güvenlik görevlisi var hastanede, neden hemen müdahale edilmemiş? 2-) Böyle alkol, uyuşturucu ve madde bağımlılarını tedavi etmeyecekler, ne halleri varsa görsünler 3-) Nasıl bir hukuk sistemi var, adamı serbest bırakıyorlar anlamıyorum, demek ki hukuk işlemiyor, bu nedenle herkes kendi adaletini sağlamaya çalışıyor 4-) Hastane de her acil servis içinde bir tane polis görevlendirilsin, bu kadar polis nerede görev yapıyor ? Malatya ya bir bakan geldiği zaman 50 metre bir polis dikiyorlar, aynı güvenlik tedbirini vatandaşı için neden almıyorlar? yada bu polisler normal zamanda neredeler ? 5-) Uyuşturucu satanlarla ciddi mücadele etmeleri lazım, sokakta tip tip insanlar geziyor, durdurup bir kimlik sormuyorlar, biz ailece gezince durdurup kontrol yapıyorlar anlamıyorum 6-) Bu adamın tutuklanması için bir sağlık çalışanı ölmesi mi gerekir ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih B. (2 yıl önce)
    Bravo 20 tane güvenlik bir tahta kapıyı kıramadığı gibi ayakta bile duramayan bir sarhoşu etkisiz hale getiremedi, içeride o hemşirelere bu süreçte zarar verebilirdi. liyakatsız eğitimsiz personel istihdam eden sağlık müdürlüğü yine sınıfta kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Gece boyunca içki, eroin vs...sokakta bağır çağır sonra ambulans götürüp hastanede tedavi etsin, ne güzel devletimiz var
    0
    0
    Yanıtla
  • Sendikacı44 (2 yıl önce)
    Koruma Ve Güvenlik Görevlisi Meslektaşlarımın Emeğine Sağlık Bu Arada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    Bu hastanede ,geçen sene madde bağımlısı yerde yatıyor diye o saatte görevli hemşirelere soruşturma açıldı ve yerleri değiştirildi.vay efendim niye yerden kaldırıp sedyeye yatırmadınız diye..
    0
    0
    Yanıtla
  • Belinisa (2 yıl önce)
    Burada nerde polis müdahale ediyor anlamadım hepsi güvenlik görevlisi. Güvenlik görevlilerinin hakkını vermek lazım.Allahınıza kurban
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli dayı (2 yıl önce)
    Madde bağımlısı hastanede yatıp kalkıyor acilin kantinindeler
    0
    0
    Yanıtla
  • YıKaMaCı (2 yıl önce)
    Sayın editör birincisi meah nedir ya ilk okuduğumda yeni bir örgütmü kurulmuş acaba dedim ikincisi bu olay resmi kurumlara ders olsun kapinin arkadan kitlenecek durumda olmasi nasil bir anlayıştir birde güzel ülkemde mesai saatlerinde memurların kapi kapaması anayasada suç olan bir madde varken
    0
    0
    Yanıtla
  • anayasının 854. maddesi uyarınca işkembeden sallayarak yorum yapmak idam cezasını gerektiriyor. bizzat yazar anayasada sakın üfürmeyin diye
    0
    0
    Yanıtla
  • ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Orda çalışanlar 24 saat çalışıyorlar. Hickimse 24 saat ayakta duramaz. Doğal olarak oturup dinleniyorlar, Yemek yiyorlar ,formalarını değişiyor lar. Bir zahmet kapınnda kilidi olsun. Daha farklı önlemler alınabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Denetimi verin salın piyasaya .
    0
    0
    Yanıtla