SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haydi Yeni Malatya.. 3 Puan Bizim Olsun

A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 30.haftasında Cumartesi günü 18.30’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Ankara temsilcisi Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek olan BtcTurk Yeni Malatyaspor, alt sıraları yakından ilgilendiren mücadeleden galibiyetle ayrılarak, tehlike bölgesinden uzaklaşmak istiyor. 

Ligin 29.haftasında İstanbul deplasmanında yaşadığı puan kaybıyla birlikte haftayı 28 puan ve averajla 15.sırada tamamlayan BtcTurk Yeni Malatyaspor için sahasında Gençlerbirliği ile oynayacağı karşılaşma büyük önem taşıyor. Sezonun ikinci yarısındaki ilk galibiyetini 28.haftada sahasında Göztepe’ye karşı 2-1’lik skorla alan sarı siyahlılar, özellikle sahasında alacağı iyi sonuçlarla lige tutunmanın hesaplarını yapıyor.

DÜŞÜŞTE İÇ SAHA SONUÇLARI ETKİLİ OLDU

Süper Lig’de üçüncü sezonunu yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, sıkıntılı geçirdiği 2019-2020 sezonunu mutlu sonla tamamlamak istiyor. Sezonun ilk yarısında 24 puan toplayan ancak ikinci yarıda istediği sonuçları alamayan ve tehlike hattına kadar gerileyen sarı siyahlı takım, ligde kalan maçlarda istediği sonuçları alarak kümede kalmak istiyor. 

Sezonun ikinci yarısında ilk galibiyetini 28.haftada sahasında İzmir temsilcisi Göztepe’ye karşı 2-1’lik skorla alan Doğu Anadolu temsilcisi, 29.haftada deplasmanda Fenerbahçe’ye 3-2 kaybetti ve tehlike bölgesinden uzaklaşamadı. Sarı siyahlılar, 30.haftada konuk edeceği Gençlerbirliği karşısında galip gelerek, ilerleyen haftalara daha rahat girmenin hesaplarını yapıyor. 

Süper Lig’de 29 haftalık bölümde 7 galibiyet, 7 beraberlik, 15’te mağlubiyet yaşayan ve topladığı 28 puanla 15.sırada bulunan BtcTurk Yeni Malatyaspor, bu sezon iç sahada istediği sonuçları alamamanın sıkıntısını yaşadı. 

Ligde şuana kadar topladığı 28 puanın 15’ini iç sahada kazanabilen BtcTurk Yeni Malatyaspor, MKE Ankaragücü, İttifak Holding Konyaspor ve Yukatel Denizlispor’dan sonra en kötü iç saha performansını sergileyen takım oldu. 

Sarı siyahlı takım, ligde 29 haftalık bölümde şuana kadar oynadığı 14 iç saha maçında 4 galibiyet, 3 beraberlik, 7’de mağlubiyet yaşadı. Malatya temsilcisi, 14 iç saha maçında rakip ağları 22 kez havalandırırken, kalesinde ise 20 gol gördü. 

SON 5 LİG MAÇINDA 4 PUAN

Süper Lig’de üçüncü sezonunu yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, özellikle ligin ikinci yarısında istediği sonuçları alamadı. Sarı siyahlı takım, son 5 lig maçında hanesine 4 puan yazdırabilirken, ikinci yarıda şuana kadar bir kez galip gelebildi.

Ligin 25.haftasında sahasında İttifak Holding Konyaspor’u konuk eden BtcTurk Yeni Malatyaspor, rakibiyle 1-1 berabere kalarak, sezonun ikinci yarısındaki ilk puanını hanesine yazdırmıştı. 26.haftada kritik Kayseri deplasmanından 2-1’lik mağlubiyetle ayrılan sarı siyahlılar, koronavirüs nedeniyle ara verilen ve yeniden başlayan ligde 27.haftada sahasında Kasımpaşa’ya 2-1’le boyun eğdi. 

Süper Ligin 28.haftasında sahasında konuk ettiği İzmir ekibi Göztepe’yi 2-1 mağlup eden BtcTurk Yeni Malatyaspor, 29.hafada İstanbul deplasmanında Fenerbahçe’ye 3-2’lik skorla kaybetti.  

BEŞİNCİ KEZ KARŞILAŞIYORLAR

Süper Lig ekipleri BcTurk Yeni Malatyaspor ile Gençlerbirliği, tarihlerinde beşinci kez bu akşam karşı karşıya gelecek. İki takımın daha önce oynadığı 4 karşılaşmada Yeni Malatyaspor’un üstünlüğü dikkat çekiyor. 

