SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeşil Doku Artacak, Taban Suları Yer Üstüne Çıkarılacak'

0
Güncellendi - 2021-01-27 18:47:04
'Yeşil Doku Artacak, Taban Suları Yer Üstüne Çıkarılacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kernek Meydanı’nda incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. İnceleme gezisine İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bülent Yılmaz, MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, Yazar Asım Demirkök ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları katıldı.

Kernek Meydanı’ndaki çalışmaların an itibariyle devam ettiğini belirten M. Yaşar Karataş ise, “Kernek Meydanı’ndaki çalışmalarımızda önceliğimiz yer altındaki taban sularının yer üstüne çıkarılarak vatandaşların yaşamış olduğu mağduriyeti önlemek. Akabinde yapacağımız çalışmalarla yeşil alan, piknik alanı, kafeterya, şelale ve teleferik çalışmalarıyla güzel bir mekân oluşturmak” dedi.

"KERNEK’TE YEŞİL DOKUYU ARTIRACAĞIZ"

I. Etap çalışmaları kapsamında yapılan çalışmaları yerinde incelediğini belirten Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda öncelikli olarak kot farkından dolayı bodrum ve evlerini su basan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek. Ekiplerimiz tarafından yapılan Kernek Meydanı I. Etap çalışmaları kapsamında kanalda ve çevresinde çalışmalarımız olacak. Bu çalışmalarımızla Kernek Meydanı’nda hem yeşil alan dokusunu artıracağız hem de taban sularını tekrar yer üstüne çıkararak en verimli şekilde değerlendireceğiz. Çevre düzenleme çalışmaları ile ileriki etap çalışmalarıyla hayata geçireceğimiz şelalesi ve teleferik sistemleriyle güzel bir mekânı Malatya’mıza kazandırmış olacağız. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için ekiplerimiz yoğun bir mesai harcamaktalar. Bu çalışmalarda emeği geçenlere, bize destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“GÜZEL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURULACAĞI İNANCINDAYIM”

