SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Türlü Suçla Amansız Mücadele Edilecek"

0
Güncellendi - 2019-11-22 01:17:21
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından, 84 branşlı personelden oluşan Pençe Timleri, Balyoz Timleri, Güven Timleri, Huzur Timleri'nin kuruluşu ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Malatya İl Emniyet Müdürlüğü olarak; huzur ve güvenliği tesis etmeyi, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamayı, vatandaşlarımızın her geçen gün artan güvenlik ihtiyacını hukukun dışına taşmadan karşılamayı, hukukun üstünlüğünü rehber edinerek tarafsız görev anlayışı ile toplumun her kesiminin sevgi, saygı, güven ve desteğini almayı ve nihayet halkla bütünleşmiş bir hizmet anlayışını kendimize daima şiar edinmiş, vatanı ve milleti uğruna gerektiğinde kıymetli varlığı olan canını dahi vermekten hiçbir zaman kaçınmayan personelimizle her türlü suça, suç örgütlerine ve suçluya karşı amansız mücadele amacıyla, Şehrimizin huzur ve güvenliğini arttırmak huzurlu ve daha güvenli Malatya imajına katkı sağlamak amacıyla personel araç gereç ve ekipmanları temin edilerek görev alanları ve görev tanımlamaları yapılarak Sayın Valimizin talimat ve destekleri ile kendi konularında uzmanlaşmış 13 ekip, 3 Gece Kartalları Yaya Devriyesi olmak üzere toplam 84 branşlı personelden oluşan Pençe Timleri, Balyoz Timleri, Güven Timleri, Huzur Timleri kurulmuştur."ifadelerine yer verildi.

Pençe Timleri'nin 28 personelden oluşan 2 ekip olarak görev yapacağının belirtildiği açıklamada; "Merkez, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerimizde sürekli ring halinde bulunarak halkımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerde meydana gelen sıcak olaylara müdahale edecek, şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde “şok uygulama” yaparak meydana gelebilecek olayların önlenmesi için çalışacaklar." denildi.

Balyoz Timleri'nin 20 personelden oluşan 2 ekip olarak görev yapacağının belirtildiği açıklamada; " Şehrimize girişi bulunan alternatif yol güzergahlarında ilimize giriş yapması muhtemel ve terör, narkotik, asayiş olaylarına karışabileceği değerlendirilen şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde “şok uygulama” yaparak şehrimizde meydana gelebilecek suçları daha şehrimize sokmadan bertaraf etmek için çalışacaklar." bilgisine yer verildi.

21 personelden oluşan ve 6 ekip, 3 yaya devriye olarak görev yapacak olan Güven Timleri'nin ise vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Kanalboyu Caddesi, Cezmi Kartay Caddesi ve Fahri Kayahan Bulvarı'nda huzur ve güven ortamı içinde çalışmalar yapacağı belirtildi.

15 personelden oluşan 3 ekip ve 1 zabıta memurunun görev yapacağı Huzur Timleriyle ilgili ise ; "İl merkezinde ve merkez ilçelerimizde bulunan toplam 217 adet park ve bahçede önleyici güvenlik tedbirleri alarak halkımızın aileleri ile birlikte park ve bahçelerde güven ve huzur içerisinde vakit geçirmelerini temin etmek amacıyla görev yapacaklar, Park ve bahçeleri mesken ederek çevreye rahatsızlık veren, gayri ahlaki davranışlarda bulunan, suça karışan şahıslar hakkında başta önleyici hizmetin gereğini ifa ederek gerekmesi halinde idari ve adli işlemlerin tesis edilmesini sağlayacaklar." denildi.

Açıklamada daha sonra şu bilgilere yer verildi:

