SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hep Birlikte Süreci Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2020-04-07 01:05:47
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un takım kaptanı Murat Yıldırım, “Bizde süreci bekliyoruz. Bende bir an önce başlamak, oynamak istiyorum” dedi.

Murat Yıldırım, yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınının spor dünyasına etkisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, ilk defa böyle bir durumu yaşadıklarını ifade ederek, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Hem biz futbolcular hem ülkemiz hem de dünya zor bir süreç içerisinde yer alıyor. Bunu bir an önce halledip, inşallah güzel günleri göreceğiz” diye konuştu.

“TESİSE GİDİP KOŞU YAPIYORUM”

Yaşanan zorlu süreçte bireysel antrenmanlarını evlerinde sürdürdüklerini anlatan Yıldırım, şunları söyledi: “Elimizden geldiği kadar hocamızın verdiği programa uymaya çalışıyoruz. Onun dışında tesislere de gidiyorum ve sahada bir koşu gerçekleştiriyorum. Herkes için evde kalmak zordur çünkü sanki özgürlüğümüz elimizden alınmış gibi. Dışarıya çıkamıyorsun, hiçbir şey yapamıyorsun. Alış-veriş yapmak, markete gitmek benim için bir gezinti. Öyle bir sürece girdik.” 

Yıldırım, üç çocuk babası olduğunu ve çocuklarıyla birlikte evde çalışmanın zor olduğunu ifade ederek, “Onlarla beraber spor yapıyorum. Onları da eğlendirmeye çalışıyorum. Hocamız watsapp üzerinden bize program yolluyor, bize onu uygulamaya çalışıyoruz. Evde yapabildiğimiz kadar spor, belirli hareketleri yapmaya çalışıyoruz. Onun dışında ekstra olarak tesise de gitmeye çalışıyorum. Bireysel olarak tesiste de çalışıyorum. O da çok iyi geliyor” şeklinde konuştu. 

“HAZİRAN BAŞI YA DA ORTALARINDA LİG BAŞLAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu’nun lig başlangıcıyla ilgili yaptığı açıklamayla ilgili “Tabi ki önümüzdeki sürece bakmak lazım. Ne kadar çabuk atlatırsak, o kadar çabuk başlayabiliriz. Ne kadar süreceğini de bilmediğimiz için herhangi bir tarih verilmedi. Ama Haziran’ın başı ya da ortalarında ligin başlayacağını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Sürecin herkes için zorlu olduğuna dikkat çeken Yıldırım, şunları kaydetti: “Sonuçta gelecek sezonda başlayacak. O da genellikle Ağustos sonu oluyordu. Büyük ihtimalle gelecek sezonda ertelenip, büyük ihtimalle Eylül sonu gibi başlar diye düşünüyorum. Ama ilk önce bu süreci atlatmamız lazım. Hem ülke hem de dünya olarak bu kötü virüsü bir an önce atlatıp, sağlıklı bir hayata dönerek daha sonrada futbolcular olarak takımımıza ve lige odaklanmalıyız. Hepimiz için zor bir süreç ama inşallah bunu en iyi şekilde atlatacağız.” 

“FUTBOLCULARINDA KAFALARINDA SORU İŞARETLERİ VAR”

Yıldırım, takım olarak da zor bir süreç geçirdiklerine değinerek, “Bir virüs olayını lehimize çevirip, ligi güzel bir şekilde tamamlamak istiyoruz” dedi. 

Yıldırım, yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınıyla ilgili “Herkes çok zor bir süreç yaşıyor. Özgürlüğümüz alınmış gibi bir durum yaşıyoruz. Hiçbir şey yapamıyorsun. Ama bunu kendi aramızda ailemizle birlikte atlatmamız gerekiyor. Bunu en iyi şekilde nasıl atlatabiliriz onu düşünmeliyiz. Ben, daha çok çocuklarımla zaman geçirmeye çalışıyorum. Akrabalarım ve arkadaşlarımla telefonla konuşup, internet üzerinden görüşüyorum. Kitap okuyorum, dizi izliyoruz” yorumunda bulundu. 

Yıldırım, süreçle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Bizde süreci bekliyoruz. Bende bir an önce başlamak, oynamak istiyorum. Ama psikolojik bir sıkıntı var. Nasıl olacak diye futbolcularında kafalarında soru işaretleri var. Bir an önce bu hastalığı bertaraf edersek ve düzelirse herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Psikolojik olarak da tekrar futbola başladığımızda her şeyi unutup, iyi ve konsantre bir şekilde idmanlarımızı yaparız.” 

“FUTBOL OYNAMAYI ÇOK ÖZLEDİM”

Futbolu özlediklerini kaydeden Yıldırım, “Futbol oynamayı çok özledim. Futbol oynamadığımız üçüncü hafta oldu. Şahsen bir an önce başlamasını istiyorum. Ama her şeyden öncede özgürlüğümüzü geri istiyoruz. Dışarıda bir kahve içmek bile insanı rahatlatabiliyor. Bu süreçte bunu da yapamıyoruz. İnşallah bir an önce sona erer ve yeniden hayatımıza döneriz” şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Tatar Ramazan Öz Pötürgeli (3 yıl önce)
    Maaşınız mi kesilir erkenden tatil edilirse anlamadım hem sağlık hemde oynayalım diyorsun bu sartlarda futbolculmu oynanır evde üç çocuğun varken, her geçen gün vaka sayısı 3000 artarken o da bilinen, iyileşen toplam hasta binlerdeyken nasıl hemen Haziran'da virüsten kurtuldun kardeşim ama İnşallah dediğinden de önce kurtuluruz diyelim ama futbolu bu sene unutalım unutalım ki MALATYASPORUMUZ da ligde kalsın yoksa isimiz zor
    0
    0
    Yanıtla
  • 600 bin euro alıyor o para icin bir asgari ücretli 300 400 yil çalismasi gerek omrü yetmez o parayı alan adam oynayacak hemde anladin sen onuuu
    0
    0
    Yanıtla