SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hiç Bir İnceleme Yapmadan Dosyayı Kapattırdılar"

0
Güncellendi - 2021-02-26 00:32:09
A- A+ PAYLAŞ

BEHÇET OKTAY HEKİMHAN'DAKİ MEZARI BAŞINDA ANILDI.. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı iken, 25 Şubat 2009 tarihinde, "intihar etmiş olarak ölü bulunduğu" açıklanan, ancak daha sonra ortaya çıkan bulgularla, intihar iddiasının gerçek dışı olduğu ve planlı bir cinayete kurban gittiği ileri sürülen Behçet Oktay, ölümünün 12. yıl dönümünde memleketi Hekimhan'daki mezarı başında anıldı.

Gazeteci Müyesser Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Behçet Oktay'ın Hekimhan'daki mezarı başında yapılan anmada, Behçet Oktay'ın kardeşi Nezih Oktay'ın yaptığı konuymada, "Kardeşim, sahip olduğu bilgiler ve FETÖ’ye karşı verilecek mücadelede önemli bir güç olması sebebiyle tehdit oluşturmaktaydı. Onu, kurdukları bir pusu ile tetikçilerine katlettirdiler. Hiçbir inceleme yapmadan dosyayı kapattılar" dediğini yazdı.

Behçet Oktay'ın ailesi, mesai arkadaşları ve bazı siyasilerin de katıldığı Hekimhan'daki anma törenine ilişkin olarak Gazeteci Müyesser Yıldız'ın, iki fotoğraf eşliğinde, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Ankara’da  25 Şubat 2009’da gece başından vurulmuş olarak bulunan ve dosyası “intihar etti” denilerek kapatılan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ölümünün üzerinden 12 yıl geçti.

Bugün memleketi Malatya Hekimhan’daki mezarı başında anılan merhum Behçet Oktay'ın ağabeyi Nezih Oktay, şunları söyledi:

"Behçet Oktay Türkiye’nin bütünlüğüne göz dikenlerle canı pahasına mücadele etti."

"Kardeşim, sahip olduğu bilgiler ve FETÖ’ye karşı verilecek mücadelede önemli bir güç olması sebebiyle tehdit oluşturmaktaydı. Onu, kurdukları bir pusu ile tetikçilerine katlettirdiler. Hiçbir inceleme yapmadan dosyayı kapattılar."

"Cinayeti planlayanlar ile dosyayı kapatanlar da suç ortağıdır. Dosyada imzası olanların büyük bir kısmı FETÖ üyeliğinden ihraç, kaçak ve tutukludur. Öldürülmeden 6 gün önce dinlemeye alınması, bu cinayetin FETÖ tarafından organize edildiğini gösteren delillerden sadece biridir."

"FETÖ’ye karşı verilen mücadele kapsamında Behçet Oktay cinayetinin de aydınlatılması için 12 yıldır mücadele veriyoruz. Adaletin yerini bulması için mücadelemizi yılmadan devam edeceğimize hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Salgın nedeniyle duyuru yapılmamasına rağmen anma törenine Behçet Oktay’ın ailesi, mesai arkadaşları, Malatya ve Hekimhan’daki bürokratlar, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mekânı cennet olsun".

Kızkardeşi Şule Oktay'ın mesajı

Behçet Oktay'ın kızkardeşi Şule Oktay da twitter hesabından yayınladığı mesajda, "Şehit edilişinin 12.yılında Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ı kabri başında andık. Yanımızda olanlara saygıyla..." dedi.

malatyahaber.com

MANŞET FOTO: Müyesser Yıldız twitter hesabı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • necmettin önal (3 yıl önce)
    mekanı cennet olsun; köpek soyu fetocular kimleri harcamadı ki ama ben inanıyorum bunu yapanlar eninde sonunda adalete hesap verecekler kimlerin yaptığı ortaya çıkacaktır inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • pütürgeli (3 yıl önce)
    malatyamızın kahramanı mekanın cennet olsun malatyalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (3 yıl önce)
    Malatyanın yiğit evladı fetö denilen şeytan yapılanması kıydı sana bunu tüm Malatya tüm Türkiye biliyor rabbim mekanını cennet eylesin sana bunu yapanlar iki cihanda yüzü gülmesin
    0
    0
    Yanıtla