SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Heyecanlıyız ve Bu Heyecan Gayet Güzel"

0
Güncellendi - 2019-07-02 17:18:10
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Sergen Yalçın, "İlk defa Malatyaspor olarak UEFA ön elemesi oynayacağız. Heyecanlıyız ve bu heyecan gayet güzel. Her zaman heyecanlı olmak güzeldir. Oyuncularımız ve Malatya şehri de aynı şekilde heyecanlı. Herkes için tecrübe olacak" dedi.

Bolu'da başlayan birinci etap kamp çalışmalarıyla ilgili TRT Spor'a açıklamada bulunan Yalçın, ilk UEFA ön eleme maçına kadar yüzde 60-70 seviyesinde hazır hale gelmek istediklerini söyledi.

Yalçın, UEFA Avrupa Ligi'nde muhtemel rakipleri olan Slovenya ekibi NK Olimpija Ljubljana ile Letonya ekini Rigas'ı çok tanımadığını ifade ederek, "Hocalarımızı onların oynayacakları müsabakalara göndereceğiz. Hocalarımız iki takımı da izleyecek. Takımların gücü ve kalitesini bilmiyoruz ama öğreneceğiz" dedi.

UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda ilk maçı Malatya'da oynayacaklarını anımsatan Yalçın, şunları söyledi: "Umarım iyi bir başlangıç olur. Tabi bizde heyecanlıyız. İlk defa Malatyaspor olarak UEFA ön elemesi oynayacağız. Heyecanlıyız ve bu heyecan gayet güzel. Her zaman heyecanlı olmak güzeldir. Oyuncularımız ve Malatya şehri de aynı şekilde heyecanlı. Herkes için tecrübe olacak. Bakalım kim çıkacak, nasıl bir maç olacak. Rakibimizin gücünü bilmiyoruz ama hepsini maç gününe kadar öğreneceğiz."

Yalçın, zorlu bir sürecin kendilerini beklediğine dikkat çekerek, "Bazen şartlar bizim dışımızda gelişiyor. Bunlar elimizde olan durumlar değil. Bazen kafadan başlamıyoruz. Sivas'ta bir kere başladık. Ondan sonra lige hep sonradan dahil olduk. Ama aldığımız takımlar iyi takımlardı, gayet iyi bir mücadele sergilediğimizi düşünüyorum. Bu sezon Malatyaspor ile erken başlayacağız. Yani baştan başlayacağız. İnşallah iyi bir sezon olur. Hepimizi zorlu bir sezon bekliyor. Önümüzde zor bir süreç var. İşte UEFA maçı var, lig başlıyor, Türkiye Kupası var. Tabi geniş bir kadroyla olması gerekiyor. Elimizdeki bütün oyuncuları değerlendirmemiz gerekiyor. Herkese şans gelecek. Bütün oyuncularımızı kullanmak istiyoruz. İnşallah bizi güzel bir sezon bekler. Biz sezona hazırız, takımı da hazırlayacağız. Heyecanlıyız, iyi şeyler yapmak istiyoruz. Taraftarımızı da özellikle bekliyoruz. Onların gücüne çok ihtiyacımız var. Onlarda bize destek verirlerse, bizimle birlikte olurlarsa zannediyorum güzel şeyler olur" diye konuştu.

Transfer çalışmalarının devam ettiğini ve takıma katılacak oyuncuların olduğunu kaydeden Yalçın, "Takıma katılacak oyuncular var ama şuanda net değil. Şuanda yönetim, başkan ve biz oyuncular üzerinde ciddi çalışma içerisindeyiz. Bir şeyler planlıyoruz. 4-5 tane takviye planımız var. Zor bir sezon olacak, erken başladık, geniş bir kadroya ihtiyacımız var. Daha önce erken başlayan takımların çektiği zorlukları da biliyoruz. Çok erken maksimum seviyeye gelmek istemiyoruz. Yavaş yavaş mesafe kat ederek gitmek istiyoruz. Çalışmalara da hafif başladık. Yavaş yavaş kademe kademe yukarıya doğru gidiyoruz. Umarım iyi bir süreç yaşarız. Sıkıntılı bir süreç yaşamak istemiyoruz. Bunun içinde çok planlı, programlı hareket ediyoruz. Umarım her şey istediğimiz doğrultuda devam eder" şeklinde konuştu.

