SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hekimhan'ı Çok Seviyorum"

0
Güncellendi - 2022-01-11 01:53:12
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Hekimhan’ın 2024 seçimlerinde AK belediyecilik ile tanışması temennisinde bulunarak, “Kim ne derse desin, belediyecilik AK Parti’nin işidir. Hekimhan’ımıza eser, hizmet, gönül belediyeciliği yakışır” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Hekimhan ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Güçlü, Kurşunlu, Güzelyayla ve Güzelyurt Mahallelerini ziyaret eden Çalık, muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelerek hem sorun hem de istekleri dinledi.

Kurşunlu Mahallesi’nde muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelen Çalık, burada yaptığı konuşmada, “Bizim memleketimiz, toprağım Kurşunlu’ya gelmek beni çok mutlu ediyor. Bugüne kadar Kurşunlu’ya çok güzel hizmetler getirdik. Cumhurbaşkanımıza bugüne kadar verdiğiniz bütün destekler için teşekkür ediyorum. 20 yıldır Kurşunlu bize çok büyük destek verdi. Allah nasip ederse, 2023’te de Kurşunlu o sandıkları bir kez daha patlatacak. 2024 seçimlerinde Hekimhan’ımızı AK Belediyecilik ile tanıştırmalıyız. Kim ne derse desin, belediyecilik AKP’nin işidir. Hekimhan’ımıza eser, hizmet, gönül belediyeciliği yakışır.” dedi.

Mahalle ziyaretlerinin ardından ilçe merkezine geçen Çalık, burada esnaf ziyaretine bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi. Çalık, son olarak Hekimhan AKP İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, burada partililerle bir araya geldi.

Toplantı öncesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Çalık, “Sayın Bakanım, Hekimhan Malatya’mızın 13 ilçesinden bir tanesi. Sizinle yaptığımız görüşmede Hekimhan’ımıza doğalgaz istemiştik. Hekimhan’dan bir heyetle sizi ziyaret ederek, doğalgaz isteğimizi size bir kez daha iletmek istiyoruz” dedi. Bakan Dönmez ise ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini belirtti.

Milletvekili Çalık, partililerle gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Hekimhan’ı çok seviyorum. Benim ilk ekmeğimi kazandığım yer. 20 yıldır AK Parti olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Depremde evleri zarar gören vatandaşlarımıza evlerini yaptık. Toplam 126 konutun yapımı bitmek üzere ve kısa bir süre içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. Hekimhan merkezde de TOKİ tarafından evlerimizin yapılmasını istiyoruz. Bu konuyu da TOKİ Başkanımıza ileteceğiz. Göletlerimiz, okullarımız yapılıyor, kapalı spor salonumuz önümüzdeki günlerde hizmete girmiş olacak. Hekimhan-Kuluncak arası 27,6 kilometre uzunluğunda olup 2019 yılsonunda 21,9 kilometresi tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda projenin geri kalan 5,7 kilometresinin ihalesi yapıldı ve yolun yapımı devam ediyor. Biz eserlerimizle, Hekimhan’a kazandırdığımız yatırımlarımızla konuşuyoruz”

BORSA ZİYARETİ

Malatya Ticaret Borsa’sını da ziyaret eden Milletvekili Öznur Çalık, “ Bizim temel hedefimiz 5 yılda değil 1 yılda en az 1 milyar dolarlık kayısı ihracatını yapabilir seviyeye getirmek” dedi.

Malatya Ticaret Borsa’sı Başkanı Ramazan Özcan, son yıllarda yapılan kayısı ihracatına ve hayvan yetiştiriciliği konusunda artan maliyetlere değinerek, “ Ticaret Borsamızda özellikle geçtiğimiz günlerde kuru kayısı ihracatında en son gelmiş olduğumuz nokta ve ortaya çıkan başarı son 5 yılın ortalamalarına göre ihracat rekorları kırmış bir tabloyu değerlendireceğiz. Bir taraftan da hayvancılık sektöründe yetiştirici olan arkadaşlarımızı onlarla birlikte ne yapabiliriz. Son zamanlarda hayvan yetiştiriciliği konusunda artan maliyetlerin önüne nasıl geçebiliriz” şeklinde konuştu.

