SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'li Milletvekillerine Sultansuyu Tepkisi.."Hesap Veremiyorsanız, Bu İşin İçindesiniz Demektir"

0
Güncellendi - 2021-03-08 08:38:15
AKP'li Milletvekillerine Sultansuyu Tepkisi..
A- A+ PAYLAŞ

"AK PARTİ MENSUBU OLDUĞU İDDİASINDAKİ VEKİLLERİN BİLGİSİ VE HABERİ YOKMUŞ.. KİMSE İNANMAZ!" Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya’da yaşanılan gelişmelerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Sayın Cumhurbaşkanım; Malatyalılar sizi seviyor ve her zaman zat-ı devletlerinizi “Allah’ına Gurban” diye karşılamış ve bağrına basmıştır. Bugünde; ‘Allah’ına Gurban Erdoğan’ diyoruz ve ‘İmdat’ diye bağırıyoruz; ‘Malatya’yı kurtarın.’” ifadelerini kaydetti.

-“Milletvekilleri hesap veremiyorsa bürokratlar tarafından yönetiliyorlar demektir”

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “Geçtiğimiz Eylül 2020’de kamuoyuna yansıyan açıklamamız da ve 25 Eylül 2020 tarihinde Malatya’mıza teşrif eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sunmuş olduğumuz dosyada Sultansuyu Tarım İşletmesindeki durumu arz etmiştik. Son günlerde Malatya kamuoyuna yansıyan bilgide Sultansuyu Tarım İşletmesindeki bazı sosyal tesisleri ile birlikte 55 dönem arazinin yıllık bir at fiyatına özel sektöre ihale edildiği ve bu gelişmeden de AK Parti mensubu olduğu iddiasındaki milletvekillerinin bilgisi ve haberi yokmuş. Sultansuyu için geçtiğimiz aylarda gündeme getirilen özelleştirme için zemin hazırlanıyor haberleri üzerine, kesinlikle böyle bir durumun olmadığını söyleyen milletvekillerinin ihale yapıldıktan sonra bu durumdan haberlerinin olmadığı yolundaki sözlerine de kimse inanmaz. Çünkü bu ihaleyi yapan, bu ihaleye izin veren bürokratlar halen görevinin başında bulunuyorsa, milletvekilleri ya doğruyu söylemiyor, ya da söyleyemiyor demektir. Siz iktidar milletvekili olacaksınız, soru işaretleriyle dolu bir ihaleden haberiniz olmayacak, haberdar olduktan sonra da hesabını da sormayacaksınız. Böyle bir dünya yoktur. Hesabını soramıyorsanız, Malatyalılara hesap veremiyorsanız, bu işin içindesiniz demektir, bürokratlar tarafından yönetiliyorsunuz demektir. Bunun başka bir tarifi varsa buyursun onlar anlatsın.” İfadelerini kaydetti.

-“ Malatya’da, Sayın Cumhurbaşkanımızın politika ve siyasetine, söylem ve hedeflerine uygun olmayan bir durum söz konusudur”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da “Malatya’yı kurtarın” çağrısında bulunan Keskin şunları kaydetti:

“Maalesef Malatya’da, Sayın Cumhurbaşkanımızın politika ve siyasetine, söylem ve hedeflerine uygun olmayan bir durum söz konusudur. Malatya; işi bilmeyen, iş üretemeyen, ama arkalarına siyasi referans alan yeteneksiz, liyakatsiz ve kamu yararını gözetmeyen müdürlerle dolduruldu. Öyle ki, suistimalleri ve usulsüzlükleri suçüstü yapılan ve kamuoyuna yansıyan kurum müdürleri aylardır koltuklarında kaldırılamıyor. Yanlış yapandan hesap sorulmuyor, sordurulmuyor. Kamu kurum binaları bazı derneklere verilirken, bazı kamu kurumlarının hizmet vermek için bina kiralaması, kamunun malını ve yetim hakkını korumamaktır. Maalesef Malatya’da ‘Bürokrasi Cumhuriyeti’ sistemi hüküm sürüyor. TİGEM’de öyle bir müdürler var ki, 6.8 büyüklüğündeki depremin her niyeyse 10 ay sonra farkına varmış, Sultansuyu Harası ile ilgili kötü emellerini gerçekleştirmeye altyapı oluşturacak binaların ağır hasarlı olduğu raporunu çıkartmışlardır. Devletin kurumu devletin hazinesinden ödenek almak için ayak oyunu yapmamalı, devletin dolayısıyla milletin parasını çarçur etmemeli.

Malatya’da herhangi bir ihale ile ilgili soru işareti sorulduğunda her zaman ‘Bu firmayı bakanlık önerdi.’ deniliyor ve topu direk Ankara’ya atıyorlar.

