SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Havalimanı Taşımacılık İhalesi Yapıldı

0
Güncellendi - 2019-01-25 04:14:12
Havalimanı Taşımacılık İhalesi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımacılık şirketi MOTAŞ AŞ’nin şehir merkezinden havaalanı güzergahına yolcu taşımacılığı için yaptığı ihale MOTAŞ binasında gerçekleştirildi.  503 bin TL muhammen bedel belirlenen ihaleye Samsun firması Bafaş LTD ŞTİ ile Meydan Taşımacılık katıldı. İhalede en yüksek teklifi 515 bin TL ile Meydan Taşımacılık firması verdi.

Malatya Büyükşehir Meclisi’nden kent merkezi ile havaalanına yolcu taşımacılığı yapılması ve bunun da MOTAŞ AŞ. Tarafından yürütülmesi yönündeki meclis kararının ardından MOTAŞ, taşımacılık işini ihaleye çıkardı.

Samsun firması Bafaş ile Meydan Taşımacılığın katıldığı ihalede ilk etapta Meydan taşımacılık 503 bin TL’lik muhammen bedel üzerinden KDV hariç 505 bin 200 TL, Bafaş LTŞ Şirketi ise KDV hariç 504 bin 120 TL teklif verdi. Zarfların açılmasından sonra açık artırmaya gidildi. Açık artırmada Meydan taşımacılığın verdiği 515 bin TL’lik teklifin ardından Bafaş firması ihaleden çekildi.

İhale, komisyonun incelemelerini tamamlamasının ardından herhangi bir itiraz olmaması durumunda sonuçlandırılacak.

İhale ilanında, taliplilerden 5 yıldır havalimanı taşımacılık işi yapması koşulunun yanı sıra ihale saatinin yeralmaması nedeniyle eleştiri konusu olan ihale, ilandakinden 1 hafta sonra gecikmeli olarak yapıldı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Sedat Dere (4 yıl önce)
    Malatya büyükşer belediye motaş niye rada izin ve o Onar zengin etti motaş kedi otobüs var nebekliyosuz havsanl girin hepsini bacalayın ve dagıdı Saga ve sola gönderin saygılarm arz ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Adrese teslim çok güzel olmuş Malatya ya yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (5 yıl önce)
    Büyükşehir belediye kendine ve yönetimine yakışır bir ihale yapmış.Bu ihaleden cumhurbaşkanının haberi olsada,malatya,da büyükşehir belediyeyi kimlere emanet ettiğini görse.Yakışmadı malatya,ya.Yakışmadı ak partiye.Hani halka hizmet,hakka hizmetti.
    0
    0
    Yanıtla
  • TOPRAK (5 yıl önce)
    Mantık dışı motaş bir işletme değil mi kendi neden sefer yapmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan (5 yıl önce)
    yazıhan. fethiye gibi uzak yerlere motaş kendi otobüsle hizmet veriyor. ancak ne hikmetse havaalanı gibi kaymak bir yeri resmen meydan otoya veriyorlar nasılmı meydan taşımacılık.503.00 bin befaş 504.00 bin açık artırma befaş ihaleden çekilirr 515. 00 meydanda
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip (5 yıl önce)
    Büyükşehir Belediyesi; ihale yapmadan, birilerine para kazandırmadan kendi otobüslerinden birkaçını bu güzergahta çalıştırarak Havaalanı ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı fevkalede yapabilirdi.İstanbul’da Atatürk Havaalanı’na ulaşımı metro, taksi ve belediye otobüsleri sağlıyor.Metroda; tek biletle havaalanından 30-40 istasyon ilerdeki mesafeye gidebiliyorsunuz.Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul BB sinden neyi eksik? Üstelik Malatya BB si şehir merkezinden; 40 km deki Kale’ye, 35 km deki Akçadağ’a 30 km deki Yazıhan’a otobüs koyarak ulaşımı sağlıyor.Konu havaalanı olunca mı taşıma ihalesi yapılıyor? O zaman diğer yerlerdeki taşımaları da ihale ile yapsınlar.Hani belediyeciliği kendileri daha iyi biliyorlardı.Ver mehteri.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Muhammen bedel 503 1 teklif 504 2 teklif 505 Açık artırma 515 resmen enteresan bir ihale. Ayıp oluyor beyler
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    şartnameden belli değil miydi zaten MEYDAN da kalacağı? açık açık tarif etmişlerdi zaten. değişen birşey olmadı meydan zaten havalimanına sevrvis çekiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (5 yıl önce)
    ulaşımın 5 tl olması lazım
    0
    0
    Yanıtla