SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Şey Malatya Çarşısında Var"

0
Güncellendi - 2021-10-15 01:54:44
A- A+ PAYLAŞ

KESKİN'DEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI TEPKİSİ.. 'İL İL DOLAŞAN SİRK GİBİLER!'..  Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, vatandaşların “Yöresel Ürünler” adı altında düzenlenen sözde fuara gitmek yerine Malatya Çarşısında aradıkları her şeyi bulabileceklerini belirtti.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “Daha önce Büyükşehir Belediyesinin yanında açılan ve adına yöresel ürünler fuarı denen sözde etkinlikler, girişimlerimiz sonucunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın destekleri ile şehir dışına alınmıştır. Bu konuda esnaf camiası olarak kendilerini teşekkür ediyoruz. Malatya merkezde bu tür etkinlikler bir daha düzenlenmeyecek. Esnafın olduğu yerde bu tür satış etkinlikleri olmayacaktır. Orduzu Pınarbaşı fuar alanıdır, ancak orada da bu tür sözde yöresel ürün fuarlarının yapılmasına karşıyız. Çünkü ortada fuar standartlarına uyan bir etkinlik yoktur. Fuarda tanıtım olur, bunlar tamamen satış yapıyor. İl İl dolaşan sirk gibiler. Aynı ürünü Malatya’ya getirip Trabzon tereyağı diyorlar, Trabzon’a götürünce Malatya tereyağı diyorlar. Aslında Trabzon’un peyniri, yağı yok, buraya getirip Trabzon yağı ve peyniri diye satıyorlar. Bütün vatandaşlarımızı Malatya esnafından alışveriş yapmaya davet ediyorum, Malatya Çarşısında aradıkları her şeyi bulmaları mümkündür.” dedi.