Yalçın, geçen sezon öğrencisi olan Ozan Tufan'ı överek, "Alper ile ilgili herhangi bir çalışma yapmadık. Ozan'a biz bir şey yapmadık. Ozan zaten yetenekleri belli olan bir oyuncu. Biz Ozan'ı bir yere çıkartmadık, ondan olan şeyler zaten ortada. Biz tekrar sadece bu oyunun içerisine girmesini sağladık. O da gerçekten çok ciddi bir değişim gösterdi. Ona ben geldiğinde de 'en kısa sürede tekrar milli takımda oynayacaksın' demiştim. Tabi oyuncuların hocaya inanıp güvenmesi çok önemli. Çünkü o zaman işler biraz daha farklı oluyor. Bana göre, Ozan Türkiye'deki en yetenekli futbolculardan bir tanesi sadece çok erken yaşlarda çok badireler atlattı. Biraz kolay değil, Ozan tarafından da bakmak lazım. Ozan'ın yaşadığı şeyleri her genç oyuncunun yaşayıp da kaldırması gerçekten kolay değil. İnşallah bundan sonra Fenerbahçe'de sağlıklı bir süreç geçirir. Hem Türk futbolunun hem Fenerbahçe'nin Ozan'a ihtiyacı var. Bize dönecek olursak; tabi bize uygun oyuncu olacak olursa tabi ki alıp değerlendirmek isteriz ama o tarz bir oyuncu fazla göremedik. Daha çok şuanda yabancı oyuncular listemizde var. Santraforumuz yoktu, bir santrafor aldık, Jahovic'i kadromuza kattık. Şuanda ikinci forvet olarak Eren (Eren Tozlu) var. Mutlaka bir hücum oyuncusu daha takıma katmamız gerekiyor. Sezon içerisinde iki santrafor yeterli olmaz. Hem kenar hem de santrafor oynayabilecek, çift taraflı oynayabilecek bir oyuncu olursa onu almayı düşünebiliriz. Merkez orta saha, stoper bazı mevkiler için oyuncu çalışmalarımız var.  Bir iki hafta içerisinde bir şeyler olabilir. Eren Derdiyok için görüştük ancak sonuç almadık. Görüşeli bir ay oldu ama yurt dışında başka takımlardan herhalde teklif var. O görüşmenin sonucunda bir şey çıkmadı" diye konuştu.

Malatya camiasına da bir çağrıda bulunan Yalçın, "Merak etmesinler biz takımı en iyi şekilde hazırlamaya çalışacağız. Oynayacağımız maçlara en doğru ve en güçlü şekilde çıkacağız. Onların desteğini hissetmek istiyoruz. Oyuncularımızda hissetmek istiyor. Birlikte umarım güzel şeyler başarırız. Yönetim, başkan, taraftar, biz, futbolcular iyi bir birliktelik kurabilirsek, başarıya ulaşırız" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Başefendi (4 yıl önce)
    Sergen hocaya gerek yoktu aslında, bu şehirde hocadan bol , başkandan bol bişey yok. Sergen hocaya ve yönetime sabır diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan Ceyhan (4 yıl önce)
    Ben arkadaşa cevap vermiyorum başkan bıraksın gel sen yap transfer öyle çok kolay deyil sabret bekle gör
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan Arpacı (4 yıl önce)
    Guilherme ve kamara netlesmeli, inşallah bir aksilik çıkmaz stoper,ortaya bir adam ve bir forvet daha şart
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamara bugün fulhamda antrenmana çıktı anlaşamadık
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (4 yıl önce)
    Yeni malatyaspor başarıları gurur verici.. Tabiki bu başarılarda kulüp başkanı ve yönetimin katkı payı aşikar. Fakat kamuoyunda adil gevrek ile ilgili eleştiriler çok büyük.. Eleştirilere yanıt vermemesi belkide eleştirilerin devam etmesine neden oluyor.. Yanıt niteliğindeki açıklamalarında ise konuşma şekli ve diksiyonu daha dikkat çekici.. Belki de yöneticiliğine yakıştırılmama sebebi bu olabilir.. Ama unutmayın ki başkan ve yönetim bu konuda çok çok başarılı ve güzel işler yapıyor.. Saygılar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Başarılar hocam Allah size sabir versin bu yönetimle çalışmak ve bunlara sabretmek büyük mesele
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin gibi bir çok taraftarı olan kulübe başkanlık etmekte büyük mesele .Allah bu destek vermeyip herşeyi eleştiren başkan ve teknik trektorden bilgili olan taraftara karşı başkana güç versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (4 yıl önce)
    Transferler nerede başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın GÖKALP (4 yıl önce)
    Haydi inşallah hocam..
    0
    0
    Yanıtla