SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Önüne Gelen Yapamayacak"

0
Güncellendi - 2017-03-26 02:14:49
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Yeşiltepe Oto Galericiler Sitesi’nde düzenlemiş olduğu etkinlikte oto galerici esnafı ile bir araya geldi. Tüfenkci, burada oto galericilere yönelik düzenlemenin hazır olduğunu ve 16 Nisan referandum sonrasında uygulamaya gireceğini açıkladı. Bakan Tüfenkci; 2. el taşıt alım satımına getirilecek düzenlemede her önüne gelenin galericilik yapmasının engelleneceğini ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci; Malatya programı kapsamında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Yeşiltepe Oto Galericiler Sitesi’nde düzenlemiş olduğu etkinlikte oto galerici esnafı ile bir araya geldi. Programa Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Battalgazi belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, STK temsilcileri, esnaf odası başkanları ve kalabalık bir topluluk katıldı. Etkinliğe Elazığ ve Kayseri’den de esnaf teşkilatları yöneticileri de katıldılar.

Bakan Tüfenkci; buradaki konuşmasında oto galericilere yönelik yönetmenliğin hazır olduğunu ve referandum sonrasında uygulamaya gireceğini açıkladı. Bakan Tüfenkci şu şekilde konuştu;  “Özellikle galericiler sitesindeyiz. Türkiye’de bir düzenleme yapacağız, referandumdan sora, şuanda düzenlemede hazır.  Bu nedir, özellikle 2. el taşıt alım satımında bir düzenleme getiriyoruz. Ne yapıyoruz burada? Bir kere her önüne gelen galericilik veya araç alım satımı yapmasın. Eğer yapacaksa bunu gelsin belgesin. Belge verelim, niteliklerini belirleyelim, esnaf belgelerini verelim ve bu ticareti biz düzenleyelim. Aradaki sözleşmelerin çerçevesini belirleyelim ve o çerçeveler neticesinde bu sözleşmeler oluşsun. En önemlisi de sattığınız araçların niteliklerini de sizler beyan edin. Arızalı, hurda, kaza yapmış araç satıyorsanız bunları belirterek satın. Ama ben ‘Sağlam araç satıyorum’ diyorsan da en azından bir 10 bin kilometre garanti ver diyerek bir sistem düzenliyoruz. İnşallah bunu kamuoyunun da görüşlerine açtık, sizlerin bu işlerle iştigal edenlerin görüşlerini aldık ve Allah nasip ederse referandumdan sonra bu yönetmeliği yayınlayıp hayata geçiriyoruz. Biz istiyoruz ki sokak aralarında, apartman altlarında değil böyle güzel sitelerde esnafımız gelsin ticaretini yapsın. Bu her şehirde olsun.” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf camiası olarak hükümetten ne istediyseler ‘Evet’  cevabıyla karşılaştıklarını o nedenle kendilerinin de  referandum da ‘Evet’ diyeceklerini ifade ederek, “Bugün istek gönümüz değil, bugün size destek olma günümüz. Öyle inanıyorum ki hepimiz size destek olacağız, ülkeye destek olacağız, ülkenin birlik ve beraberliğine destek olacağız. Ülkemizin geleceği için, çocuklarımız için bugün buradayız. Sizi bizlere çok şey verdiniz, ÖTV’siz araçtan tutun, yüzde 15 sosyal destek priminin kaldırılmasından tutun, sicil affından tutun, yüzde 5 vergi indiriminden tutun, Bağ-Kur primlerini indiriminden tutun, ne istediysek verdiniz. Allah işinizi rast getirsin. Biz ne dediysek siz ‘Evet’ dediniz, bizde size ‘Evet’ diyeceğiz.” Dedi.

Keskin, Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Çakır’a esnaflara verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, şehir merkezinde  çok sayıda çarşının yeniden düzenlendiğini belirterek, “Galericiler Sitemizde bir asfalt sorunumuz var, alt yapı sorunumuz var, birde artezyen sorunumuz var.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’da bize ‘Evet’ diyecektir.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da, “Bugüne kadar esnaflarımızdan gelen bütün talepleri gücümüz yettiği kadar yerine getirmeye çalıştık. İnşallah buraya da (Galericiler Sitesine) ne eksikse yerine getirelim, hep birlikte ‘Evet’ diyelim İnşallah.” Sözleri ile Galericiler Sitesi’nin alt yapı sorunlarını çözümüne destek vereceğini vurguladı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız