SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Her Pazar Sonrası Ortalık Çöplüğe Dönüşüyor

0
Güncellendi - 2020-11-02 03:49:49
Her Pazar Sonrası Ortalık Çöplüğe Dönüşüyor
A- A+ PAYLAŞ

'KİRLETENE TEMİZLİĞİ NİYE YAPTIRILMAZ?'.. Malatya'da pazar kurulan yerlerde, günün sonunda pazarcıların tüm çöplerini olduğu gibi bırakıp gitmelerinin yanı sıra belediyelerin gece geç saatlerde başlattıkları temizlik sırasında meydana gelen gürültüden de rahatsız olan vatandaşlar, belediyelerin çevreyi kirletenlere buraları temizleme sorumluluğunu da vermeleri gerektiğini savunuyorlar.

Malatya'nın birçok semtinde cadde ve sokaklarda haftanın her günü sabah erken saatlerde kurulan pazarlarda, tezgahlarını akşam saatlerinde kaldıran pazarcıların, tüm çer-çöpü olduğu gibi bırakarak çevre kirliliğine yol açtıkları, bu durumun çirkin görüntü yaratmasının yanı sıra çevre için de uygun olmadığını belirten vatandaşlar, "Belediyeler, bu kirliliği yaratanlara neden bunları temizletmez ve onca temizlik personeli görevlendirip, kirleteni belli çöpleri temizlemeyi üstlenirler. Oysa, belediyeler dirayetli davranıp, bu cadde ve sokakları kullanan pazarcıları, tezgahlarını kaldırırken kendi kirlettikleri yerleri temizleme zorunluluğu getirseler, sonra belediye bunların yığdığı çöpleri kısa sürede toplasa bu daha iyi değil mi? Belediyenin temizlik işleri ekipleri de saatlerce pazar artıklarını temizlemek yerine kendi genel temizlik sorumluluğundaki cadde ve sokakları temizleseler daha uygun olmaz mı? Temizlemeyene de yaptırım uygulayamaz mı? Ayrıca, bu çöplerin süpürülmesi, toplanması ve arkasından da yolların yıkanması işlemlerini belediyeler oldukça geç saatlerde yapıyorlar. Bu da gürültü kirliliğine yol açıyor ve evlerimizde rahatsız oluyoruz. Buna  son verilmeli." diye şikayetlerini dile getirdiler.

BATTALGAZİ BELEDİYESİNİN PAZAR TEMİZLİĞİ AÇIKLAMASI..

Bu arada, Battalgazi Belediyesi kurulan pazar yerlerinde, pazarın ardından yapılan temizlik çalışmalarıyla ilgili basın bülteni yayınladı ve bu bültende pazar yerlerinde geride bırakılan çöpler ile temizlik faaliyetlerine ilişkin fotoğrafları da paylaştı.

Belediyenin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçede kurulan tüm pazar yerlerinde oluşan kirliliğin önüne geçmek için pazar yerlerinden arta kalan atıklara anında müdahale ederek, temizliğini ivedi bir şekilde gerçekleştiriyor.

Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde hummalı bir temizlik çalışması yürütüyor. İlçe genelinde kurulan pazar yerlerinde tonlarca atık toplanarak, temizlik çalışmaları ivedi bir şekilde gerçekleştiriliyor. Pazarcıların sabahın erken saatlerinden başlayıp hava kararıncaya kadar devam eden tezgâhlarındaki sebze ve meyvelerden kaynaklanan atıkların, tezgâhların toplanmasından sonra sokak içinde oluşturduğu olumsuz görüntüye anından müdahale eden Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, biriken atıkları temizledikten sonra Pazar kurulan sokağı boydan boya suyla yıkayıp temizliyor. Temizlik çalışmalarını tamamlayan ekipler, daha sonra Covid-19 salgını nedeniyle Pazar kurulan yerlerde dezenfeksiyon işlemi gerçekleştiriyor.

