SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Horata Deresi Tertemiz Oldu, 'Şimdilik'

0
Güncellendi - 2017-03-31 22:14:49
Horata Deresi Tertemiz Oldu, 'Şimdilik'
A- A+ PAYLAŞ

İlgisizlik ve bakımsızlık yüzünden çöplüğe dönüşen Horata Deresi kenarında temizlik yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince Horata Deresi kenarında 4 kamyon çöp toplandığı belirtildi.

Doğal güzellikleri ve yeşil alanları ile uzun yıllardır Malatyalılara mesiresi olarak hizmet veren Horata kaynağından çıkan suyun oluşturduğu derenin kıyılarının, sorumsuz, duyarsız ve bilinçsiz kişilerce dökülen hafriyat ve atılan çöp nedeniyle ortaya çıkan içler acısı hali geçtiğimiz günlerde gündeme taşınmıştı.

Büyükşehir Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre,  Yeşilyurt Belediyesi temizlik ekipleri ile birlikte Horata Deresi’nde temizlik yapıldı.

Ekipler, dere boyunca evsel atık, hafriyat ve kimyasal atıklardan oluşan 4 kamyon çöp topladı. Toplanan çöpler,  çöp toplama sahasına taşındı.

Çöplerin yaydığı kötü kokular nedeniyle bölgede spor yapmaktan vazgeçen vatandaşlar, yeniden yürüyüş yapmaya başladı. Horata Deresi’nin temizlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, “Belediye ekipleri temizlemiş. Gerçekten çok memnun olduk. Burası bütün Malatyalılar için önemli bir yer. Her zaman övünerek anlattığımız bir yer ama bunun sürekli böyle olması için bu temizliğin ardından korunması, çöp atanların cezalandırılması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundular.

Çakır’dan Horata mesiresi için özel proje

Öte yandan bakımsız hale gelen Horata Mesire alanında Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bir düzenleme çalışması yapılacağı öğrenildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Horata mesire alanında Ramazan ayına kadar geçici düzenleme yapılmasını, Ramazan ayından sonra sonbahar aylarında bölgenin cazibesini daha da artıracak bir projenin hayata geçirilmesi talimatı verdiği kaydedildi.

Mesire alanında yapılacak düzenlemeden sonra özel şahıslara kiraya verilmeyeceği ve bizzat belediye tarafından işletileceği ifade edildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Malatya uyuma (6 yıl önce)
    Buraların alkolik yatağı olduğundan şikayetçi olan arkadaşlar. Bu illete müptela olan insanların gidip içkisini içeceği bir mekân yok Malatya da onlar da bu gibi halkın kullanımına açık alanlarda içiyor ve aile ile gidilen mekanların civarında bulunuyorlar maalesef.oradaki mekanların kıyıda köşede kalan Bir iki tesise içki ruhsatı verilse kimin nerede olduğunu bilir ve ona göre hareket ederiz.icki ruhsatı vermeyince içki içilmesi onlenmiyor malesf
    0
    0
    Yanıtla
  • Alimcan (6 yıl önce)
    Malatya haber bu haberi yapmasa oranın temizlenecegini sanmıyorum 3yildir orası öyle zaten teşekkürler Malatya haber
    0
    0
    Yanıtla
  • emre (6 yıl önce)
    belediyeye cok teskkurler.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan karabulut (6 yıl önce)
    orası ayyaş mekanı olmuş durumda. çevredekiler rahatsız güvenli hale getirlisin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet m. (6 yıl önce)
    Temizliği yapan belediye çalışanlarının ellerine ve ayaklarına sağlık. Doğayı korumak biz insanların görevidir. Alkol alanların uğrak yeri olduğu için yaz sonuna kadar tekrar eski manzarayla karşılaşmak kaçınılmaz bir gerçektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • atakan (6 yıl önce)
    Değerli editör , tarafsız haberler ve gerçek gazetecilik yaptığınız için sizleri tebrik ederim.Saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • MEMET (6 yıl önce)
    Editörün dediği gibi bencede kirlenecek ben hergün ordan geciyorum evimin yolu ama nerde serseri içki içen varsa orda bunada önlem alınmalı ailemizle geçemiyoruz sabahları insanlar yürüyüş yapıyor ve cevreci duyarlı vatandaşlar çöpleri topluyorlar belediyenin önlem alması gerekli
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (6 yıl önce)
    Çöplerin toplanması, mesire alanı ve etrafına Esenliğin proje yapacak olması güzel. Çakır Başkan'dan aynı duyarliliği mesire alanindan başlayan Yenibahçe sokağına da istiyoruz. Sokağin girişi gayet iyi ancak 700-800 metre gidildikten sonra yol vasfını tamamen kaybediyor. Bazı şahıslar kendi bahçelerine yol açarken resmi plandaki yolu berbat etmişler.taş- toprak temizlenip yol vasfi tekrar kazandirilsin lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (6 yıl önce)
    İyi ki ve her zaman varsınız MALATYAHABER.com - Darısı diğer sorunların giderilmesine...
    0
    0
    Yanıtla
  • israfil çatalkaya (6 yıl önce)
    Bakmakta çok görmek lazım demek temizleniyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat (6 yıl önce)
    harfiyat dokuntulerı malatyanın yakın her yerıne dokuluyor takıp edılmelı bence bu atıkları dokenler
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan aslan (6 yıl önce)
    belediye teşekürler yapanlara ve bu hale getirenlere yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (6 yıl önce)
    Sn. Editör, yaptığınız haber il eikgili Büyükşehir Belediyesi yetkilileri sizinle bilgi paylaşımında bulunmuşlar. Ben gazeteci değilim; ama bildiğim kadarıyla yapılan açıklamayı olduğu gibi okuyucuyla paylaşmak gazetecilikte ahlâki bir ilkedir. 'Şimdilik' diyerek bu ahlaki prensibi ihlâl ettiğinizi düşünüyorum.. EDİTÖR: Söz konusu bölgeyi kirletenlerin bir daha yapmayacaklarını ve bölgenin, 'şimdilik' değil, sürekli temiz kalacağını mı söylüyorsunuz?!!
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)Mahmut isimli kullanıcı yorumuna
    şimdilik yerinde bir tespit olmuş
    0
    0
    Yanıtla