SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Her Gün "İşimi İstiyorum" Eylemi, Her Gün Gözaltı!.

0
Güncellendi - 2017-02-27 01:43:35
Her Gün
A- A+ PAYLAŞ

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 29 Ekim’de ihraç edilen 3 öğretmen ile 1 sağlıkçı her gün eylem yapıyor. İhraç edilen öğretmenler, ‘İşimi, öğrencilerimi geri istiyorum’, ihraç edilen sağlıkçı ise ‘işimi geri istiyorum’ döviziyle yaklaşık iki aydan beri eylemlerini sürdürüyor.

Malatya Yüzüncüyıl Kavşağı'nda toplanan 'İşimi geri istiyorum', 'Öğrencilerimi geri istiyorum' pankartları açan eylemciler, emniyet ekipleri tarafından gözetim altına alınırken, Kabahatler Kanuna göre 227 TL para cezasına çarptırılıyor.

KHK ile ihraç edilen öğretmenler Özkan Karataş, Erdoğan Canpolat ve Umut Sertaç Ökdemir ile sağlıkçı Cengiz Uğurlu, her gün 12.00 ila 15.00 arası Yüzüncüyıl Kavşağı’nda oturup eylem yapıyor. Polis tarafından gözetim altına alınan ve haklarında Kabahatler Kanuna göre para cezası uygulanan eylemciler, serbest bırakıldıktan bir gün sonra eylemlerini yine aynı yerde ve saatte tekrarlıyor.

Malatya Gazi Anadolu Lisesi'nde 30 yıldır öğretmen olarak görev yapan ve ihraç edilen Erdoğan Canpolat, KHK ile 29 Ekim’de ihraç edilen Eğitim-Sen ve SES üyesi 4 kişi olarak eylem yaptıklarını kaydetti.

Canpolat, “Her gün 12.00 ila 15.00 arası Yüzüncüyıl Kavşağı’nda oturup, her gün insanlara kendimizi anlatmayı düşünmüştük. Ama ilk günden beri daha eyleme başlamadan polis tarafından gözaltına alınıyoruz. Kabahatler Kanunu’na göre her gün 227 lira para cezası kesilip, serbest bırakılıyoruz” dedi.

