SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Her Yer Tıklım Tıklım, Bir Tek Esnaf Kapalı'

0
Güncellendi - 2021-05-11 03:41:00
'Her Yer Tıklım Tıklım, Bir Tek Esnaf Kapalı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, bayramdan önce küçük esnafın 2 gün işyerini açması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek beklediklerini bildirerek, “Turizm bölgeleri dolu, oteller dolu, uçaklar dolu, ama küçük esnafın işyeri kapalı. Bu virüs;  onlarca metre önünde kuyruk oluşturulan marketlerde değil de, sadece 3-5 müşterinin girebileceği küçük esnafın işyerinde mi yayılıyor?” dedi.

Keskin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:

“PTT önü dolu, PTT’de kuyruk var, bankalarda kuyruk var, marketlerin önünde kuyruk var, marketlerin içi tıklım tıklım, yollar arabalardan geçilmiyor, trafik yoğunluğu artmış, sokaklar insan dolu, ama bu aziz mübarek günlerde bir tek küçük esnaf kapalı. Marketler 2 üründe indirim yapıyor, 30 üründe bindirim yapıyor.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’dan, hükümetimizden küçük esnafın işyerlerini bayramdan önce en azından 2 gün açılmasını istiyoruz. Turizm bölgeleri dolu, oteller dolu, uçaklar dolu, ama küçük esnafın işyeri kapalı. Esnaf iş yapacağı bayram arifesinde kapalı. Bu virüs;  onlarca metre önünde kuyruk oluşturulan marketlerde değil de, sadece 3-5 müşterinin girebileceği küçük esnafın işyerinde mi yayılıyor? Bu virüs¸ turizm bölgelerinde değil de, küçük esnafın işyerinde mi geziyor? Manifaturacı, ayakkabıcı, elbiseci, konfeksiyoncu kapalı. Vatandaş çocuğuna bayramlık bir elbise, bayramlık bir ayakkabı alacak, nerede alacak? Dini bayramlarda çocuğunu sevindirmek, hediye almak bizim kültürümüzdür.  Bayram tıraşı olacak, ama berberler ve kuaförler kapalı. Hediyelik çiçek alacak, ama çiçekçi kapalı. Seyyar Pazarcı kapalı, terziler, elektrikçiler, hırdavatçı, nalburiye kapalı, çay ocakları gibi yüzlerce meslek dalına ait işyerleri kapalı. Küçük esnaf da bayram yapmak istiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan küçük esnafın haykırışına olumlu cevap vermesini bekliyoruz. Dini bayramımızda hem esnafımızın yüzünün gülmesi, hem de vatandaşın rahat alışveriş yapabilmesi için 2 gün küçük esnafın işyerini açmasını istiyoruz."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Boztepeli (2 yıl önce)
    Şevket Başkan son derece haklısınız. Garibana yasak, zengine serbest.Böylesi de ilk defa görüldü.Pandemi süreci Türkiye de madden manen yönetilemedi başından beri.Bana göre tam bir fiyasko.Allah yardımcınız olsun.Vatandaşımıza da ders olsun, kıymetini anlasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Servisciler odası başkanı normal olan bir durumu söyledi,sonra özür diledi ama ondan sonra Mesut başkan bir daha görülmedi ,hiç olmazsa sizin sahip çıkmanızı bekliyoruz, maalesef bizde konuşan gerçekleri söyleyen insanları sevmezler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Başkanım vallahi haklısınız bu nasıl kapanma anlamış değilim ,kapanma yerine özellikle toplu taşımada koltuklara tek kişi oturması ,kapalı mekanlarda kalabaliklara izin verilmemesi gibi önlemler alınsa yeterli olurdu .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor (2 yıl önce)
    KOSGEB destekli kredi için baş vuru yapmaya çalıştım olmadı KOSGEB i aradı bu kredi mikro imalatçılar için geçerli siz bu statü dışındasiniz dedi ben de onlara ve bu kararı verenlere söylüyorum imalatçılar tıkır tıkır calisiyo ama hizmet sektörü kapalı en çok zararı kahveci çay ocağı lokantacı pazarcı vs yerler gördü onlarda zaten avucunu yalasinlar ha unutmadan servisci arkadaşlar bide
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (2 yıl önce)
    Ağzına sağlık Sn.Başkan.Gerçekleri görüp dile getiren bi tek sen varsın.Senin odana kayıtlı değilim ancak sözlerinin hepsi gerçek.Teşekkür ederim.susup konuşmayanlar ve üyelerine sahip çıkmayanlar utansın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Kimse kendini yormasin 1000tl verecek bizleri susturacak yazıklar olsun ya. Bittik borçlar kredi kartları herşey geldi gelecek ama kazanç yok esnaf bu pandwmide kullanildi
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (2 yıl önce)
    Kapanma sürecinde 3 tane kredi kartı borcum var ve toplam 10.000 TL Ve desteksiz kapatildik Hatta birisi halkbank kredi kartına borç Oda ertelemedi ve bu borcu istedi hemde esnaf kart Faturalar takir takir isteniyor Bütün ihtiyaçlar devam Destek filan diyorlar ya yok öyle birşey 1 TL dahi para almadim
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (2 yıl önce)
    Bizim gelişmemizi kıskanan Almanya kiracılara ,sanatçılara ,küçük esnafa, işletmelere ,orta ölçekli işletmelere korona virüs döneminde toplam 750 milyar Euro yardım yaparken , bizim hükümet yardım desteği olarak kaç lira vermiştir. Bu olanlarda AKP ye laf söyletmeyen esnafın hiç mi suçu yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Tesbitleriniz son derece doğru Ancak bu duruma da sorumsuz herşeyden önce kendisine ve yakınlarına saygısı olmayanlar getirdi cezasını ve ezasınıda bahsettiğiniz kesimler çekiyor.Devletimiz yasaklar ,kurallar koyuyor ama Malesef yeterince takipçisi olmuyor.Nerede valimiz,kaymakamlarımız? Arabasına binen istediği yere gidiyor trafik yoğunluğu oldukça fazla,yollarda yürüyüş keyfi yapanlar daha neler neler.Yasaksa takibinin de titizlikle yapılması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • birisi (2 yıl önce)
    başkan hakılısın bir vatandaş olarak doğruların yanındayım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Böyle devam et Şevket Keskin. Esnafla ilgili konuş. Esnafin sesi ol. Afferin....
    0
    0
    Yanıtla
  • METİN (2 yıl önce)
    Anca bildiri yayınlayın laf yapın icraat sıfır siz ne yaptınız acaba ekside bağlı esnaflar için. Neyse yakında esnaf kalmaz size de gerek kalmaz
    0
    0
    Yanıtla