SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herhalde Bu Hastalığı Atlatamayacağım Dedim"

0
Güncellendi - 2021-01-24 07:54:49
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 7 yıl önce böbrek nakli olan ve yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) 22 günlük tedavisinin ardından yenen Ahmet Yalınkılıç, karantina sürecinin psikolojik olarak da çok zor geçtiğini söyledi.

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Müşteri Hizmetleri ve Kurumsal İletişim Dairesi Başkanı ve Voleybol 1. Lig Erkekler B Grubu ekibi Malatya Büyükşehir Belediyespor'un 2. Başkanı olan 62 yaşındaki Ahmet Yalınkılıç, AA muhabirine, karantinadaki günlerini anlattı.

Yalınkılıç, 7 yıl önce böbrek nakli olduğunu belirterek, yöneticilik  olduğu takımın maçları için deplasman müsabakalarına gittiğini belirtti.

Mardin deplasmanına oradan da Diyarbakır'a geçtiklerini belirten Yalınkılıç, şöyle devam etti:

"Ben ve sporcular hafiften rahatsızlanmaya başlamıştık ama Kovid-19 olabileceğimiz aklımıza gelmedi. Hepsi genç, 20 yaşlarında, delikanlı çocuklar. Hatta o maçı da büyük bir farkla kazanmıştık. Diyarbakır'dayken biraz halsizleşmeye, daha doğrusu üşümeye başlamıştım. Malatya'ya geldik, 2. günü oyuncular idmana çıkamayacak oldu. Hepsi test yaptırdı. Antrenörler dahil, bütün takımın pozitif olduğunu öğrendik. Ardından benim testim de pozitif çıktı."

Yalınkılıç, kendisini evde karantinaya aldığını anlatarak, ilk 10 gün fazla bir belirti hissetmediğini ancak 10 gün sonra yaptırdığı testin de pozitif çıktığını ifade etti.

İkinci testinin de pozitif çıkması üzerine tedirgin olduklarını aktaran Yalınkılıç, "Nakil hastası olduğum için ailem, arkadaşlarım, yakınlarım bayağı bir tedirginlik yaşadık. Ben de psikolojik olarak ikinci defasında daha da yıprandım. Kendi kendime 'Herhalde bu hastalığı atlatamayacağım' dedim. İştahsızlık başladı ve bazı yemekleri yiyemedim." dedi.

- "Rabbim kimseye böyle bir hastalık vermesin"

Rahatsızken konuşmakta bile güçlük çektiğini aktaran Yalınkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok şükür biz inançlı insanlarız. Her şeyin Hak'tan geldiğini biliyoruz, ondan dolayı kendimizi teskin etmeye çalıştık. Rabbim kimseye böyle bir hastalık vermesin. Ülkemizden de İslam aleminden de bütün dünyadan bu hastalığı def etsin. 22 gün karantinada yalnız yaşadığınız için bazen uyuyamıyorsunuz. Hep kafanızda geçmişi düşünüyorsunuz. Mezarlığa gidersin, mezarlıkta 'Bak ölüm var, ben bundan sonra daha iyi olacağım' dersin. Karantinada da diyorsun ki 'Ben bunu yenersem inşallah daha düzgün bir hayat süreceğim.

Karantinada çocuklarım beni her gün görüntülü aramak istiyorlardı. Ben de kendi kendime 'acaba bir daha görebilecek miyim?' diyordum. 'Acaba sevdiklerime bir daha kavuşabilecek miyim?' diyorsun. En büyük korkum buydu. Acaba torunuma, kızıma, oğluma, arkadaşıma, sevdiklerime bir daha kavuşabilecek miyim?' diyorsun. Bir daha o ortamları yaşayabilecek miyiz? Ya da bir daha voleybol maçına gidebilecek miyiz? Bunlar insanın psikolojisini bozan şeyler ama inançlıyız çok şükür. Her şeyin Allah'tan geldiğini biliyoruz. Kovid-19'u yendikten sonraki ilk günü hiç unutamam, torunlarım gelmişti. Özellikle büyük torunum geldiğinde kapıyı açtık, sarılmak istiyor, uzak durmaya çalışıyoruz ama ikimiz de birbirimize doğru da gidip geliyoruz. Allah kimseye göstermesin, insanları sevdiğine bağışlasın."

Yalınkılıç, vatandaşların maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • A. Kadir Polat smmm (3 yıl önce)
    Rabbim merhamet eylesin. Allah şifa versin sağlıklı. ı uzun ömür versin sevdiklerinle birlikte inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Tekin (3 yıl önce)
    Geçmiş olsun Allah tüm hastalarımıza şifalar versin.bu musibetten kurtarsın inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (3 yıl önce)
    Çok çok geçmiş olsun .Beyefendi çok öz ve çarpıcı anlatmış. İşi yaşayan anlatmış... 27 yıllık doktorum tecrübem en tehlikeli hastalıkların başında viral hastalıklar gelir. Çünkü onu tanımlamak, reaksiyonlarını, organlara hızlı geçiş süreçlerini tam anlayamazsınız.Örneğin grip der geçersiniz size gribin beyin iltihabı, beyin kanaması, bunama, felç ve daha nice ciddi hastalıklar yapabileceğini söylesem vay bee dersiniz.... Bu hastalık dünya tarihinin en tehlikeli hastalığıdır uzun vadeli etkilerini ve mutasyonla nasıl bir seyir göstereceğini hala bilmiyoruz. 3.Dünya savaşı çıkmadı zannediyoruz çıktı haberiniz yok...! 3.Dünya savaşı çıksaydı da ancak bu kadar insan ölürdü... 2 Milyondan fazla insan öldü bugüne kadar daha da ölmeye devam ediyor... Dünya ekonomisini resesyona (gerilemeye) uğratan 5 felaketten biri kabul ediliyor . Lütfen defansımızı sıkı tutmaya devam edelim maç daha bitmedi hocamızı (bilimi) dinleyip maça asılalım yoksa 90+6 da golü yer sahadan mağlup ayrılırız... Mutlak ve Mutlak Kaliteli ve doğru MASKE—MUTLAK MESAFE-HİJYEN TEDBİRLERİ. Allah’a emanet olun... İnşallah bu belada gidecek... genel bilgilere göre dünya tarihinde hiçbir salgın 2 yıldan fazla sürmemiş...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sabahattin kocaağa (3 yıl önce)
    Çok geçmiş olsun büyük başkan. Allah beterinden sakınsın inşallah. Selamlar
    0
    0
    Yanıtla