Battalgazi ilçesi sınırlarında Pazartesi günü 4, Salı günü 3, Çarşamba günü 1, Cuma günü 1, Cumartesi günü 3, Pazar günü ise 2 pazar yeri kuruluyor. Kurulan pazarların temizliği için, 3 yıkama aracı, 6 çöp kamyonu, her semt pazarı için 15 kişilik temizlik personeli ile temizlik işlemi yapılıyor. Temizlik çalışmaları esnasında temizlik ekipleri öncelikle alanda bulunan kaba çöpleri topluyor. Ardından çöp araçlarıyla pazar yerindeki tüm atıklar alınırken, ardından süpürge araçları ve yıkama araçları ile temizleniyor. Daha sonra ise yıkama araçları ile pazar yeri ve çevre temizliği gerçekleştiriliyor."

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • kofik23 (3 yıl önce)
    Pazarcılık bitmiş bir meslek dalıdır, pazarın mantığı üreticinin kendi ürettiği ürünleri pazarda satmasıdır ancak günümüz pazarcıları market gibi gidip ürünleri halden alıp akıllarınca çürük çarık malzemeyi ucuza sattıklarını iddia ediyorlar. Artık yavaş yavaş bu pazarların kaldırılması veya sabit yerlere taşınması gerekiyor, kimse o yolların kapanmasını bu rezilliği çekmek istemiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap güezgin (3 yıl önce)
    yıllarca her semt için kapalı pazar yeri bekler dururuz. bakalım kaç tanesi bu seçim dönemine kadar planlanır, bitirilir ve halkın hizmetine sunulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat (3 yıl önce)
    Yolların trafiği kaldırmadığı bu dönemde hala yol kapatılması belediyelerin samimiyetsizliğini gösteriyor. Cadde cadde gezen pazar adeti artık son bulmalı. Kimse fakir fukara edebiyatı yapmasın. manavlar ve diğer marketlerde pazar fiyatına satıyor ve seçtirme imkanı da tanıyor. Markette 2 TL ye satılan ürün pazarda 1,80. Yarısı çürük ya da kalitesiz. Fayda maliyet analizine vurursan pazarın tüketiciye daha çok zarar verdiğini görürsünüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • RAMAZAN (3 yıl önce)
    Senin dünyadan haberin yok, her yerde pazarlar bu şekilde. Pazar dağıldıktan sonra belediye temizleyip yıkıyor. Bu tür haberlere itibar etmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (3 yıl önce)
    Sokak pazarcılığı meselesi başlı başına bir problem zaten. Ha temizlik meselesine gelince bu söylenen şey mümkün değil. Toplu alanların temizliği için mutlaka organize bir ekip gerekir. Belediye de bence bu işi hakkıyla yapıyor. Çok kısa bir sürede caddeyi pırıl pırıl yapıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dırejanlı fbay (3 yıl önce)
    Aciliyet durumları göz önünde bulundurularak,kesinlikle açık pazar kurulumundan vaz geçilmelidir.her mahallenin potansiyeline göre kapalı sabit semt pazar yerleri kurulmalı.acık ve pazar pazarı içinde şegrin dışında geniş bir alanda bir bölge oluşturulmalı.düşüncesindeyim.saygılarım la
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNC (3 yıl önce)
    Sokaklara kurulan semt pazarlarını artık bu devirde iptal edilmelidir, sabit üstü kapalı, otoparkı ve diğer sosyal donatıları olan pazar yerleri yapılmalı ve buralarda satış yapmalı, vergilerini düzenli vermelidirler. Ayrıca pazarcılar düzgün konuşma, nezaket dersi almalılar. Argo ve küfürlü konuşma yapmamalılar. Kendi çöplerini çöp poşetinde biriktirmeliler. Önüne gelen pazarcı olmasın. Pazarlarda bağırmamalılar. Köylü pazarları ile semt pazarları ayrı olmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent (3 yıl önce)
