SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hizmet Siyaseti Felsefesiyle Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2020-07-08 12:39:33
A- A+ PAYLAŞ

BAKANLA GÜRKAN ARASINDA HEMŞEHRİLİK DİYALOGU.. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bir eser, hizmet siyaseti felsefesiyle çalışıyoruz. O yüzdendir ki biz, bugün yaptığımızla yetinecek bir anlayışa sahip değiliz. Her geçen gün bir adım ileri gitme felsefesiyle taş üstüne taş koymaya, üretmeye, alın teri akıtmaya deva edeceğiz” dedi.

Gençlik ve Spor Yatırımları Protokolü imza törenine katılmak, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla Malatya’ya gelen Kasapoğlu, kentteki temasları kapsamında ilk olarak Malatya Valiliği’ni ziyaret etti. Ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi ile AKP Malatya İl Başkanlığını ziyaret eden Kasapoğlu, Beydağı Tabiat Parkında düzenlenen Gençlik ve Spor Yatırımları Protokol Törenine katıldı.  

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu,  törende yaptığı konuşmada, ülkenin geleceğine hayırlı olacak çalışmaları gerçekleştirmenin onur ve heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Malatya’nın medeniyet şehri olduğunu dile getiren Kasapoğlu, bakanlık olarak Malatya’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 

Bakan Kasapoğlu, Malatya’nın ülkenin sanayisinde, entelektüel birikiminde, spor, sanat ve kültür hayatında ve her alanda sembol bir şehir olduğunu kaydederek, Malatya’nın son 18 yılda ülkenin dört bir yanında olduğu gibi büyük bir değişim yaşadığını ve bunu hak ettiğini söyledi. 

Malatya’da yapılacak olan yatırımların sadece Malatya için değil, ülke ve bölge içinde önemli bir ivme kazandıracağını dile getiren Kapsaoğlu, şunları ifade etti:

“Yarınların ilimde, kültürde, sanatta, sporda, sanayide öncü gençlerini, yarınların yıldızlarını, şampiyonlarını, bu şanlı bayrağı dünyanın dört bir tarafında dalgalandıracak yıldızları yetiştirme adına bu yatırımları sizlerle birlikte taçlandıracağız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, iki yıl önce geçmiş olduğumuz bir sistem. Sayın Cumhurbaşkanımızın yakın takibi ve ilgisi neticesinde ülkemizin başlamış olduğu yeni bir başlangıç, bir milat. Bu vesileyle kurumlar arası sinerjinin, bu manada yerel yönetimlerle birlikte oluşan güçlü işbirliğinin meyvelerini alıyoruz. Bu anlamda Malatya gönlümde ayrı bir yeri olan bir şehrimiz. Hiçbir zaman gündemimizden düşmedi. Malatya’da bu projeleri hep birlikte imzaya dökeceğiz ve en hızlı şekilde yarınlarımız için bu tesis ve yatırımları Malatya’mıza kazandıracağız. Tabi ki bu yatırımlar sadece Malatya’mız için değil, ülkemiz ve bölge için önemli bir ivmeyi de bizlere kazandırmış olacak. Bu yatırımların ölçeği gerçekten bölgesel anlamda çok güçlü bir temsili koyan bir ölçek. Gerek gençlik kampımızla bu bölgeye çok yakın bir yere inşa edeceğimiz gerekse Malatya’mızın dört bir yanında inşa edeceğimiz sahalarımız, salonlarınız, gençlik merkezlerimiz, havuzlarımızla birlikte voleyboluyla, basketboluyla bütün branşlarıyla spor geleceğimizi çok daha güçlü bir şekilde ortaya koyacağız.” 

“GENÇLERİMİZ BİZİM EN BÜYÜK UMUDUMUZ”

