SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedef Her Coğrafyadan Öğrenci"

0
Güncellendi - 2018-12-07 04:22:24
A- A+ PAYLAŞ

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bin 174 yabancı uyruklu öğrencinin öğrenim gördüğü İnönü Üniversitesi'nde bu öğrencilerle biraraya geldi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve İnönü Üniversitesi'nde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin hem kendileri ile ilgili gelişmelerin ele alındığı hem de onlardan gelen dilek ve temennilerin dinlediği bir toplantı yapıldı.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızlay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nusret Akpolat, Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Rektör Danışmanı ve Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. İlhan Erdem, Malatya Valiliği İl Göç İdaresi Müdürü Atilla Kölük, Öğrenci İşleri Dairesi ve Sağlık Kültür ve Spor Dairesi başkanları ile İnönü Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrenciler katıldı.

Malatya Valiliği İl Göç İdaresi Müdürü Atilla Kölük, Rektör Danışmanı ve Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. İlhan Erdem ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat toplantının başında yaptıkları konuşmada uluslararası öğrencilerin ilde ve üniversitede sahip oldukları yasal haklar, yapılan düzenlemeler ve sahip oldukları olanaklar ile öğrenim durumları hakkında bilgiler verdiler.

İlk defa 2010 yılında uluslararası öğrenci alımına başlamış olan İnönü Üniversitesinin bugün itibariyle ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinin her birinde uluslararası seviyeyi yakalayabilecek sayıya ulaştığını ifade den Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise konuşmasına şöyle devam etti:

"İnönü Üniversitesi kurulduğu 1975 yılından beri ortaya koyduğu performans ve başarı grafiğiyle, eğitime ve bilime katkısıyla ülkemizin yüz akı üniversiteleri arasında saygın bir yere sahiptir.

Üniversitemiz, ilk defa 2010 yılında uluslararası öğrenci alımına başlamış, bugün itibariyle ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinin her birinde uluslararası seviyeyi yakalayabilecek sayıya ulaşmıştır. Yakın çalışma arkadaşlarım sayılarla ilgili bilgileri sizinle paylaşacaktır. Bizim için sevindirici hususlardan biri de burada bölüm kazanan veya mezun olanlar, kendi ülkelerinden öğrencileri de buraya yönlendirmektedir. Üniversitemiz akademik alanda başarılı bir konumdadır. Ayrıca çok güzel bir kampüsümüz var.

Üniversitemiz “Yeşil Kampüs” kategorisinde dünyadaki ilk 500 üniversite arasına girmiş bulunmaktadır. Öğrencinin her türlü ihtiyacının karşılanabildiği, huzurlu, güvenli bir ortamımız var. İmkanlarımızı artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Sizlerin sorunlarınıza çözüm bulmak için gerek devlet kurumlarıyla gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli iletişim halindeyiz. Özellikle ilk gelen öğrencilerin barınma sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Ekonomik sorunlarınıza çözüm bulmaya çalışıyoruz. Türkçe öğrenmenize yardımcı oluyoruz. Türkiye’de sadece İnönü Üniversitesi kendi bölüm öğrencilerine Türkçe öğretimini ücretsiz yapmaktadır. İnönü TÖMER ve Uluslararası Öğrenci Ofisi sizin sorunlarla yakından ilgilenen iki kurumumuz. Her türlü sorunlarınızda bu iki kurumumuza ulaşın. Yabancı öğrenci kayıtlarında hedefimiz dünyanın her coğrafyasından öğrencilerimizi Üniversitemize kazandırmaktır.

Üniversitemizde Suriyeli ve Türkiye cumhuriyetlerden çok sayıda öğrenci vardır. Bizler, kurduğumuz iki araştırma ve uygulama merkezi ile dünyanın değişik coğrafyaları ile ilgili akademik çalışmalar yapmak istiyoruz. Güney Asya Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Afrika Ülkeleri Araştırma ve Uygulama Merkezlerini yeni kurduk. Bu merkezlerde hem araştırma yapılacak hem de bu ülkelerle eğitim alanında işbirliği yapılacaktır. Böylece bu ülkelerden daha fazla öğrenciyi üniversitemize kazandırmak istiyoruz.

Şehrimizin göz bebeği Turgut Özal Tıp Merkezimizde her gün binlerce hastaya ileri tedaviler yapılmakta, büyük ve riskli ameliyatlar başarı ile gerçekleştirilmektedir. Hastanemiz ülkemizin en önemli organ nakli merkezlerinden biridir. Hastanemizde bugüne kadar 2.333 karaciğer, 514 kemik iliği, 283 kornea ve 268 böbrek nakli yapılmıştır. Merkezimiz karaciğer naklinde dünya ikincisi, Avrupa birincisidir. Nakil için yurt dışından çok fazla sayıda hastamız gelmektedir. Yurt dışından gelen 2017 yılında 160 ve 2018 yılında 280 hastaya nakil yapılmıştır. Bu rakamlar da göstermektedir ki Üniversitemiz, uluslararası bir konuma çoktan ulaşmıştır. Organ nakli ile birlikte bizler yurt dışından gelen doktorlara nakil eğitimi de vermekteyiz. Kırgızistan, Azerbaycan ve Afganistan işbirliği yaptığımız ülkeler arasında başta gelmektedir. Öğrenci tercihinde en çok rağbet gören alanlar sağlık ile ilgili bölümlerdir. Bu da sağlık alanında başarılı bir üniversite olduğumuzu göstermektedir. Sevgili öğrenciler, Bugün biz sizleri misafir ediyoruz. Misafirliğiniz bitip ülkelerinize döndüğünüzde sizler bizim gönül elçilerimiz olacaksınız. Ülkelerle olan bağlarımızı sizler kuracaksınız. Bizler de sizin misafirleriniz olacağız. Şimdi biz, mezun öğrencilerle iletişimlerimizi sürdürmek için çalışmalar yapıyoruz. Mezun olsanız bile biz sizlerle iletişime devam edeceğiz. Özellikle Uluslararası Öğrenci Ofisi aynı zamanda mezunlarla da ilgilenecek. Sizlerle iletişim kurmaya devam edeceğiz. "

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın konuşmasından sonra İnönü Üniversitesi'nde öğrenim gören 1174 uluslararası öğrencinin bir araya geldiği toplantıda sorun ve çözümler ele alındı. Dilek ve temenniler de konuşulduğu toplantı çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Yabancı öğrencilere düşük puanla girme ayrımcılığı yapılmasın. Herkese eşit davranılsın. Bu memleketin evlatları ikinci sınıf muamele görmesin. Avrupa ülkeleri bu işten para kazanırken, biz hayrına yapıyoruz. Bizim atalarımız bu ülkeyi büyük zorluklarla düşmandan kurtarıp kurarken, ülkenin kurulmasında hiç bir emeği olmayanların ülke nimetlerinden daha çok faydalanması büyük yanlıştır.
    0
    0
    Yanıtla