SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayırdır İnşallah.. Zabıta Kaldırım İşgali Denetimi Yaptı!

0
Güncellendi - 2021-03-08 02:26:14
Hayırdır İnşallah.. Zabıta Kaldırım İşgali Denetimi Yaptı!
A- A+ PAYLAŞ

Kaldırım işgallerine karşı tüm şikayetlere karşın, etkili bir mücadele vermeyen Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı trafik ekipleri, kaldırımlara park etmiş otolara karşı denetim yaparken, bu durum vatandaşları şaşırttı.

Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Zabıta Müdürü Kemal Kargı, “Zabıta Daire Başkanlığımıza bağlı trafik ekipleri olarak ana arterlerde ve yetkili mücavir alanlarda denetimlerimizi aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Vatandaşlarımız tarafından çağrı merkezimize gelen şikâyetlerle birlikte ekiplerimizin sahada yaptığı denetimler neticesinde yaya kaldırımlarını işgal eden veya yaya geliş ve gidişlerini engelleyen araçlara 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 38. Maddesince idari yaptırım uygulamaktayız. Bunun yanı sıra ekiplerimiz otobüs duraklarına, yaya geçitlerine, engelli araçlarının park alanına ve trambüs geçiş güzergâhlarına park eden araçlara da işlem yapmaktayız. Araç parkının yasak olduğu alanlara vatandaşlarımızın park konusunda dikkatli olmasını rica ediyoruz” dedi.

Büyükşehir ile merkez ilçe belediyelerinin, kaldırımlara park eden araçların yanı sıra, işyeri sahiplerinin kaldırım işgallerinin yanı sıra, oto park yerlerine çeşitli malzeme konularak araç parkına izin vermeme ya da kendileri için park yeri tutma alışkanlıklarına da son vermesi için çaba göstermesi gerektiği belirtiliyor.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Gececi (3 yıl önce)
    Ara sokaklara kadar dukkan ruhsati veriliyor dukkancilar dubalarla arac yerlerini isgal ediyor vatandas arabasini nereye park etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    güçleri yetiyorse otoparkçıların engelli yoluna koydukları araçları kaldırsınlar . Ama yok bu ülkedeki kanunlar bunlara ve zenginle değil sıradan ve fakirlere var
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 yıl önce)
    Yunus Emre caddrsinde esnafım adamlar günde iki üç defa geliyorlar anons edip uyarilar yapiyorlar kaldirmayana ceza yaziyorlar çok şükür ceza yemedim ama hakkını vermek lazım EDİTÖR'den: Ekrem Bey ismi ile yazanla aynı IP'den gelen, 'kendine övgü' mesajlarından biri!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekrem bey (3 yıl önce)
    Bana da ceza yazdılar Sivas Caddesi'nde kaldırıma bırakmıştım aracımı EDİTÖR'den: Esnaf ismi ile yazanla aynı IP'den gelen, 'kendine övgü' mesajlarından biri!
    0
    0
    Yanıtla
  • Vural (3 yıl önce)
    Malatya'da böyle bir birimmi vardı maşallah keşke herkes duyarlı olsa vatandaş ve belediye trafikte
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (3 yıl önce)
    Para bittmiştir ceza şart
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Bu denetim sadece ikinci kanal boyunda mahalle sakinlerinin şikayeti ile yapılmaktadır. Keşke tüm Malatya'da bu kadar hassas olunsa. İş yerlerinin önünde işyerlerine ait arabalara bile çekin demeden fotoğraf çekilerek 450 küsur lira ceza kesilmektedir. Maalesef bunun adı adalet veyahut denetim değildir. Şikayet varsa park etmek yasak, şikayet yoksa denetleyici kurumun çalışmasına görevini yapmasına gerek yok, park etmek serbest. Meali bu olsa gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sade vatandaş (3 yıl önce)
    Gerçekten çok doğru bir başlık olmuş. Hayırdır inşallah. Ben şahsen bu konuyla alakalı olarak iki yıldır sayısız kere 155’i ve Belediye ‘ yi arayıp şikayetçi olmuş bir vatandaşım. Şehrimizin dört bir yanı kaldırıma ve geçişlere park edilmiş araçlarla dolu olmakla birlikte ilgililer bu konuda çok duyarsızlar. Benim aramalarıma karşı aldığım cevaplar çoğunlukla biz ilgilenmiyoruz, bizim yetkimizde değil şeklinde olup benim ısrarlarımla tamam ben bir görüşeyim ekip gönderelim o zaman diye devam etmiştir. Trafik polislerimizin kaldırıma park ihlalinde bizim yetkimizde değil, biz ceza yazsak yargıdan döner siz Zabıta’yı arayın demesini anlayabilmiş değilim. Bu arada daha önceki bir aramamda Zabıta müdürlüğünde görevli bir personelin (isim, ünvan ve yazı numarası vererek) kendilerine Emniyetten gelen yazıda kaldırıma park konusuna Zabıtanın karışmayacağını, bu konuda yetkilinin sadece Emniyet olduğunu tarafıma bildirmişti. Sanırım bu konuda sadece bizim değil kurumlarından biraz kafası karışık. Ve galiba biz yine Allah’a emanetiz. İnsanımız gerek park ihlalleri, gerek şartları oluşmadan verilen işyeri ruhsatları ve onların oluşturduğu trafik yoğunluğu (ihlalleri) nedeniyle çok mağdur olmaktadır. Bu konuda acil çözüm bekliyoruz. Bu haberlerin daha çok yapılmasını istiyoruz. İsteyen olursa bir günde de ne kadar çok ihlal olduğunu kanıtlayabilirim. Zaten sadece Fahri Kayahan ve çevresine bile bakmak yeterli görmek isteyenler için...
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Malatya da ciddi bir Trafik ve Park sorunu var. Belediyenin bu çalışmaları yapması şart. Ancak bir dönem her yer ücretli otoparka dönüşmüştü, Şimdi yine aynısı oldu Şehrin kritik yerleri tamam ancak Artık nerdeyse kenar mahalleler bile ücretli olmaya başladı. Hatta hatta Ücretli olmayan yerlerde bile birileri park parası istiyor. örnek, Doğa cadde AVM otopark arkasındaki çevre duvar kenarı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özhan EKİCİ (3 yıl önce)
    Bunda şaşıracak ne var ki büyükşehirlerde trafik zabıta ekipleri var müdahale edebilirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Boş verin kaldırımı ceza kesin trafik polisiye gelsin bir tarafta da o kessin sizin için önemli olan para gerisi hikaye kim denk gelirse artık
    0
    0
    Yanıtla