Yeni Malatyaspor ile Gençlerbirliği, daha önce 1’i Ziraat Türkiye Kupası, 3’ü ise Süper Lig olmak üzere 4 maçta karşı karşıya geldi. Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de oynanan karşılaşmalarda rakibine karşı kaybetti. Sarı siyahlı takım, 3 Süper Lig karşılaşmasında 2 kez galip gelirken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Gençlerbirliği, Yeni Malatyaspor’u sadece 2011 yılındaki kupa maçında mağlup edebildi. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Gençlerbirliği daha önce 2011 yılında Ziraat Türkiye Kupası’nda karşı karşıya geldi. 16 Ocak 2011 yılında Ankara’da oynanan karşılaşmayı Gençlerbirliği 2-0 kazandı. 

2017-2018 sezonunun ilk yarısında Ankara’da oynanan karşılaşma 1-0 BtcTurk Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma ise 4-1 Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle tamamlandı. 

İki ekip bir sezonluk aranın ardından 2019-2020 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de buluştu. Bu sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan karşılaşma 3-3’lük beraberlikle sonuçlandı. Yeni Malatyaspor’un gollerini Thievy Bifouma ile Robin Yalçın (2) kaydetti. 

AVANTAJI DEĞERLENDİREMEDİLER

Ligin 28.haftasında sahasında İzmir ekibi Göztepe’yi 2-1’le geçen ve sezonun ikinci yarısındaki ilk galibiyetini alan Doğu Anadolu ekibi, 29.haftada puan ya da puanlar için gittiği Fenerbahçe deplasmanından istediğini alamadı. Mücadelenin hakemi Ali Şansalan’ın Gökhan Töre’yi 65.dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan ihraç ettiği mücadelede 1-0 geriye düşmesine karşın 2-1’lik üstünlüğü yakalayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, Ozan Tufan’ın son dakikalarda attığı 2 golle rakibine 3-2 mağlup oldu. 

Süper Lig’de 29.haftayı puansız kapatan BtcTurk Yeni Malatyaspor, Hes Kablo Kayserispor’un 3, Çaykur Rizespor, Yukatel Denizlispor, MKE Ankaragücü’nün ise 1’er puan kazandığı haftada önemli bir avantajı elinden kaçırmış oldu. BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin 29.haftasını puansız tamamlarken, 28 puan ve averajla 15.sırada yer aldı. 

MAÇIN HAKEMİ KAYSERİ'DEN ABDULKADİR BİTİGEN

Süper Ligin 30.haftasında Cumartesi akşam Yeni Malatya Stadyumu’nda 18.30’da oynanacak olan BtcTurk Yeni Malatyaspor-Gençlerbirliği karşılaşmasını Kayseri Bölgesi Üst Klasman Hakemi Abdulkadir Bitigen yönetecek. 

Karşılaşmada, Bitigen’in yardımcılıklarını Manisa Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Volkan Ahmet Narinç ile Kayseri Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Mustafa Savranlar yapacak. Adana Bölgesi Üst Klasman Hakemi Caner Ak ise mücadelede dördüncü hakem olarak görev yapacak.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • çakırrr (3 yıl önce)
    onların federasyonu varsa bizimde dualarımız var,kaplan gibi futbolcularımız var.bugün kükre ve avını yakala.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    inşallah 3 puan bizim allah'ın yardımıyla
    0
    0
    Yanıtla
  • HasMalatyalı (3 yıl önce)
    Canınızı ortaya koyun. Alın şu 3 puanı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa doger (3 yıl önce)
    Maçın hakemleri Kayserili bu çok önemli bir durum federasyon bunu nasıl yapar hiç bir yönetici çıkıp Kayseri bölgesi hakemi nasıl verilir demiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    Hakemler Bizi Dilim Dilim Doğrayacaklar Bakın görün
    0
    0
    Yanıtla
  • Kral (3 yıl önce)
    Duamızı edelim Allahın izniyle maçı alacaz 3 puan bizim ve ligde kalacaz yenimalatyasporumuza canı gönülden başarılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mülayim (3 yıl önce)
    Olacak o 3 puan bizim olacakkkk ?❤️?
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    İlkkez bu sayfanın iyi bisey yazdığını gördüm haydi 3 puan bizim olsun ??
    0
    0
    Yanıtla