SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hesapların Yarısı Hükümetten

A- A+ PAYLAŞ

İngiltere’de korona virüs salgını nedeni ile zor günler geçiren kafe ve restoranlara destek olmak amacı ile hükümet müşterilerin hesaplarının yarısı ödeyecek.

Korona virüs salgını nedeni ile zor günler geçiren Avrupa ekonomisinde ülkeler krizden çıkış yolları arıyor. İngiltere’de salgın nedeni ile ekonomik darboğaza giren hizmet sektörüne hükümetten destek geldi. Hükümetin, bugün başlattığı “Eat Out Help Out” (Yardım Etmen İçin Dışarıdan Ye) kampanyası ile ülke genelinde bulunan 72 bin kafe ve restoranda yemek yiyen vatandaşların hesabının yarısı 1 ay boyunca hükümet bütçesinden karşılanacak. Kampanya 3 Ağustos ile 31 Ağustos tarihleri arasında sadece Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri geçerli olurken, kişi başı ödenen tutar 10 Sterlini (Yaklaşık 90 Lira) geçmeyecek. Vatandaşlar 24 saat içinde istediği kadar kampanyadan yararlanırken, alkol tüketimi kampanya kapsamında değil.

Hükümet, başlattığı kampanya ile yaklaşık 2 milyon kişinin işini kaybetmesini engelleyeceğini önü sürerken, kampanyanın bütçeye maliyetinin ise 500 milyon Sterlin olması bekleniyor. İngiltere ekonomisinde bu yıl salgın nedeni ile çeyreklik bazda 1979 yılından bu yana yüzde 2,2 ile en sert daralma meydana gelmişti.

Londra, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız