SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hem Küçük, Hem Malatya'ya Yakışmıyordu"

0
Güncellendi - 2021-10-17 23:53:43
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde MASKİ Genel Müdürü Memet Mert ve Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay ile birlikte Malatya’ya tören alanı olarak kazandırılacak olan ve halen Ticaret Lisesinin ile Milli Eğitim ek binasının bulunduğu Sivas Caddesi ile Yunus Emre Caddesi (Kanalboyu 2. bölüm) arasındaki   alanda incelemelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait ek binaların boşaltılmaya başlaması ile birlikte çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağını ve Malatya’ya kazandırılacağını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay yaptığı açıklamada, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ait binalarda taşınma işlemleri başlatıldı. Taşınma işlemlerinin tamamlanmasının ardından binaların yıkımları için gerekli çalışmalara başlayacağız” dedi.

Malatya’da tören meydanının olmadığını belirten Başkan Gürkan ise yaptığı açıklamada, “Malatya’da törenler sırasında birçok yolun kesişim noktasında yollar kapatılarak törenler yapılmaktaydı. Bundan dolayı trafik akışı açısından, vatandaşların mağduriyeti açısından olumsuzluklar yaratıyordu. Ayrıca tören alanı olarak kullanılan alan hem küçük hem de Malatya’ya yakışmıyordu.  Milli Eğitim Bakanlığı ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde burada bulunan Ticaret Lisesi ve eski Öğretmen Evi olarak kullanılan binalar karşılığında Büyükşehir Belediyesi olarak Milli Eğitim’e okul yapıyoruz ve o okul karşılığında da bu alanın devrini gerçekleştirdik. Bu alanı Malatya’ya yakışır bir şekilde Cumhuriyet Meydanı olarak düzenleyeceğiz. İnşallah önümüzdeki yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını buradaki tören alanımızda icra edeceğiz. Tören alanımız Malatya’nın geçmiş değerlerini yansıtan ve meydanın altını da hem otopark hem de sığınak olarak kullanılacak şekilde planlıyoruz. Bu bölgedeki otopark sorununun çözülmesi hem de olası afetlerde sığınak olarak kullanılacak geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Taşınma işlerinin tamamlanmasının akabinde binaların yıkım işlemleri için çalışmalar başlatılacak.

Çalışmalarımız neticesinde Malatya’ya yakışan bir tören alanı oluşturulması hem de çevre düzenlemeleriyle bu bölgede nefes alınacak bir meydanın oluşturulması için çalışıyoruz. Ulaşımda sıkıntı yaşamadan törenleri bu yeni alanda gerçekleştireceğiz. Milli Eğitim Bakanlığımıza göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı ve çalışmalarda emeği bulunan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Malatya’ya yakışır bir Cumhuriyet Meydanı’nı ilimize kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Tören alanı olarak düzenlenecek alanda bulunan ve tescilli kültürel varlık olan Atatürk Evi binasına ise dokunulmayacak.

Bülten- malatyahaber.com

Tören alanı market görselleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Mustafa BULUT (2 yıl önce)
    Bu çalışma: Atatürk ile birlikte, saf ve temizliği temsil eden Türk genci'nin heykelinin itibarsızlaştırılması için yapılan projeden başka bir şey değildir. Yazık Malatya'ma. Yazık çarçur edilen milletin parasına.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    kutlamayan Milli Bayramlar yapılmayan etkinlikler unutturulan kent kimliği bozulan demografik yapının çözümü bu herhalde...tebrik etmek lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (2 yıl önce)
    Kent hafızasının korunması adına nutuk atanlar, katılımcı belediyecilikten bahsedenler uygulamaya gelince bu söylemlerini neden unuturlar. Halka neden sorulmaz… Ticaret Lisesi/Eski Öğretmenevi ve İl Milli Eğitim Binası Kent hafızasını oluşturan yapılar arasında yer alır. Kent Meydanı için başka alternatifler bulunmalıdır. Bu kolaycılıktan başka değildir. Kamu binalarını yıkmak kolay tabi.. Valilik binasını arkasındaki kentsel dönüşüm kapsamında Kent Meydanı/Tören alanı oluşturulabilir. Vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (2 yıl önce)
    Kent hafızasının korunması adına nutuk atanlar, katılımcı belediyecilikten bahsedenler uygulamaya gelince bu söylemlerini neden unuturlar. Halka neden sorulmaz... Ticaret Lisesi/Eski Öğretmenevi ve İl Milli Eğitim Binası Kent hafızasını oluşturan yapılar arasında yer alır. Kent Meydanı için başka alternatifler bulunmalıdır. Bu kolaycılıktan başka değildir. Kamu binalarını yıkmak kolay tabi.. Valilik binasını arkasındaki kentsel dönüşüm kapsamında Kent Meydanı/Tören alanı oluşturulabilir. Vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vlkn44 (2 yıl önce)
    Dikkatimi çeken; Başkan ve ekibi incelemede bulunuyor projelerde güzel. Fakat heyete bakıyon Maski müdürü, Fen işleri, park ve bahçeler vs Şimdi habere baktım ne bir imar ve şehircilik dairesi yetkili ne bir mimarlar odası mühendis yok. Her halde bu alana sondaj yapılacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mağdur (2 yıl önce)
    Necatibey Ortaokulu yıkıldı. Çocuklar ilkokul binasında sığıntı gibiler. Perişanlık ne zaman bitecek inşaata ne zaman başlanacak ? Yıkmak kolay inşallah yapmakta o kadar kolay olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Tören alanı dediğiniz nokta sonuçta kutsal bi alan değil başkan. Tören alanının yerini değiştirseniz nasıl olur? Aklımı kaybedeceğim , böyle saçma birşey olamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • zurna44 (2 yıl önce)
    Umarım yeşil alanı bol, suyu, süs havuzu da olur, Gazi Parkı gibi çöl olmaz. Bu arada Sayın Başkan, Allah rızası için Sivas Caddesi ile Kanal boyu arasında kalan parka da bir el atın. Uyuşturucu, fuhuş, kavga ne ararsanız var. Üstelik buraya gelenlerin çoğu lise öğrencisi ana ve babaları okulda sanıyorlar oysa rezalet diz boyu. Ya burayı kapatın, güvenlikli site ya da paralı oto park yapın, aksi takdirde buraların vebali ve günahı size yazılır. Siz şehrül eminsiniz, Allah rızası için gerekeni yapın, genç kızlarımızı burada uygunsuz şekilde görünce çok üzülüyorum. Herkesin evladı var. Bu işin vebali, günahı çok büyük.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Evet bende duymuştum Battalgazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi milli eğitim ve bakanlıktan habersiz sekilde dönemin Miii Eğitim Müdürü Ali Tatlı, okul müdürü ve Öznur Calık'ın Ankara ziyareti ile Usulsuz bahanelerle kapatıldı. 1 yıl meslek lisesi olarak egitim gördü halbuki sıfır meslek lisesi olarak acıldı. defalarca okul tasındı. Depremden zarar gördü denilerek ve öğrenci sayıları bahane edilerek okul kapatıldı. ESKİ MALATYA DA MESLEK lisesi kapatılarak cocuklarımızı Malatya merkeze gönderiyoruz. Bu yanlıslıktan dönülmesi lazım. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi hem laboratuvarları hemde sportif tesisleri ile Malatyada nezih bir okul. Ama okulun yapısı Meslek Lisesine uygun. Sorusturma acılması şart. Bu konuyu ele alan Malatyahaber. Com cok tskler. EskiMalatya olarak bu konudan cok rahatsısız. Lütfen araştırın gazeteci olarak. Cünkü duyduğum kadarıyla Malatya valiliği sorusturma acmıs diye duydum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Egitimci (2 yıl önce)
    Malatya'da depremi bahane edip Meslek liseleri kapatılıyor. Kaç tanesi ise siyasi baskilarla usulsüz olarak DÖNÜŞÜM yapıldı. Bu kişiler hakkında devletin malını kötüye kullanmaktan derhal soruşturma açılmalı. Lütfen bu yaraya merhem olun. Meslek liselerine olan düşmanlığa son verin. Battalgazi Meslek Lisesi 10m yanında Anadolu Lisesi olmasına rağmen Fuat Sezgin Anadolu Lisesi adı altında dönüştü. Aslında o kadar yatırım ile Malatya'da tek fiziki güzel okul olan ve Battalgazi bölgesinde tek olan bu güzel okul birileri için slyasi ve ayak oyunlariyla dönüştü. Bu konuya medya olarak araştırırsanız işin içinde ne usulsüzlükler olduğu anlaşılacak ve Malatya siyasilerin nelerle uğraştığı ortaya çıkacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Matim iş merkezine ayakkabı yada kuyumcular çarşısısı mı yapılacak...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    YİMPAŞ'in yerinde olduğu gibi, Sultansuyun da olduğu gibi TÖREN alanı için de İhaleyi alacak müteahhit şimdiden hazır mı????
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Belediyenin arkasında buranın 3 katı büyüklüğünde boş alan var burayı AVM'ye oto park yapma tören alanı yap başkan Yeni oturduğunuz daireyi size kaç liradan satılar AVM'ciler. Malatyada okul ve derslik açığı varken okullar neden yıkılır.
    0
    0
    Yanıtla