Kernek Meydanı’ndaki projeyle ilgili mühendislerden bilgiler alan heyet, çizilen projenin saha üzerinde nasıl konumlandırılacağını yerinde inceledi. Gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Yazar Asım Demirkök yaptığı açıklamada, “Yeşil alanın artırılacağı, teleferik ve şelalenin çok güzel bir şekilde planlanarak bu alanın güzel bir görünüme kavuşturulacağı inancındayım. Derme Kanalı’nın yapımı 1943’lü yıllara dayanmaktadır. Hafızalardaki Kernek’e dönüştürülmesi kent hafızası için de önemlidir.” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Malatya ya hipodrom dahil içinde tüm atlı sporların yapılabildiği bir "ATLI SPORLAR MERKEZİ" mutlaka kazandırılmalıdır. Yarış atı yetiştiren Türkye nin üç ilinden biri olan Malatya nın hakkıdır. Bu tesis Malatya ya büyük bir artı değer kazandıracaktır. Lütfen destek olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    ne kernek meydanıymış gelen vuruyor giden vuruyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bay Teke (3 yıl önce)
    Anlamadığım Kernek den ne istiyorlar sanki evin salonu sıkıldım dekor değiştireyim der gibi milyonları ha bire yapılan bir şeyi yıkıp yeniden yapılıyor yazık yazık israf bu yapılmış işte kernek güzel paramı geldi aktarın hazinede biriksin. Zor günün antibiyotiği, tarhanası, ekmeği, suyu, ateşi, olsun. O şelaleyi 50 kez yıktılar 50 kez israf. Lütfen yapılanı yıkıp yeni dekor diye ortaya israf ürünü çıkarmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Çakır zamanında Malatya'nın canını okudu, her yeri mehvetti iş yapayım derken. Kernek meydanı keşke Ahmet Münir Erkal'ın yaptığı gibi kalsaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • GÖKHAN (3 yıl önce)
    Selahattin Gürkan, her zaman olduğu gibi, yine bildiğini okuduktan sonra, eleştirilen Kernek düzenlemesini pazarlamak için bu defa Prof. Dr. Bülent Yılmaz'ı kullanmaya kalkışmış. Bülent Hoca, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin değerli dekanı olarak Kernek düzenlemesi projesini incelemey davet edilmiş. Ama iş bittikten, proje çizildikten, ihale yapıldıktan, işi yapacak ve parayı alacak olan belli olduktan sonra... Yani, Sayın Bülent Hocamız, Selahattin Gürkan tarafından adeta dolgu malzemesi gibi kullanılmaya çalışmış. Zaten fotoğrafa göz attığınızda, Prof. Dr. Bülent Yılmaz'ın bu incelemeye 'nezaketen' katıldığı ve rahatsız olduğu çok belli. Elleri arkasında bağlı ve olayın dışında olduğuna yönelik mesaj vermeye özen gösteren bir duruşu var. Anlıyoruz ki, Kernek için üretilen "Kernek Baba" efsanesinin asılsızlığının deşifre edilmiş olması Selahattin Gürkan'ı bir hayli üzmüş. O her şeyi bilen her şeyden anlayan başkan olarak sözünün üzerine söz istemiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Üzeri betonla kapatılan fay kaynağının tekrar yüzeye çıkarılması iyi bir fikir. Fuzuli caddesindeki yeraltı su seviyesinin de düşmesi sağlanır. Çıkan temiz su içme ya da sulamada kullanılabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (3 yıl önce)
    Sayın Başkan seni Büyükşehir belediye başkanı adayı göstermek istemeyenler seni oyuna getirdi sen aday gösterildin ama ekibini alıp gidemedin ve kendi ekibini kuramadın bu onların daha işine geldi Battalgazi başkanı iken olumsuz tek yorum almazken şimdi eleştiri okları hep senin yanında maalesef
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Dünyada eşine az rastlanır doğal kaynak suyunu kurutup yapay su çıkaran Sivaslı sözde mimarı buradan çok uyardık ama bizi dinlemedi. Dinlemediği için milyarlarca yeni masraf çıktı. Vebali, günahı sorumlularına. Allah rızası için ehliyet ve liyakatlı kişileri işin başına getirin veya onlara danışın. Selahattin Başkanın bunda suçu yok, başkan Kerneği eski haline yeşili ve suyu bol bir parka dönüştürmeye çalışıyor. Bir uyarımda Selahattin Başkan'a Başkanım Allah rızası için 2. Kanalboyuna yaptığınız Millet bahçesine sakın beton yığınları yapmayın yeşili, suyu bol devasa bir bölge parkı yapın. Oraya kütüphane olmaz hem şehir trafiği, gürültüsü hem de park bittiğinde gürültülü bir yer olacak, bence kütüphaneyi eski Yimpaş binasına yapınız, altını esenlik market, üstünü gençlik eğitim merkezi yapınız, hem okulların çoğu ve üniversite orada hem de sessiz bir yer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok güzel bir fikir hocam.ancak bu dünyada akıllı insanlar en az dinlenen insanlardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öncelikle teşekkür ederim ama Estağfurullah Hocam, çok akıllı olmasak da çok şükür Allah'ın herkese bahşettiği akıl nimetimizi kullanmaya çalışıyoruz. Kernek Parkının şu acı hali maalesef ben yaptım oldu mantığının acı örneğidir. Peygamber Efendimiz bir işi yapmadan önce istişare eder ve iştişare etmeyi de tavsiye edermiş. İstişarenin günümüzdeki adı beyin fırtınasıdır keşke böyle icraatlardan önce istişare yapılsa da bu acı tecrübeler yaşanmasa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Önder (3 yıl önce)
    2 yıl oldu icraat yok laf çok maşallah ... Sn başkan başkalarını suçlamayı bırakıp icraat gösterin.. 5 tane koruma arabasıyla neden geziyorsunuz devletin imkanlarını ziyan etmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • R. A (3 yıl önce)
    Sayın başkanım yollara ne zaman asfalt dökeceksiniz çukurları bi zahmet kapatsalar geldiginizden şimdiye kadar fuzuli ve toki yolunun bir kısmından başka birde günger caddesi tarafına haricine yol asfalt dökülmedi çilesiz yolu derme kanalın yolu her sene kaç araba uçuyor çarşı sokakları çogu yer asfaltsız en azından çukurları kapattırsanız..
    0
    0
    Yanıtla
  • ismet (3 yıl önce)
    Yazıklar olsun size! Dünyanın parasını harcayıp kaynağı ve yeşil dokuyu yok ettiniz. Şimdi de yine bir sürü para harcayıp kaynağı bulup yeşil dokuyu arttırmaya çalışıyorsunuz.Tam trajikomik bir durum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (3 yıl önce)
    Her sene söküp yeniden yapıyorlar. Söküp yapan da kendileri beğenmeyen de kendileri. Madem beceremiyorsunuz dokunmayın. Kernek'in 18 yıl önceki doğal güzelliğinden eser kalmadı. Kernek kanalını ışıklı yapay bir havura çevirdiler. Kurtulamadık bir türlü bu estetik fukaralarından.
    0
    0
    Yanıtla