Türkiye’nin her zaman geleceğe, yarınlara olan iddiasını her alanda sürdürmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde hedef ve iddialarını her geçen gün daha ileri koyma noktasında gayret gösterdiklerini ifade eden Kasapoğlu, “Bu davanın boynunu hiçbir zaman öne eğdirmeyen Malatya’yla da gurur duyuyoruz. Malatya’nın her zaman haktan, hukuktan, milli iradeden yana olan duruşu bizler için çok ama çok mühim. O yüzden gençlerimiz bizim en büyük umudumuz, varlığımız. Bu yapacağımız yatırımlar, bu ülkenin ve bu kutlu davanın yarınlara olan yürüyüşünde eminim ki çok ama çok önemli bir yer tutacaktır. Bakan Kasapoğlu, yüzme havuzlarımızı (iki adet yarı olimpik yüzme havuzu), tam olimpik yüzme havuzumuzun da inşaatı şehrin merkezinde devam ediyor. Onu da Ağustos ayı sonu itibariyle açmayı planlıyoruz. Yine gençlik merkezlerimiz, gençlerimizin kendilerini 7/24 geliştirebilecekleri, kendilerinin mekanı olan merkezlerimizi, ülkemizin dört bir yanında değerli gençlerimizi misafir edebileceğimiz gençlik kamplarımızı, 4444 seyirci kapasiteli spor salonumuzu ve yine jimnastik noktasında hem ulusal hem de uluslararası müsabakaların organizasyonlarını gerçekleştirebileceğimiz jimnastik salonunu, spor salonlarını, sentetik yüzeyli mahalli sahalarımızı, tesislerimizi, basketbol ve voleybol alanlarımızı, tenis kortlarımızı, bocce ve cirit sahamız, hokey salonumuzu Malatya’mıza armağan ediyoruz. Bu yatırımlar Malatya’mızın gençlerine ve kadınlarımıza emanet. Kadınlar bizim öncümüz. O yüzden bakanlı olarak ‘Sporun öncüsü kadınlar’ diyoruz.”

“ESER, HİZMET SİYASETİ FELSFESİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bir eser, hizmet siyaseti felsefesiyle çalıştıklarını kaydederek, “O yüzdendir ki biz, bugün yaptığımızla yetinecek bir anlayışa sahip değiliz. Tıpkı Malatya insanının ruhunda olduğu gibi yine sizlerle birlikte omuz omuza, el ele vereceğiz ve her geçen gün bir adım ileri gitme felsefesiyle taş üstüne taş koymaya, üretmeye, alın teri akıtmaya deva edeceğiz” diye konuştu.

“BU YATIRIMLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Malatya Valisi Aydın Baruş ise konuşmasında şunları söyledi:

“Dünya üzerinde güçlü olmak isteyen ülkeler, insanına yatırım yapan ülkelerdir. Geleceğe yatırım yapan ülkelerde gençlik ve spora yatırım yapanlardır. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde spora ve gençliğimize yapılan yatırımlar, dünyaya örnek olacak nitelikte. Bu protokol ile Malatya gençleri Türk milli kültürünü bu gençlik merkezlerinde öğrenecekler. Malatya’mız çok güzel tesislere sahip olacak. Bizde bu yatırımlara sahip çıkacağız.” 

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise “Dünya salgınla mücadele ederken, bütün yarımlar dururken, ülkemizde Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yatırımlar artarak devam etti. Malatya'mızı gençlik ve spor alanında marka şehir yapma konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da Malatya’ya 18 yılda önemli yatırımlar yaptıklarını kaydederek, “En önemlisi spor yatırımlarımız. Malatya’da stadımız, spor salonları, semt sahaları, gençlik merkezleri yapıldı. Burada yapılan protokol çok anlamlı. Bu bölgenin Malatya’ya kazandırılmasını sağladık” diye konuştu. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise “Sayın bakanımız, ilimize çantası dolu geldi. Bakanımız, Ankara’da sportif anlamda yatırımlarla Malatya’mızı şereflendirdi” dedi.

Gürkan, tabiat parkı ile ilgili ise şu bilgileri verdi: “Burası 3 bin 300 dönüm alan. İkinci ve üçüncü etabı yürütürken Malatya, bölge ve Türkiye’ye hizmet edecek bir gençlik kampı yapılacak. 28 tescil edilmiş mühimmat deposunun 13’ünü ilçelerimize tahsis ettik, diğerlerini de Türk devletlerinin kültür yapısını ihya edecek mekanlar yapacağız.” 

Törende daha sonra Bakan Kasapoğlu’na Vali Aydın Baruş, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci ve Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı tarafından Hemşehrilik Beratı takdim edildi.

HEMŞEHRİLİK DİYALOGU..

Hemşehrilik beratı sunulurken, bakan Kasapoğlu ve başkan Gürkan şunları söylediler:

Selahattin Gürkan: Sayın Cumhurbaşkanımız da aynı zamanda Malatyalıdır. Malatyanın hemşehrisidir. Bunu da burda belirtmek istiyorum.

Şimdi de çok güzide, naif ve nazik bir Bakanımız da Malatyalı olmanın onurunu ve onu Malatya’da görmenin şerefini de sizler ile birlikte paylaşmanın mutluluğunu addediyorum, ifade ediyorum. Ve tekraren sayın bakanımıza yolların buluştuğu, gönüllerin birleştiği mekânda kendisine hemşehrilik beratını vermekten de büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Allah hayırlı etsin. Hemşehrimizle onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz.

