SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Hava Ambulansı Hizmeti Durduruldu!

0
Güncellendi - 2021-10-25 02:04:47
Malatya'da Hava Ambulansı Hizmeti Durduruldu!
A- A+ PAYLAŞ

ARTIK HELİKOPTERLE ACİL HASTA NAKLİ YAPILAMAYACAK.. Acil hastalara ve ani sağlık sorunlarına doktor ve yardımcı sağlık personeli ile ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, hastaların hastanelere taşınmasını sağlayan ve 17 bölge merkezinden Türkiye geneline hizmet veren helikopter ambulans hizmetinin, yüklenici firma THK – Gökçen Havacılık şirketinin mahkeme tarafından tasfiyesine karar verilmesi nedeniyle, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 5 merkezde durdurulduğu öğrenildi. Bu hizmetin, 'tasarruf' gerekçesiyle sonlandırıldığı iddiaları ise doğrulanmadı.

Malatya’da konuşlu helikopter ambulans, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Erzincan ve Erzurum’u kapsayan bölgeye hizmet veriyordu.

Sağlık turizmi merkezi iddiasındaki Malatya için büyük kayıp

Sağlık Bakanlığı, 2013'te Gökçen Havacılık ile 17 helikopterlik bir ambulans helikopteri sözleşmesi imzalamış ve 2018'te de sözleşme yenilenerek helikopter sayısı 19'e çıkarılmıştı.

Bölgede bugüne kadar verdiği hizmetlerle, Turgut Özal Tıp Merkezine taşıdığı hasta sayısı ile çok sayıda insanın hayatını kurtaran hava ambulans hizmetinin iptal edilmesinin sağlık turizmi merkezi iddiasındaki Malatya için büyük bir kayıp olacağı değerlendiriliyor.

Mahkeme şirketin tasfiyesine karar verdi

Sağlık Bakanlığı – Acil Hizmetler Genel Müdürü Dr. Eray Çınar’ın ilgili birimlere gönderdiği yazıya göre; 2018 yılında ihalesi yapılan 19 helikopter ambulans kiralama ihalesine ait sözleşme, Ankara 7. İdare Mahkemesi’nin 9 Eylül 2021 tarihli, “tasfiye kararı” ile 22 Ekim 2021 tarihinden itibaren tasfiye edildi.

Mahkemenin söz konusu kararının doğurduğu sonuçlardan biri olarak, aralarında Malatya’nın da bulunduğu 5 helikopter ambulans merkezinde konuşlu helikopter ambulansların verdiği hizmetlerin, bu merkezlere bağlı bölgeler kapsamındaki illerde durdurulduğu belirtildi.

Ambulans helikopterin hizmet veremeyeceği bölge merkezlerinin, Malatya, Afyon Bursa, Çanakkale ve Sivas olduğu bildirildi.

Yeni helikopter ambulans ihalesi yapılacak

Bu arada, yeni ambulans helikopter hizmeti için Sağlık Bakanlığı’nın yeni ihale yapacağı, bu ihale sürecinin yaklaşık 3 ay süreceği belirtiliyor. Sağlık bakanlığı, bu süre içinde, kendi inisiyatifi ile ambulans helikopter kiralayabileceği ve bu işe ait hak ediş bedellerinin Sağlık Bakanlığı’nca karşılanacağı kaydedildi.

Siyasilerin devreye girmesi bekleniyor

Bir hafta içinde, Malatya'da en az 5-6 kritik olaya müdahale eden, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Merkezi'ne hasta nakli yapan, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Erzurum ve Erzincan'da yine kritik ve acil hastaları hastanelere taşıyarak hayat kurtaran Hava Ambulans hizmetinin, en hızlı şekilde yeniden devreye girmesi için milletvekillerinin konunun takipçisi olması ve yetkili kurumlarla birlikte kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • gurbet (2 yıl önce)
    Firsat bu firsat yeni ihaleyle Elaziga verin kurtulun
    0
    0
    Yanıtla
  • tam da dedigin gibi oldu :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Neden ülke anonim şirket gibi her şey özele veriliyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Elazig lilar da şehir hastanesi bizde niye hava ambulansi yok diyorlardi... fırsat ayaklarına geldi... yeni ihale de elaziga kurulur merak etmeyin... hayırlı olsun simdiden...
    0
    0
    Yanıtla
  • Elazığ'a giderse bir daha oy moy yokkkkkkkkkkkkkk!
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya hariç bütün bölge müdürlükleri, şehir hastaneleri büyük şehirlerde. Malatya ise her şeyini kendisinden küçük şehir Elazığ'a kaptırmış durumda. Eğer böyle bir şey olursa yani bu da Elazığ'a giderse Ak partinin oyları Malatya'da biter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bunu da başka ile transfer etmesinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (2 yıl önce)
    Makam araçları, Vip araçları kaldırmaları daha çok mantıklı olacaktı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Yazıklar olsun, makam araçlarından ,saraylardan, başkan odalarından , yemeklerden davetlerden tasarruf yok ama insan canından var??
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    İtibardan tasarruf
    0
    0
    Yanıtla
  • Haberi bile tam okumadan yorum yapıyorsun.Helikopter hizmetinin şirketin mahkeme tarafından sonlandırıldığını okumadın galiba.
    0
    0
    Yanıtla