Burhan KARADUMAN- Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • manzuko (7 yıl önce)
    Ya Asena Ulusoy ne zaman bu websitesinde bir yorum okusam burdasın. Bu arada bende bıraktığın intiba koşulsuz sartsiz belediye destekçisi birisin işine gücüne bak herşey olacağına varır. ha birileri seni bu iş için görevlendirdiyse göreve devam tabi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)manzuko isimli kullanıcı yorumuna
    dostum belediye destekçisi olmak suç mu ? yanlış birşey yaptı biz yanlışa doğru mu dedik ? ben ne ak parti ne chp ne mhp ile bağım var, LDP ye sempatim var sadece. onun için boş boş yorumlar yapma asabımı bozma. belediyede çalışsam ne yorum yapacam, belediye çalışanları gibi paramı alır eve giderim... senin gibi menfaat bekleyen insanlarla karıştırma rica ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feride (7 yıl önce)
    Herkes olaylara kendi penceresinden bakmış. Kimse kimsenin halinden anlamamış. Çaba da harcamamış. Nerde anlayış, nerde empati, nerde demokrasi, nerde hukuk, nerde.... Eyvah ki sokaktaki köpeğin hakkını savunduğu kadar, masum çocukların hakkını savunamayacak vicdansızlar, hâlâ kendini insanım sanıyor ...
    0
    0
    Yanıtla
  • İHRAÇ (7 yıl önce)
    YAĞMUR bu adamların hepsi yıllarca FETÖ yle mücadele etmiş sürgünler yemiş ama bunlara boyın eğmemiş insanlar.Yıllarca meydanlarda FETONUN İTLERİ YILDIRAMAZ BİZLERİ sloganıyla yürümüş ve bunun bedelini ödemiş düzgün insanlar. Yorum yazmadan bi araştırın
    0
    0
    Yanıtla
  • İHRAÇ (7 yıl önce)
    Asena ulusoy seni beni atmıyorlar bunları niye atıyırlar demişsin bu adamlarda bunu merak ediyor.Biz niye atıldık bi sebeb söyleyin ,mahkeme çıkıp yargılanalım diyor.Yaptığın yoruma bakılırsa bu KHK larla ilgili pek bilgin yok gibi bi araştır
    0
    0
    Yanıtla
  • yağmur (7 yıl önce)
    Feto bu insanların umuzuna basarak bu zirveye çıktı.sen merdiven basamağı ol üzerine basarak adamlar neler yaptı yok şimdide deki yok efendim bunlar ne suç işledi yemezler
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyzullah (7 yıl önce)
    Malatyanın son hali haksızlık ÇOK ses çıkaran YOK millet düşmüş cüzdanının derdine vicdanı sızlayan YOK merhametin kalesi Malatya. Burhan bey yanındayız zabıta müdürlüğüne gazeteciliği değiştirme gazetecilik onur işidir. Aç açık yaşanır onursuz yaşanmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Eylem yapan kamu görevlileri Fetö'cü olsalardı şimdiye kadar tutuklanmıştı.Kesk üyesi oldukları için görevlerine son verildiyse bu çok yanlış ve günah.Onlarında çoluk ve çocukları mutlaka vardır.Başka nedenler var mı onu bilemiyoruz.İnsanları haksız yere işinden atmak ve onları muhtaç hale getirmek hangi vicdanlara sığar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)
    Bu haber de neyin nesi ? Hayırdır burhan karaduman ?
    0
    0
    Yanıtla
  • He birde sana soracaklardı neyin haberini yapacaklarını.Bu ne hadddini bilmezliktir, cürettir.İşte bunların demokrasiden başkasının yaşam hakkından mücadelesinden ne anladıkları.İhtimaldir bu gibiler yıkılmıştır iktidarın yağlı bir yerine.Gözlerinin karalığı hadsizlik bundandır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena hanimin yorumu ulkemizin halini gosteriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)Alim isimli kullanıcı yorumuna
    Ülkenin halini beğenmiyor :))) kaç yaşındassın 15 mi ?? Ülke görmemişsin sen :) komik çocuk
    0
    0
    Yanıtla
  • Neyse cevap versem anlayacak kapasiten yok bacim. :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)Şerif isimli kullanıcı yorumuna
    Ben haberin manşetinin sonundaki '' ünlem '' işaretine tepki gösterdim ! Seni beni almıyorlarda bu adamları neden görevinden alıyorlar ? Allah bizlere düşünmemiz için bizlere akıl beyin vermiş.. ufak bir tavsiyem...
    0
    0
    Yanıtla
  • Allahtan kork sayısız fetoyla baglantısı olmayan insan görevden alındı Velev ki fetocu, ülkenin cumhurbaşkanı kandırıldım diyor bu garibanın kandırılmaya hakkı yok mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)Hakan koc isimli kullanıcı yorumuna
    biraz araştırsan be kardeşim. CB nı bu örgütü bitirmek için hükümetten milletten destek istedikten sonra fetö ile bağı olanlar alınıyor. elbette içlerinde masum olan kandırılan insanlar var. sorun ne biliyor musun ? sorun hak böyle aranmaz. Sana bir olayımı anlatayım. Ankara ya gittiysen kızılayda bir amca var 7/24 orada. çocugu haksız yere hapse girdiğini belgeleri üstüne giydiği bir aletin üstüne yapıştırmış bekler öyle sabahtan akşama kadar. birgün gittim derdin ne amcam dedim. adalet istiyorum dedi. savcılığa gittin mi dedim. gitsem ne olacak dedi. şimdi bunun mnatıklı bir açıklaması varmı ? gelip bana gitse ne olacak deme. sen sonuna kadar mücadele vereceksin..
    0
    0
    Yanıtla
  • asena ulusoy trolluyor heralde malatya haberi
    0
    0
    Yanıtla