SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Havuz Sorularına Soylu'dan 4 Ay Sonra Yanıt

0
Güncellendi - 2021-10-12 01:00:00
Havuz Sorularına Soylu'dan 4 Ay Sonra Yanıt
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge ilçesindeki Pütürge ilkokulu bünyesinde bulunan yüzme havuzuna, ilçe kaymakamının girememesi üzerine, havuzda can kurtaran bulunmadığı gerekçesiyle kapattırdığı iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanının yanıtlanması istemiyle CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından verilen soru önergesine, bakanlık 4 ay sonra yanıt verdi.

AĞBABA'NIN SORU ÖNERGESİ..

Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Veysel Fırat, Pütürge'de kaymakamı Batuhan Taşçı'nın kendisi ve ilçedeki bazı görevlilerin yararlanması için havuzda bulunanların boşaltılması yolundaki talimatının yerine getirilmemesi üzerine, kaymakamın havuzu kapattığı iddiasını gündeme taşınmış, malatyahaber.com'da da olay, "Kaymakam kızdı, havuzu kapattırdı" başlıklı haberle kamuoyuna duyurulmuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Ağbaba da konuyu, TBMM'ye taşımış, 29 Haziran 2021'de, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle aşağıdaki soru önergesini vermişti:

“Malatya Pütürge İlkokulu’na 2019 yılında Pütürgelerin maddi katkılarıyla yüzme havuzu yapılmış olup, havuz 2 yıldır öğrencilerin ve gençlerin hizmetindedir.

21.06.2021 günü saat 18.30’da Pütürge İlkokulundaki yüzme havuzuna giden Pütürge Kaymakamı ile Pütürge Cumhuriyet Savcısının yüzen gençlerin havuzdan çıkarılmasını ve yalnız yüzmek istediklerini belirttikleri, okul müdürü tarafından gençlerin çok uzak yerlerden geldiğini, yüzme ücretlerini ödediklerini ve çıkaramayacağını söylemesi üzerine kaymakamım havuza girmeden ayıldığı, ertesi gün "Havuzda görevli cankurtaran yok'' gerekçesiyle havuzun kapattırdığı Malatya yerel basınında yer alan haberlere konu olmuştur.

Bir yandan "bürokratlar halka yakın olacak" şeklinde cümleler kurulurken, diğer taraftan bir kaymakamın ilçedeki tek yüzme havuzunu kapattığı iddiaları kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştır.

Bu çerçeveden hareketle;

1-Pütürge İlkokulu’nda bulunan yüzme havuzu açık mıdir? Kapalımıdır? Kapalı ise sebebi nedir?

2-Pütürge Kaymakamı’nın ilkokul havuzunda yüzmek için havuzda yüzen gençlerin çıkarılmasını istediği, bu talep reddedilince ertesi gün havuzu kapattırdığı iddialar doğru mudur?

3-Havuzda görevli cankurtaran var mıdir? Yok ise cankurtaran görevlendirilmesi için ne beklenmektedir?

4-Pütürge Kaymakamı’nım "havuzda görevli cankurtaran yok" gerekçesiyle havuzu kapattırdığı doğru ise, bu sorunu çözmesi gereken ve havuza cankurtaran görevlendirmesi gereken ilçenin en büyük mülki amiri bir adım atmışmıdır? Görevlendirmeyle ilgili girişimde bulunmuş mudur? Bulunmamı ise sebebi nedir?”

SOYLU'DAN 4 AY SONRA YANIT..

Ağbaba’nın TBMM Başkanlığına İçişleri Bakanlığınca yanıtlanması talebiyle 29 Haziran 2021 tarihinde verdiği yazılı soru önergesine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 6 Ekim 2021'de yanıtlandı.

Bakan Soylu, “Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunmuş olduğu yazılı soru önergesi incelenmiştir. Malatya İli Pütürge İlkokulunda bulunan yüzme havuzu faaliyette olup halen Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen “Telafi Eğitiminde Ben de Varım” programı ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce sürdürülen eğitim ve etkinliklere katılan çocuk ve gençlere hizmet vermektedir. Pütürge Kaymakamlığı tarafından cankurtaran eğitimi almış sertifikalı bir öğretmen havuzda görevlendirilmiştir. Öğrencilerin sağlığı ve can güvenliğinin korunması için ilgili mevzuat çerçevesinde havuzdaki ihtiyaçların giderilmesi noktasında çalışmalara Kaymakamlıkça devam edilmektedir.” şeklinde yanıt verdi.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Pütürge İlkokulu'nun havuzu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Bülent Yavuz (2 yıl önce)
    Eee demek ki 4 ayda bir cankurtaran bulmuş kaymakam bey. Bu aralar kaymakamlar revaçta. Ama örnek davranışlarından dolayı değil. Makam ağır geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Arda EKİN (2 yıl önce)
    Havuz problemi: Bir musluk boş bir havuzu 24 saatte doldurmaktadır. Buna göre, bu musluğun kapasitesi 2 kat artırılırsa aynı havuz kaç saatte dolar?
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (2 yıl önce)
    4 ay once yazin en sicak gunleriydi. Kis geliyor ancak cevap gelmis ama pek te tatmin edici olmamis
    0
    0
    Yanıtla