SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Helehele Lütfü' Antikacı Oldu

0
Güncellendi - 2019-12-13 04:04:05
'Helehele Lütfü' Antikacı Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da uzun yıllar müzisyenlik yapan  ve çevresinde 'Helehele Lütfü' lakabıyla da tanınan Darbuka Sanatçısı Lütfü Acıbucu, eski bir ev anahtarı ile başladığı antika merakını kendine dükkan açarak sürdürdü. Şimdiye kadar topladığı antika müzik eserlerini sergileyen Acıbucu’nun tek hayali ise şahsi bir müze kurmak.

Malatya’da uzun yıllar müzik sektöründe yer alan Lütfü Acıbucu, bir iş yeri kiralayarak topladığı antika eşyaları sergilemeye başladı. Gittiği tüm ülke ve illerde topladığı değişik enstrümanları yıllardır biriktirdiğini ve açtığı dükkanda sergilemeye karar verdiğini ifade eden Acıbucu, “Ben bizim evin dış kapısının anahtarı ile başladım antika merakına. Odur budur heveslenip arkadaşlarımızdan akrabalarımızdan istedim ve bende bunu hobi niyetinde bir dükkan açayım dedim” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşların antikalara ilgi gösterdiğini dile getiren Acıbucu, “Bazı vatandaşlar gelerek bunları satar mısın diyor ama ben elimden geldiği kadar satmamaya çalışıyorum. Bu dükkan dışında rahmetli babamdan kalan bir dükkan var onu depo olarak kullanıyorum, orada bulunan eşyaları da getirmeyi düşünüyorum” dedi.

Hayalinin kendine ait bir müze kurmak olduğunu söyleyen müzisyen Lütfü Acıbucu, “Bunları biriktirdiğime göre ve satmayacağıma göre bir bireysel müze açmak neden olmasın. İnsanlar çıksın gelsin buraya oturalım ben onlara çoğu sanatçının müzik arşivini kitap arşivini hepsini gösterebilirim yeter ki buraya gelmeyi istesinler. Şuan burada işte çanak çömlek olsun, ışıklar olsun paralar olsun her şey mevcuttur. Benim istediğim tek bir şey var bizim Malatya’daki insanlar çatısında veya deposunda atılmaya yüz tutmuş antika eşyaları atmasın, hepsini getirsinler ben burada kendi adlarına sergileyeyim” diye konuştu.

Osmanlı’dan kalan bir tapuyu da çerçeveletip sergileyen Acıbucu, iş yerine tüm antika severleri beklediğini söyledi.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • KIVANÇ (4 yıl önce)
    Lütfü bey malatyanın en güzel renklerinden bir tanesi.Hem sanatiyla hemde kişiligiyle kendini ve farkını hissettiriyor.ömrün uzun yolun açik olsun degerli abimiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bayram (4 yıl önce)
    Lütfü kardeşime başarılar dilerim.Adresini yazarsa bende birkaç parça 1960 lı yıllara ait birkaç adet 45 lik plaklar var kendisine hediyem olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Lütfü acıbucu (4 yıl önce)bayram isimli kullanıcı yorumuna
    Bayram bey ılginize alakanıza çok teşekü ederim Dükkan adresi: inan iş hanı kat1 no30 antik müzik malatya battalgazi telefon numaram:05321513795 Şimdiden çok teşekkür ederim selam ve saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayhan Toklu (4 yıl önce)
    Müziğini de çok beğeniyoruz, harika
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Malatya sevdalısı bir abimiz inşallah hayalini gerçekleştirir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (4 yıl önce)
    Lütfü bey Malatyamızın bir rengi bir değeridir. Ama malesef malatyamızda bir sanatçı ölmeden değer kazanmıyor. Bunun bir çok örneği var. Hatta bizzat şahit olmuşluğumda var. Lütfü beye başarılar diliyorum.ALLAH yolunu açık etsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ertaç (4 yıl önce)
    Lütfü Acıbucu sesiyle de sazıyla da çok iyi bir müzisyen. Antikacılık merakını da çok iyi değerlendireceğine inanıyor, bol şanslar ve başarılar diliyorum
    %100
    %0
    Yanıtla