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu: Çok değerli hemşehrilerim, benim için yaşadığım en duygusal, en heyecanlı olduğum anlardan bir tanesi. Zira ben İstanbul Fatih’te doğdum ve büyüdüm; ama başkanım da söyledi; etrafımda komşu olarak, arkadaş olarak hep Malatyalı arkadaşlarım ile birlikte doğdum büyüdüm ve gün geldi bugün bu güzel ailenin mensubu olmak nasip oldu. Allah’a hamd ediyorum; şükrediyorum ve bu vesile ile bu anlamlı heyecanı bana yaşatan herkese, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Valimize, Belediye Meclisimize, kıymetli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.

Hemşehrilik Beratının takdiminin ardından Malatya’daki Gençlik ve Spor Yatırımlarının protokolleri imzalandı.

Bakan Kasapoğlu, Malatya’daki temasları kapsamında daha sonra kentte yapımı devam eden yurt ve sportif tesisleri inceledi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

İnderesi'ndeki Beydağı Tabiat Parkı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Mosso (3 yıl önce)
    Akçadağ a yapılacak olan suni yüzeyli sentetik saha ve Spor tesisi noldu. Bütün ilçelere yapıldı niçin Akçadağ a yapılmadı. Malatya'daki siyasilerimiz ve bürokratlar ders almamışa benziyor. Biraz Allah korkusu olsun içinizde. Bu Akçadağ kininiz nedir ya. Ama sunuda unutmayın size en güzelinden dersi yine Akçadağlılar verecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • reis (3 yıl önce)
    selahattin gürkan. oy verdik sana ama çook büyükk hayal kırıklığı oldun. tebrikler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (3 yıl önce)
    Suya yüzde 20 zam yaparakmi .millete tesekkurunuzmü bu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergüder (3 yıl önce)
    gençlik ve spor bakan yardımcısı hemşehrimiz ihsan selim baydaş olmasaydı bu yatırımlar gelmeyecekti malatyaya. malatya milletvekillerinden daha faydalı malatya için....
    0
    0
    Yanıtla
  • Sağsalim (3 yıl önce)
    Sayın Vali Bey ve sağındaki iki kişi kurallara uygun olarak maskelerini takmış iken Sayın Bakan da konuşmacı olduğu için onu saymazsak, başta Malatya BŞB Başkanı olmak üzere diğer üç kişi neden kurallara uymuyorlar. Bu kural tanımamazlık ta neyin nesidir. Bu üç kişi kendilerini Sayın Validen daha mı üstün mevkide görüyorlar. Sokaktaki bir vatanda maskesiz gezse hemen cezayı yer. Bu işte bir çifte standart yok mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir fotoğraf a bu kadar anlam yüklediğiniz için tebrikler. Siz programda olmadığınız için ön yargıyla hemen fırsat bu fırsat diyerek bilmeden lütfen kimsenin günahını almayın. İnsanların düşüncelerini okumayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)Ömer isimli kullanıcı yorumuna
    Ön yargı ile ne alakasi var niye maske takmamışlar demis adam
    0
    0
    Yanıtla
  • Sağsalim (3 yıl önce)Ömer isimli kullanıcı yorumuna
    Ömer kardeşim kimsenin düşüncesini okuma niyetim yoktur. Ayrıca kimseye de ön yargılı değilim. Zaten fotoğraf her şeyi açık ve net olarak anlatıyor. Başka bir söze gerek var mı? Bir İl'in önde gelen yöneticileri halka örnek olmalıdır. Yani imam, cemaat meselesi gibi. Bu konuda Sayın Valimizi yürekten kutluyorum. Bu davranışıyla gerçek bir yönetici örneği göstermiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • misafir (3 yıl önce)
    Depremde yıkılan yıkılmaya zorlanan Sivas Caddesindeki apartmanların inşaatı ne oldu Başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    İl Merkezi ve ilçelerimize yapılacak olan spor tesislerinin kazandırılması noktasında büyük emekleri olan Selahattin Gürkan başkanımıza teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    Hizmet ....Dava... Noktasında.... Bir siyaseyçinin ağzından bu 3 kelimeyi duyduğumda Beylerderesine doğru son sürat koşarak kaçasım geliyor. Kulaklarımı tıkayarak...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    "Hizmet hareketi, hizmet siyaseti" bu tür sözler bana fetö terör örgütünü hatırlatıyor. Adına hizmet hareketi denilerek ülkenin ele geçirilmesi operasyonu. O nedenle bu tür cümleleri kurmamak en iyisi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)
    Valla biz memlekette bir şey görmüyoruz ne taraftan bakiyosaniz soyleyin o taraftan bakalim bizde
    0
    0
    Yanıtla
  • D. Şomlu (3 yıl önce)
    Gün geçmiyor ki Tayyip Erdoğan sağ olsun demeyelim.. O varken başka birşeyden korkmayız..
    0
    0
    Yanıtla