    Bende bir iki cümle sarf etmek istiyorum.Bende cuma pazarı semtinde oturuyorum ya bu pazarlar eskidenmiş araç yokmuş insan sayımız azmış kurulurmuş mahallerde eyvallah. Amma velakin şimdi öyle değilki herşey arttı cadde ve sokaklar aynı ama tamam adetlerimize sahip çıkalım ama düzgün bir şekilde adamlar bir gün önceden başlıyor gürültüye sabah altı olunca kornaya basıyorlar araçları kaldırın ikazı sanki oranın sahipleri gibi ama akşam olunca kimse bişi demiyor saat konusunda pisliği rezilliği eve gidememek hepsi tek kelime ile REZALET. Ben açık ve net konuşuyorum eğer kim belediye başkanıa dayı olupta yahudi olsun deseki ben bu pazarları sokaktan kaldıracam yer kurcam özel eğer vermezsem ne olayım bu kadar açık ve net konuşuyorum.artık ilerleyelim lütfen 19 yy da diil 21 yy da yaşıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kasaba44 (3 yıl önce)
    Otorite olmadığı için memleketi pazarcıyla minibüsçü yönetiyor, kafalarına göre cadde kapatırlar, ıstedikleri yere terminal açarlar, valiyle belediye ceza kesmeye kalksa soluğu milletvekillerinde alıyor hepsi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İçin (3 yıl önce)
    PAZAR kurulan caddelerde bir YANGIN olsa ya da bir ambulans girecek olsa acaba ne yapılacak. ZAMAN açısından önem arz eden 2 vaka YANGIN ve HASTA bekler mi ? BU SAÇMA düzene artık gerçektende bir son vermek gerekir. SEMT PAZARLARI olması lazım. HANGİ ÇAĞDA yaşıyoruz ya! Her cadde de artık bina altları dükkanlı yapılıyor. Semt pazarı için arazi yoksa buralar değerlendirilebilir. LÜTFEN büyükşehir belediyesi artık bu işe bir el at. KAPALI semt pazarları büyükşehirimize ŞART.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pirasa (3 yıl önce)
    Klişeleşmiş ve kemikleşmiş olan saçma sapan pazar düzeninin bir an evvel kaldırılması gerekiyor. Ben hayret ediyorum alışveriş yapanlara öne iyi mal gösterip arkadan çürük çarık dolduruyorlar vergi vermiyorlar birde zamaninda kim demişse pazar sizin tapulu malınız birde kabadayı olmuşlar başkasına tezgah actırmıyorlar. Sayın belediye bir elnat şu işe. Pazar sokağındaki evler hep sorunlu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cuma pazarı ?? (3 yıl önce)
    İpek caddesinde cuma pazarı kuruluyor sözde oraya semt pazarı yapıldı pazarcıları sokamadilar ben mahalle sakini olarak sanki pazardan geçmek zorundayım cadde yi bırak kaldirimlardan yurüyemiyorsun ya ip çekmişler ya araba park etmişler bide cadde ki bazı ağaçlara ip baglaya baglaya ya kuruttular yada yamulttular hepsinin gövdesinde ip izi yakında onlarda ya kurur yada devrilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen bizimkide oyle sonuna kadar haklisin
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    29 büyük şehir belediyesinin hangisinde bu tür görüntüler var artık sokak pazarları işlevini kaybetmiştir esnaf mağdur edilmeden çözüm bulunmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Bugun pazar gelin niyazi mısri caddesine bakin pislik goturuyor.alistilar pazarcilar çöplerini artik saga sola atiyolar nede olsa temizlikciler temizliyor.birde bir pazarimiz var saban 5 de dang dunk tak tuk sesleriyle yatamiyoruz.birde sabah bagirarak konusuyorlar.hic dusunce yok bu pazar pazarini kaldirin lutfen
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (3 yıl önce)
    tamam belediyeye işgaliye olsun vergi veriyorsunuz ama bununda bir limiti var bari toplu yada poşetli olarak bırakın belediye toplar alır
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Pazar yerlerinin olduğu yerde Allah korusun yangın cıksa hastası olsa vatandaşın ilk yardım ekiplerinin oraya gırme si olanaksız kaçını yüzyıldayız hala ana caddelerde pazar yeri kuruluyor Allah aşkına buna son verin trafik sıkışıklığından zaten bulanıyor vatandaş birde ana caddelere pazar kurulması ne mantık artık semp pazarları kurun belediye 80 lerin belediyesi değil 2020 de yaşıyoruz vizyon belediyecilik anlayışı gelmeli bu kente
