SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Saat Başı 708 Kişi İşsiz Kaldı"

0
Güncellendi - 2021-09-11 03:56:49
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Temmuz ayı işgücü istatistiklerini değerlendirdi. Ağbaba, “Sadece temmuz ayında resmi verilere göre en az 506 bin kişinin işsiz kaldığını görmüş olduk. Bir başka deyişle temmuz ayında her gün ortalama 17 bine yakın kişi, her saat başı ise 708 kişi işsiz kalmış oldu” dedi.

Temmuz ayı işgücü istatistiklerini değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “İktidara daha önce defalarca uyarıda bulunduk. Türkiye’de Haziran ayında normalleşme dönemi başladı ama salgının ekonomide yarattığı etkiler bitmedi dedik. En azından yıl sonuna kadar kısa çalışma ödeneğinin ve fesih yasağının devam etmesini söyledik. Deyim yerindeyse perşembenin gelişi çarşambadan belliydi” ifadelerini kullandı.

‘Temmuz ayında her gün ortalama 17 bine yakın kişi işsiz kaldı’

Ağbaba “Bugün temmuz ayı işgücü verilerine baktığımızda bu uyarımızda ne kadar haklı olduğumuzu ne yazık ki anladık. Sadece temmuz ayında resmi verilere göre en az 506 bin kişinin işsiz kaldığını görmüş olduk. Bir başka deyişle temmuz ayında her gün ortalama 17 bine yakın kişi, her saat başı ise 708 kişi işsiz kalmış oldu. İşsiz sayısı Temmuz ayında 506 bin kişi artarken, iktidar sadece 125 bin kişilik istihdam yaratabildi” dedi.

‘Son bir ayda işsizlik ödeneğine başvuran işsiz sayısı ise 232 bin kişi artmış oldu’

İŞKUR verilerinde de işsizliğin arttığına dair benzer bir tablo oluştuğunu söyleyen Ağbaba “Haziran-Ağustos ayları arasında İŞKUR’a kayıtlı resmi işsiz sayısı 244 bin kişi artarak 3.2 milyon kişiye yükselmişti. Ayrıca belirtmemiz gerekir ki Türkiye’de işsiz olup iş arayan herkes İŞKUR’a kayıt yaptırmamaktadır. Yine bir diğer çarpıcı veri ise işsizlik ödeneği başvuru sayılarında gördük. Son bir ayda işsizlik ödeneğine başvuran işsiz sayısı ise 232 bin kişi artmış oldu” diye konuştu.

‘İşsizlik sayısının ilerleyen aylarda tırmanışa geçme ihtimali yüksek’

Ağbaba sözlerini “Fesih yasağının kalkmasının ardından artan işsizlik sayısı ne yazık ki ilerleyen aylarda da tırmanışa geçme ihtimali oldukça yüksektir. Daha önce taleplerimize kulak tıkayan iktidar eğer ki acil önlem almazsa bugün işi olan yüz binlerce çalışan, yarın işsiz kalma tehlikesi ile baş başa kalmaya devam edecektir” diyerek tamamladı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Halk (2 yıl önce)
    Yav he he
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)Halk isimli kullanıcı yorumuna
    Bu halk niknameli arkadaş her habere sadece yav he he den başka başka birşey yazmıyor yada yazamıyor!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (2 yıl önce)
    Ama herkes mutlu.. bu ne yaman çelişki...
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Çayımız var şükür işsiz de kalsak
    0
    0
    Yanıtla