"Kurulan timlerimiz diğer görev yapan görevlilerimize ek olarak uzman personeller ile birlikte bölgelerinde bulunan muhtarlar, halkın ileri gelen fertleri, esnaflar, cami imamları ile irtibat kurarak halkımızın güvenliğiyle ilgili kendi yönlerinden çalışmalarını yapacaklar, gerekmesi halinde diğer birimlere de durumu rapor ederek gerekli çalışmaların yapılmasını sağlayacaklar. Kurulan bu timlerimiz suç ve suçluyla etkin bir şekilde mücadele edeceklerdir. Vatandaşlarımızın 0505 318 44 86 nolu Whatsapp Polis İhbar Hattı ile bu timlerimize asayiş ve güvenlik konuları yönünden çağrı-fotoğraf -konum –mesaj ile 7 gün 24 saat ulaşabileceklerdir. Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve haberdar olabilmeleri için Tanıtım ve iletişim bilgileri 20/11/2019 tarihinden itibaren billboardlarda, malatya.pol.tr sitesinden, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü facebook sayfamızdan @malatyaemniyet twitter adresimizden yayınlanacaktır."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Vatan sever (4 yıl önce)
    Müdürüm sadece biraneler kafeler değil otoparklar tütüncü dükkanları da aransın ve buralara da da sıkıntı çok
    0
    0
    Yanıtla
  • ihbar (4 yıl önce)
    sayın müdürüm mücelli caddesi izzethiye mahallesi toki münübüs durakları çevresinide bir kontrol altına alırsanız torbacıların çogu bu civarda sebebi kafelerin yoğun olması gençlerimizi zehirlemesinler
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (4 yıl önce)
    Sayım Müdürümden tek ricam,anne babasından habersiz otonun anahtarını alarak tali yollarda trafik terörü estiren gençlerin verdikleri rahatsızlıkların önlenmesi için trafik şubesine emir vermesini arz ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (4 yıl önce)
    Müdürüm elinize sağlık sokaklar temizlendi artık annemiz kardeşimiz ile yarat yarat yolda yürüyebiliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Malatya ne oldu da böyle pislik çetelerin yuvası oldu bilmiyoruz.Her halde güvenliği hiç önemsenmeyen bir şehir olduğu içindir.Ancak artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak, Değerli müdürümüzden dolayı. Müdürümüz inşallah hakkında yazılan bu yazıları da okuyordur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (4 yıl önce)
    Allah sizden razı olsun müdürüm emniyet sayenizde çalışmaya basladi
    0
    0
    Yanıtla
  • tuna (4 yıl önce)
    Müdürüm helal olsun şu çakal dolu memleketimizi temizle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deka (4 yıl önce)
    Müdürüm hoş geldiniz masa başı polis idareci değil sizn gibi sokağa inen idareciler ve polislerle inşalla malatya huzurlu ve güvenli bir şehir olur Allah yar yardımcınız olsun malatya arkanızda şehiri şu çar çakal kanun tanımaz çetelerden temizleyin
    0
    0
    Yanıtla
  • duy sesimizi (4 yıl önce)
    Senin Allah'ına kurban hertarafı timlerle doldurmuş Eli öpülecek müdür ellerinden öper başarılarının devamını dileriz çok şükür sayenizde malatya rahat bi nefes alacak çar çakala geçit yok evelallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (4 yıl önce)
    Tecdeyle karakavakta sabaha kadar silah sıkılıyor her gece
    0
    0
    Yanıtla
  • selami (4 yıl önce)
    Allah'ına gurban müdürüm. Özellikle senden ricamız, Malatya esnafını haraca bağlayan çetelerden Malatya'yı temizlemeniz. Malatyalı esnaf korkusundan dile getiremiyor. Öyle duyumlar geliyor ki; bu esnafı haraca bağlayan gruplar, kendilerine bölgelere ayırmışlar. Sıtmapınarı bölgesi, sanayi bölgesi, İnönü caddesi, Fahri kayahan bölgesi, Akpınar bölgesi, Şire Pazarı bölgesi gibi bölgelere ayırmışlar. Siz bu çetelerden kurtarın malatya'yı yoksa esnaf kalmayacak Malatya'da. Bu durumu büyükşehir Belediye Başkanımız zaman zaman dile getirken, vay efendim siz Malatya'yı güvensiz il ilan ediyorsunuz diye eleştirenler oldu. Başkanın bilgisi vardır, istişare ederseniz Malatya'nıın hayrına olur. Başarılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (4 yıl önce)selami isimli kullanıcı yorumuna
    sanayide esnafım yok öyle haraç alan veren.çay ocağında her anlatılana inanmayın.Diger bölgeleri bilmem sanayide yok
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (4 yıl önce)
    Malatya Şehri Bağırsaklarını Temizliyor... Yeni Emniyet Müdürümüze Başarılar...??
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    eski müdür siyasilerle protokolle zaman harcarken malatyayıda harcadı malatyalı bazı siyasiler resmen memleketi haşat etti yenii müdür gelene kadardı bunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk cengiz (4 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Hoşgeldiniz müdürüm!.. Rabbim sizlere kaza bela vermesin.Allah yar ve yardımcınız olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet ergen (4 yıl önce)
    Gorevini layikiyla yapan vatan evlatlarina selam olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • savas doktor (4 yıl önce)
    iyi ki geldiniz sayin mudurum sayenizde yesiltepe nefes aldi
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak önal (4 yıl önce)
    Sayın müdürüm malatyamiza hoş geldin allahım senden razı olsun allahım izniyle malatyanin bütün huzursuzluklarini suçlarını bitireceksin insallah Allah yar ve yardimcin olsun insallah burda biz vatandaslarafs gorev düşüyo watsap gardını kaydedip sizlere olumsuz olan durumlarda bilgi vermeliyiz Malatya sizinle gurur duyuyor sürekli haberleriniz takipteyim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Malatyaya hoş geldin vatan sevdalısı güzel insan timlere görevlerinde ayrıca başarılar diliyorum Allah esirgesin hepsini
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Müdürüm allah yolunuZu açıketsin ipsize sapsıza Göz açtırmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Allah sizden razı olsun sayın müdürüm malatya sizinle huzura kavuşacak buna inanıyoruz çar çakal çok inşallah temizlersiniz
    0
    0
    Yanıtla