Kayısı üreticilerinin en önemli sorunun kayısının para etmemesi olduğunu ancak atılan adımlarla kayısı fiyatlarının yükseldiğinin altını çizen Milletvekili Öznur Çalık, “ Atmış olduğumuz adım çok önemli bir adımdı. Toprak Mahsulleri Ofisi Türkiye Cumhuriyet’i tarihinde ilk kez geçen sene kayısı almaya başladı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısı alımı yapacak denmesiyle birlikte bütün kayısı fiyatlarının hiç görmediği rakamları geçen sene itibariyle gördük. 2021 yılında da kayısı rakamlarımız üreticimizin yüzünü güldürecek seviyedeydi. Hem yurt içinde hem de yurt dışında bu vesileyle kat etmiş olduğumuz yol çok önemli ve çok kıymetliydi” ifadelerini kullandı.

Lisanslı depoculuğun Malatya için önemli adım olduğuna dikkat çeken Çalık, "Kurmuş olduğumuz lisanslı depoculuk Malatya için çok önemli bir adımdı. Lisanslı deponun kurulmasıyla Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısıyı almasıyla birlikte kayısı ihracat rakamlarımız da her geçen gün artarak devam etti. Özellikle son beş yılda yaklaşık 1 milyar 400 milyon dolarlık ihracatı gerçekleştirmiş vaziyetteyiz. Bizim temel hedefimiz 5 yılda değil 1 yılda en az 1 milyar dolarlık kayısı ihracatını yapabilir seviyeye getirmek. Üreticilerimizle, ihracatçılarımızla birlikte temel hedefimiz bu yüzden de yapılacak her türlü çalışmada elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz. 2021 yılı itibariyle 90 bin 203 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirildi. 347 milyon 905 bin dolar ihracat yapılmış ve gelir elde edilmiş. Amerika başta olmak üzere bütün ülkelere Avrupa’ya, Çin’e ihracatlarımız devam ediyor” diye konuştu.

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Yavuz (2 yıl önce)
    Hahahahahahaha
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (2 yıl önce)
    Ne zaman bırakıyorsun Öznur Çalık o müjdeli haberi artık ver! Bacınıda al gidince götür. Biz senden hiç sevmeyi geçtik, nefret başladı?
    0
    0
    Yanıtla
  • DRİJANLI (2 yıl önce)
    Hekimhan, Doğanşehir, Akçadağ, Arguvan buraları almanız artık çok zor bence hiç gitmeyin çok seviyoruz demeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • İsci (2 yıl önce)
    Hekimhan'ı çok seviyorum, arapgirde aşığım, battalgaziye ölürüm, Doğanyol diğer yarım, Pütürge yârim, Akçadağ herşeyim, Yazıhan nur tanem, İzollu bir tanem
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengo ahmet (2 yıl önce)
    Şakşakçılar yine yanında oturmuşlar..kadının etrafı şakşakçı dolu..
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Göreceğiz seçimlerde kim kimi çok seviyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • bulent (2 yıl önce)
    sen hekımhanı cok sevebılırsın ama hekımhan senı hıc sevmıyor abla saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • SERKAN YİĞİT (2 yıl önce)
    Allahın izniyle bu seçim hiç oy kullanmadığım kapısından bile geçmediğim partiye oy verecem artık inanmıyorum hiç birşeye
    0
    0
    Yanıtla
  • Nur (2 yıl önce)
    Eminiz öyledir ?
    0
    0
    Yanıtla
  • ONAT KILIÇ (2 yıl önce)
    Hekimhanlı kılıç aileleri olarak bizlerde sizleri seviyor sizlere gurur duyuyoruz OK.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (2 yıl önce)
    Geçen gün de bir diğer vekilimiz “Akçadağ Bizim Göz Bebeğimiz, Kalemiz” demişti. Sıradaki vekilimizin hangi ilçeye aşkını ilan edeceğini tahmin etmek zor değil. Ya Arapgir aşkını ya da Arguvan hasretini açıklayacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Her gittiginiz yerin ayrı bir önemi var ayrı bir yeri var ayrı bir sevgim var veya özel bir yeri var Sadece var var var,ama olmayan tek şey vatandaş bitik tükenmiş durumda,ama elimizde var olan tek şey yandaşlarin varlığı,varlığı olanin varlığının dahada var olduği,sözün özü ki ülkeyi karış karış bitirdinizzzzz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (2 yıl önce)
    Hekimhan a üvey evlat muamelesi yaptınız.Kocaozu yoluna bir bakaydin.ilce köy oldu sen başka ilçeye gitmis olmayasın Malatyalilarin Ablası.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    seçimlere az kaldı sabredin
    0
    0
    Yanıtla