Keskin, “Malatya’da önemli bir yöresel ürün potansiyeli varken, dışarıdan getirilen ürünlerin satış etkinliklerine izin verilmesi doğru değildir. Malatya’nın 13 ilçesinin tatları, ürünleri bir araya getirilsin, Malatya yöresel ürünleri için etkinlik düzenlensin. Öyle bir etkinliğe karşı çıkmayız, çünkü Malatya’nın alın teri. Son dönemde belediyelerimizin de katkıları ile Girişimci Kadın Kooperatiflerimiz kuruldu. Bu kooperatiflerimiz de bütün ilçelerimizin yöresel tatları ve ürünleri bulunmaktadır. Malatyalının parası il dışına gideceğine, Malatya’da kalsın. Malatya’ya yöresel olarak getirildiği söylenen ürünler soğuk hava deposu ürünleridir, il il dolaştırılıyor. Ekonomik sıkıntı çeken esnafımızın karşısına bu tür etkinliklerin çıkartılması doğru değildir. Ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesini, Malatya Vergi Dairesi’ni, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü, Ticaret İl Müdürlüğünü, SGK İl Müdürlüğünü, Sağlık İl Müdürlüğünü esnafı nasıl denetliyorlarsa, sözde yöresel ürünler fuarında bulunanları da öyle denetlesinler. Bu konunun da ayrıca takipçisi olacağız.” İfadelerini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Bilal (2 yıl önce)
    Maalesef orada satilanlarin çoğu sahte ve hileli ürünler ,gerçek yöresel ürünler çok az su anda egede ureticide bile bu sene sizma zeytin yagi 45 den asagi degil,(şu anda egede yoresel fuarda malatya kayısısı 20 tl den satılsa ne düşünürsünüz) adamlar dağ çileği diye ceri domates kurusu satıyor,uyarıyorum pis pis gülüyor.Aman dikkat edin ucuz ve sağlıksız ürünlerle sağlığınızı riske atmayın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MALATYA PLATFORMU. (2 yıl önce)
    5 litrelik sızma zeytinyağına senin esnafın 250 TL Çekerken. O kötülediginiz yöresel ürünler fuarında Aydın Nazilli zeytin yağının 5 kilosunu 130 TL ye aldık o nasıl olucak hemde tek tek tadarak zeytin yağlarının hepsini...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kendi esnaflarından haberi olsa, o fiyatları görür ve belki ilgilenir, ancak bunların tek derdi ömür boyu koltuk, bende ulusal marketten deterjanı 37 TL ye aldım, bizim yerli markette 50 küsur TL. idi. Hani herşey ve en ucuz bizim çarşıdaydı... Sadece bir kalem
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ergün (2 yıl önce)
    O zaman senin esnafın niye diğer illere gidip tezgah açıyor, çok gereksiz açıklama... Bi koltuğa oturunca terketmeyi bilmiyorsunuz, bırakın birazda gençler yapsın. Esnafın ana caddede müziği sonuna kadar açmış sesiniz çıkmıyor, kaldırımlar işgal ediliyor sesiniz çıkmıyor... Söyleyecek çok söz var da neyse.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • TUNC (2 yıl önce)
    Sırf laf olsun diye konuşan Başkan, artık çarşı, pazar kavramı mı kaldı, herkes cep telefonundan e-ticaret sitelerinden istediği yöresel ürünü kapısına kadar getirtiyor. Eğer gerçekten bir şeyler yapmak istiyorsan sana bir fikir vereyim git onu yap. Malatya bulanan esnaflar için E-Ticaret nasıl yapılır ? bununla ilgili oda olarak eğitim ayarla, esnaflara ucuz fiyata E-Ticaret siteleri yaptır, Bünyenizde birkaç web tasarımcı, birkaç grafiker istihdam et, yani insanlara balık tutmasını öğretin. Öyle her şeye karşı çıkarak olmaz. Yeni ticaret sistemine Malatya esnafını entegre et. Artık bakkalda, mağaza da oturup müşteri bekleme zamanı geçti. Yeni sisteme ayak uydurun, yoksa kaybolup gideceksiniz.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    Valla başkan keşke esnafın kaldırım işgaliyle alakalı da birkac cümle kursan..Zaten dar olan kaldırımda işgallerle birlikte yolda yürür olduk!!Kent yaşam kalitesi yerlerde..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Yapma başkan "Girişimlerimiz sonucunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın destekleri ile şehir dışına alınmıştır. Bu konuda esnaf camiası olarak kendilerini teşekkür ediyoruz" diyorsun Söylediklerinizle teşekkür edişiniz çelişiyor. Malatya cadde sokak ve kaldırımları işgal altında yaptığınız açıklama ile gizliden gizliden bunun için mi BBB Selattin Gürkan'a teşekkür ediyorsunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MALATYALI (2 yıl önce)
    sayın keskin ; malatyada esnafa düşman ariyorsaniz malatya büyükşehir belediyesine bakmaniz yeter.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Süt ürünleri (2 yıl önce)
    Valla şevket başkan ha şehiriçi ha fuar alanı ne farkediyor. Kesinlikle izin verilmemeliydi. Esnaf olarak zaten kan ağlıyoruz. Sen bile kalkmış teşekkür ediyorsun. Merak etme sanada biz teşekkür edeceğiz yıllardır yapışıp kaldığın koltuktan kalkınca.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • ALİ KARAOĞLU (2 yıl önce)
    Başkanım doğru söylüyor. Sahte ürünler var, Malatya mızın herşeyi daha kaliteli ve ucuz özellikle de Akpınar ve Peynirciler ve Baharatçıların olduğu Mısır Carşısı ve civarında güzel ve her şey bulunabilir. Esnafımıza Çiftçimize sahip çıkalım Biz hep birlikte Malatyayız. İnsanımıza ne ihtiyaçı var ise o doğrultuda bir fuar açılması gerekir. Bu fuarda Arapgir Üzüm yok, Hekimhan Cevizi yok, Doğanyol Narı yok, Doğanşehirin Fasuliyesi yok, Arguvan Buğdayı nohutu mercimek yok, Malatyanın Kaysısı yok adı gıda fuarı, Nasıl oluyorda Yöresel ürünler fuarı, Canbazlar fuarı desek daha doğru olur. Başkanım Malatyanı sesi olmasından dolayı tebrik ederim
    %0
    %100
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Sayın başkan hassasiyetinizi anlıyorum. Ancak,dogru yönetmek adına her alanda rekabet koşullarını sağlayıp takdiri sayın halkımıza sunmanın onemli olduğunu düşünmekteyim.aynı duyarlılığı trafik ve otopark sorunu nedeniyle,mağdur olan ticaretlerinde ciddi sıkıntılar yaşayan Malatya'daki esnaflarimiz içinde göstermeniz gerektiğine inanmaktayım
    %100
    %0
    Yanıtla