Sayın Cumhurbaşkanım; Malatyalılar sizi seviyor ve her zaman zat-ı devletlerinizi “Allah’ına Gurban” diye karşılamış ve bağrına basmıştır. Bugünde; ‘Allah’ına Gurban Erdoğan’ diyoruz ve ‘İmdat’ diye bağırıyoruz; ‘Malatya’yı kurtarın.’”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • Nuri (3 yıl önce)
    Cimere şikayet edelim
    0
    0
    Yanıtla
  • kimi kime şikayet edecen.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bu vekiller sustuğuna göre durum pek hayra alamet görülmüyor. Eğerki bu işletme birilerine peşkeş çekilip yok edilirse, seçimde oy istemeye gelirsiniz. Her zaman sizin önünüzde olacak bu konu, unutmayın. Sayın vekiller Malatya yı satmayın. Hatırlatmak istiyoruz tekrar size, Siz Malatya nın vekillerisiniz. Malatyalıların oyları ile vekil seçildiniz. Bu yüzden Malatya nın haklarını savunmanız gerekiyor. Başka bir ilin veya şirketlerin değil. Hafızanızı kaybetmediniz umarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Şaşırmayın malatya halkı.ustalık dönemindeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (3 yıl önce)
    Nasılsanız öyle idare edilirsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Herkes güzel yazıyor ve güzel konuşuyor. Fırsatını bulan içini döküyor yarın hepsi unutulacak. Ben şunu okumak istiyorum !!!!!! siyasi çamur veya onu bunu suçlamakla vakit kaybetmedim. HUKUK MÜCADELESİNİ BAŞLATTIM. İHALENİN İPTALİ İÇİN ADIM ATTIM... bunu diyene rastlamadım. sadece hikaye okuyoruz. Siyasi veya başka nedenlerle basında boy gösteriyorlar. LÜTFEN ADIM ATIN... Sultansuyu Malatyanındır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Helal olsun sana mert yürekli başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Erman (3 yıl önce)
    Akçadağ ziraat odası ve ziraat odaları koordinasyonu ile milletvekili fendoğlu özelleştirme yok demıştı şimdi neredeler acil olarak kamuoyu vatandaşı bu konu ile ilgili bilgilendirmeleri gerekmektedir.çünkü bunlar vatandaşın lehine çalıştığını her platformda söyleyen arkadaşlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu konuya herkes müdahil oluyor. Ne oluyor orda Ziraat odasının ne işi var da deprem incelemesi yaptı. Kim yaptırdı. Oraya bina yapmak nereden çıktı neden bu kadar sorun oldu. Hayret!!!!???;;;::""''
    0
    0
    Yanıtla
  • erdal (3 yıl önce)
    Başkana sonuna kadar hak veriyorum. Bu adamda olmasa Ses Çıkaran yok hakkımızı savunan yok. İki tane daha Şevket Keskin olsa memleket ayağa kalkar. Bakın ya haberim yok diyen vekillere bakın sessiz kalan diğer insanlara bakın yazık günah.. yeter artık kurtarın bizi Sayın cumhurbaşkanım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Lütfen cimere şikayet edin buraya yazmakla yetinmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (3 yıl önce)
    şevket Başkanım Yüreğinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (3 yıl önce)
    Batan geminin malları gibi para eden herşeyi yeşili doğayi akarsuları ormanları arazileri satıp savuruyorlar gelecek nesillere bırakacak herşeyi yok ediyorlar yeter artık bu vurdumduymazlik
    0
    0
    Yanıtla
  • akın (3 yıl önce)
    malatyamızın simgesi, tüm ulusal yayınlarda gururla yayınladığımız sultansuyu haramızı da peşkeş çekenlere müsade ediyorsanız... ve tepkinizi dile getirmiyorsanız... yazıklar olsun malatyalıyım demeyin... KAYISI kadar MALATYA nın simgesidir SULTANSUYU HARA sı..
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (3 yıl önce)
    Secim zamanı aylarca uykusuz kapı kapı dolaşıp hayatında olmadığı kadar mutavazi dünyaca para saçmak sadece vekil olmak için vekil de oldumu o kadar emeğin karşılığını bir şekilde kat ve kat almaĺı çokmu umrunda hara malatya spor bizim gibi cahilerle uğraşmaya zamanmı var ki parti başkanı mutlu olsun diye rakip partiye ver veriştir cebi doldur vekilik böyle olur koyunda oğlak olmaz bizim kaderimiz tosuncuk fadılcik daha dahası dokunulmazlığım var saygılı olun işte size milletin vekili oy ver karşılık isteme onlar sadece partisinin vekili
