SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan'ın Yurt Sorunu Çözüldü

0
Güncellendi - 2018-10-09 06:19:48
Hekimhan'ın Yurt Sorunu Çözüldü
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan'daki üniversite öğrencilerinin barındığı KYK yurdunun kapatılması nedeniyle ortaya çıkan sorun, Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÖÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'un girişimleriyle çözüldü.  Karabulut, üniversiteye bağlı Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksek Okulu'nun öğrencilerin yurt sorunu ile ilgili olarak KYK yurdunda incelemelerde bulundu.

Hekimhan ziyareti sırasında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Hekimhan Meslek Yüksekokulu’nda yurt problemi oldu. Atanmış olduğum günden beri bu sorunun çözümü için girişimlerde bulunuyorum. Öğrencilerimizin kalacakları yerler çok önemli. Çünkü bizim en önemli katkı değerimiz öğrencilerimizdir. Öğrencilerimiz bizim gözümüzün bebeği, onlar olmazsa üniversitemizde olmaz. Öğrencilerimizin huzuru ve aynı zamanda sosyo-psikolojik durumu oldukça önemli. Ancak; kapatılan maden bölümlerini nasıl açabiliriz, madenleri nasıl işleyebiliriz ve ürüne nasıl dönüştürebiliriz gibi çözüme yönelik çalışmaları artık görmek istiyoruz. Sadece problem istemiyorum, aynı zamanda proje istiyorum. Öğrencilerimizde proje üretsinler. Bizler proje üretin öğrencilerimizi uluslararası kongrelere ve değişim programlarına göndereceğiz. Birçok uluslararası üniversite ile işbirliği anlaşmaları yapma hazırlıklarımız sürüyor. Hekimhan ve bölgedeki madenlerimizi işlesek, ülkemizin ekonomisine büyük katkı sunmuş olacağız.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Karabulut’un Hekimhan ilçesindeki ziyaretinden sonra  KYK yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından yurt problemi çözüldü.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MALATYA LI (5 yıl önce)
    Sayın Rektörüm bu yapmış olduğunuz hizmetten dolayı şükranlarımı sunarım gerçekten çocuklarımız için çok büyük bir hizmet verdiniz bazı vekillere hekimhanın gelişmemesi için elinden geleni yapıyor sizin yapmış olduğunuz bu büyük bir cesaret oldu bazıları şimdi bu olayı sindiremiyecek ama böylesi güzel hizmetler için yonunuza devam edin sonuçta burda bizim çocuklar hizmet görecek
    0
    0
    Yanıtla