SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastanede Terör Estiren Şahıs Serbest

A- A+ PAYLAŞ

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SERBEST BIRAKMA KARARINA İTİRAZ ETTİ.. Ambulansla getirildiği Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşire odasını basarak, kırık bardakla tehdit ettiği 3 hemşireyi rehin alan şahıs, mahkemece serbest bırakıldı. Mahkemenin bu kararına Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

1 Eylül Cuma gecesi 22.00 sıralarında, madde bağımlısı olduğu öğrenilen ve ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen 23 yaşındaki H.A.K. adlı şüpheli, kayıt ve muayene işlemi yapılmadan, ambulanstan inip Acil Servis blokuna girerek, buradaki odalara girmeye çalışmış, daha sonra 3 hemşirenin bulunduğu odaya girerek, kırık bardakla tehdit ettiği hemşireleri rehin almıştı.

Hemşireleri bir süre rehin tutan H.A.K., kapıyı zorlayarak içeri giren polis ve hastane güvenliği tarafından etkisiz hale getirilmişti. Hemşirelerin zarar görmediği olaydan sonra şüpheli gözaltına alınmıştı.

Saldırgan şahıs, polisteki sorgusunun ardından getirildiği Adliye'de Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Ancak mahkeme, saldırganı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin bu kararına itiraz ederek, şüphelinin tutuklanması talebinde bulundu.

TABİP ODASI, "EN HAFİF İFADEYLE ZORBALIK"

Bu arada, Malatya Tabip Odası da, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 hemşirenin rehin alınması olayına tepki gösterdi.

Oda Başkanı Doç.Dr. Erol Karaaslan, yaptığı açıklamada, "Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görevli 3 hemşiremiz madde bağımlısı bir hasta tarafından cam parçasıyla tehdit edilerek alıkonmuştur.

Ağır pandemi koşullarında gözünü kırpmadan en ön safta halkımız için kendilerini feda edercesine mücadele eden kıymetli sağlık personellerimize yapılan bu muamele sağlık camiamızı derinden üzmüştür. Sağlık personelinin vazifelerini yaparken ölümle tehdit edilmesi bir akıl tutulması ve en hafif bir ifadeyle zorbalıktır.

Bu vesile ile sağlık personeline yapılan saldırılara üst limitten en ağır ceza verilmesini talep ediyoruz. Kıymetli vatandaşlarımızı da sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Şiddete maruz kalan 3 hemşiremize ve bütün sağlık camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."dedi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • 44malatya (2 yıl önce)
    Adelet hukuk olmayan yerde bu gibi olaylar olur ac bir insan firinda ekmek calsa tutuklanir
    0
    0
    Yanıtla
  • Sağlıkçı (2 yıl önce)
    normalde biri gidip bir başkasını rehin alınca serbest mi bırakılıyor? rehin alınan kişi sağlıkçı olursa sorun olmuyor herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Hiç bir vasfı olmayan kişilerin, Gece demeden gündüz demeden bu pandemi ortamında çalışan Sağlık personeline yaptığı bu alçakça saldırı karşılıksız kalmamalı. Yanlıştan dönülüp en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Sağlık personelimizin yanındayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 malatya 44 (2 yıl önce)
    Bu kanunu ve yasayı yapanların başına gelirse o zaman anlarlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Sayın yargı mensupları lütfen empati yapınız başka bir şey istemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Serbest kelimesini duymak ne kadar üzücü adalet
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel (2 yıl önce)
    Yasalarımızın ve hakimlerimizin hakkını vermek gerekli. Adam bişey yapmamış ki. Üç hemşireyi rehin alıp ölümle tehdit etmek suç olurmu hiç. Bu adamın içeri girmesi için sabikasinin yüzün üzerine çıkması mi gerekli. Yoksa olmaz. Ondan sonra ülkemizde neden bu olay/suç isleniyor? Su yargı merci de olanlar nasıl bir defter/kitap var onunuzde. Ülkemizde bu kadar suç isleniyorsa bilin ki bunun müsebbibi sizsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • SAĞLIKÇI (2 yıl önce)
    Bir sağlık çalışanı olarak yapılan eylemi nefretle kınıyorum. Ayrıca serbest bırakan adli makama da kızgınım. Bu eylem bir askeri üste, adliye de veya emniyette gerçekleşseydi karar aynı mı olurdu merak ediyorum.Ama maalesef sağlık çalışanlarının ne koruyucusu nede savunucusu maalesef yoktur.Yazık bu zamanda gece gündüz demeden pandemi koşullarında, ''insanlar düğünlere cenazelere bulaş riski yüzünden gitmeye korkarken'' çalışan sağlık neferlerinin bu hale düşürülüp yapanın yanına kar kalması diğer kötü niyetlileri de cesaretlendiriyor.Umarım bizi bizleri düşünen birileri çıkar artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Suç işleyen serbest. Bu nasıl bir adalet sistemi. Adamın suçu sabit. Hemen serbest. Bu adamlar serbest kalır kalmaz tekrar suç işlemeye devam eder. Nasılsa içerde kalma yok.
    0
    0
    Yanıtla