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Baskan dogru soyluyor malatyalilar iyi bakin Sumerbanklar tekeller etbalik kurumu seker fabrikalari ozellesti sonuc bunlar kapatildi arsalarina el koydular sultansuyu ozelesti amaclar binalara araziya sahip olmak malatya vekilerin haberi var susuyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    sayın şevket keskin. bizim hangi işimiz normal olduki. bizde söylem var eylem yok söylem eyleme hayatta geçmez. başka bir olay söyleyim malatya belediyespor yeni malatyaspor olurken hedef efsane malatyaspor olmaması için sıfır borçlu yeni malatyasporu ortaya çıkartmakdı. ve adil gevrek denen kişiyi milletvekilleri ve belediye başkanı getirdiler. peki durum ne yüklü borçlu bir yeni malatyaspor iyi yönetilmeyen bir yeni malatyaspor ve kümeye giden yeni malatyaspor ve ne selahatin gürkandan nede milletvekillerinde adil gevreğe müdahele etmek yok. bu adam geçen yıl takımı kümeye götürmüş ve bu adamdan hesap soran yok. bu takımın borcu olmadığı gibi kasada parası olması lazımdı neden hesap sormuyosunuz. eğer bu takım düşerse vallahide billahide sizlerde düşersiniz seçimlerde hangi yüzle oy istiyeceksiniz. ey milletvekilleri adil gevreği getiren sizlersiniz hesap sorma ve kapı önüne koymaktta size düşer. eyy selahattin gürkan. yerel basına çıkıp şunu yaptık bunu yaptık diye tv lere ve basına çıkma. eğer bu takım düşerse adil gevrektten hesap sormayan milletvekilleri ve selahattin gürkan sorumludur. taraftar para yardımı yapın demiyor. adil gevrektten neden hesap sorumuyor ve başarısız olmasına rağmen neden hala başkan. taraftar bunu diyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Şeref (3 yıl önce)
    Ak Parti'nin en zayıf halkası Malatya milletvekilleri
    0
    0
    Yanıtla
  • tunahanafsar (3 yıl önce)Şeref isimli kullanıcı yorumuna
    oy vermeye devam et. seneye düzelecekmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALÇADAĞLI (3 yıl önce)
    Sayın başkan bu binalar madem ağır hasarlı hala müdür neden lojmanda oturuyor personelleri dışarı atıp kendi oturuyor yazıklar olsun böyle idareci ye suç onda değil böyle insanları idareci yapanlarda kabahat bunlara göz yuman malatya siyasilerin kabahat Malatyalılar sonuna kadar arkanda Şevket başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    öyleler zaten.harayı kapatıp birilerine(sine) peşkeş çekecekler..ülkenin bütün doğal güzelliği yok etmek için elinden geleni yapıyorlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir boztepeli (3 yıl önce)
    Yaw ne malatyası bitmiş kimse kalmamış yerler peşkeş çekilmiş ada ada parsel parsel satılıyor işte,kim kimi kandırıyor,vekiller belediye başkanları nerde bırakın bu milletin gazını almayı daha bu iyi günler daha büyük şeyler olacak siz kafanızı kuma gömmeye devam edin,kimse bi stk kadar olamadı neydi o platform hayvancılık a.ş kadar olamadı helal olsun adama ve diğerlerinede yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (3 yıl önce)
    Başkanıma sonuna kadar katılıyorum ; eğer işinize gelmedimi üç maymunu oynayacaksanız bırakın memleketin vekilliğini sizlerin yerine yapacak çok adam var hem de sizin gibileri cebinden çıkaracak bilgi ve donanımda
    0
    0
    Yanıtla
  • seyfettin atay (3 yıl önce)
    Sayın Keskin; İnsanda biraz onur şeref olur temsilcisi oluğun yerin menfaati için her şeyini savunamıyorsan yoksun demektir. Menfaatin için sesin çıkmıyorsa pazarlamacı derler onun da adı belli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rami (3 yıl önce)
    Akp kendi ipini cekmis malatyada bunlara firsat vok
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Sayın Başkanımıza sonuna kadar hak veriyorum.Bende buradan haykırıyorum''Sayın Cumhurbaşkanımız bizi bunlardan kurtarın''
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (3 yıl önce)
    Çok doğru. ?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın Keskin çok haklısın. Ne yazık ki Malatya milletvekili ve belediye başkanları Malatya ya sahip çıkmamakta, Malatya nın hakkını korumamaktadırlar. Haberimiz yok diyerek bu işten sıyrılamazlar. Aylardır bu haber portalında bu durum defalarca dile getirilmekte iken nasıl haberleri olmaz. O zaman şimdi haberiniz oldu neden hemen aksiyon almıyorlar? Sultansuyu tigemin başındaki Kasap müdürü niye durdurmuyorlar? Neden usulsüz yıkımı iptal ettirmiyorlar? Neden ihaleyi iptal ettirmiyorlar? Neden burayı halka açmıyorlar? Hep aynı senaryo. Malatya nın değerleri bir bir elden çıkarılıyor, Malatya nın hakları gasp ediliyor. Ne yazık ki bürokratlar eliyle Malatya değersizleştiriliyor. Sadece büyükşehirlere yapılan şehir hastanesi Malatya nın elinden alınarak Elazığa veriliyor. Bu vekiller neredeydi? Hızlı tren güzergahına Malatya alınmıyor. Bu vekiller neredeydi? Meteroloji bölge müdürlüğü Malatya dan gaspedilerek Elazığa götürülüyor. Bu vekiller neredeydi? Tigem yarışatları Malatya da yetiştirilirken at yarış hipodromu Elazığa yapıldı. Bizim vekiller neredeydi? Vs. vs. Bu durumlar yazmakla bitmez. Malatya halkı iktidara verdiği yüksek oranda desteğe rağmen hakkını alamadığı gibi, var olan haklarını da kaybetmektedir. SAHİPSİZ MALATYAM.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Sayın keskin doğru diyorsunuz,malatya bunlardan inşallah ilk seçimde kurtulacak.
    0
    0
    Yanıtla