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilge (3 yıl önce)
    Şehrin artık kronikleşmiş trafik sorunu koskocaman caddelere kurulan semt pazarları yüzünden artıyor. Bu caddelerde oturan vatandaşların itfaiye veya ambulansa ihtiyaç duydukları zamanlarda yaşadıkları sorunları söylemeye gerek bile yok. Semt pazarlarından dolayı oluşan gürültü, habere konu olan devasa çöp problemi ve bununla birlikte çevreye yayılan dayanılmaz koku ve kimi pazarcı esnafının zaman zaman kaba ve kırıcı tavırları gibi olumsuzluklar yetkililerin semt pazarları sorununa acilen eğilmelerini zorunlu kılıyor. Çare aslında basit. Kalıcı, müstakil semt pazarları oluşturmak ve esnafı eğitmek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Cesaretli bir başkana ihtiyaç var artık bu sokak pazarları kapatılmalı yerleşik daimi semt pazarları oluşturulmalıdır yani kasap pazarının modern şekli semtlere yapılmalı ve pazar esnafımıza kura ile ve taksitli olarak dagitilmalidir.bir Münir Erkal geldi odun demir çimento satanları kamyoncu ve araba satanları şehir dışına çıkardı inşallah yiğit bir başkan gelir bakircilar çarşısını ve Cezmi kartaydaki eğlence merkezlerini şehir dışına çıkarır ve semt pazarlari yapar esasında sayın Selahattin Gürkan bu işleri yapacak bir başkan ama nedense rutin işler dışına bir türlü çıkamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur bitikçi (3 yıl önce)
    O zaman belediye yer işgal parasınıda kaldırsın o zaman onları hiç konuşan yok niyeyse devlet halkın yanında olursa devlettir
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan (3 yıl önce)
    Pazarlar sokakta kurulmamali. Modern yerler yapılıp uygun fiyatlarla kiralanmali ve pazar esnafı mağdur edilmemeli. Diğer günler otopark olarak hizmet vermeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat yılmaz (3 yıl önce)
    Oraları temizlemek için toplamda 1. 2. Ve 3 pazar esnaflarından aylık düzenli para toplanıyor yapılan temizlik dışında kalan paranın nereye gıttıgını arastırın önce
    0
    0
    Yanıtla
  • Adam başı ne kadar toplanıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • bilinmezlik (3 yıl önce)
    Bu iğrenç görüntünün sebebi olan (vergi ödemeyen) pazarcılara ceza kesilmeli, ya da temizliklerini kendileri yapmalı. Yapmazlarsa da bir daha pazar yerleri açtırılmamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çımıhtılı (3 yıl önce)
    Arta kalan pisliği pazarcıların temizlemesi mi. Çok komik. Hangi yiğit belediye acaba bu pazarcılara söz geçirebilir acaba. Adamlara kernek te fıstık gibi kapalı alan yapıldı beğenmeyip girmediler. Neden çünkü hakları 3 metre dezgah sa alışmışlar 10 metre dezgah açmaya, işlerine gelmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Sabit pazar yeri olması lazım.. Böyle ilkel bir uygulama olamaz. Bırakın çöpleri, o sokakta bi yangın çıksa, bi hasta olsa, acil müdahale gerektiren bir şey olsa nasıl ulaşılacak.. Ayrıca trafigin alt üst olması da başka......
    0
    0
    Yanıtla
  • AVCIMALATYA (3 yıl önce)
    Çünkü belediye temizlesin diye para ödüyorlar belediye de temizliyor bu kadar basit
    0
    0
    Yanıtla
  • ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sami (3 yıl önce)
    Pazarcilarin yapacagi temizlik kendilerinin olsun. Cevreye zarar vermesinler biz raziyiz. Iplerini gelişigüzel, rastgele her tarafa bağliyorlar. Duvar demiri, trafik lambasi, otobus duragi, vatandasin balkon, pencere demiri gibi neresi olursa. Belediyenin yaptigi temizligi begeniyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (3 yıl önce)
    Pazar esnafının marifetleri belediyeler ek vergi getirsin pazarcıyaa
    0
    0
    Yanıtla