SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hububat Ekiminde Kuraklığa Bağlı Sıkıntı' Endişesi

0
Güncellendi - 2019-11-27 04:05:47
'Hububat Ekiminde Kuraklığa Bağlı Sıkıntı' Endişesi
A- A+ PAYLAŞ

Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Ziraat Mühendisi Fevzi Çiçek, yağışların şu anda mevsim normallerinin çok altında olduğunu belirterek, "Özellikle hububat ekimlerinde, kuraklığa bağlı olarak sıkıntılar yaşayacağımız endişesini taşımaya başladık" dedi.

Malatya’da bu yıl yağışlar beklenilenin altında gerçekleşti. Beklenen yağışın gerçekleşmemesi çitçileri de oldukça tedirgin etti. Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Ziraat Mühendisi Fevzi Çiçek ise sadece kuraklık değil hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi de tarım ürünlerini olumsuz etkilediğini ifade ederek,” İçinde bulunduğumuz süre itibariyle normal almamız gereken yaşların şu anda çok çok altındayız. Özellikle kıraç alanlarda geçtiğimiz ay ekimine başlanan halen devam eden hububat ekimlerinde, kuraklığa bağlı olarak sıkıntılar yaşayacağımız endişesini taşımaya başladık. Uzun yıllar ortalamasına göre metrekare yaklaşık 49 -50 kilogram yağış almamız gerekiyor yordu ama maalesef bu dönem bu yağışı alamadık” diye konuştu.

Hava sıcaklıkların mevsim normallerin üzerinde seyretmesi durumda gelecekte meyve ağaçlarında bir verim kaybına sebep olacağını da ifade edene Çiçek, "Ayrıca sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi başka bir olumsuzluk çıkarıyor. Meyve ağaçları kış soğuklama ihtiyacını karşılayamama gibi bir endişesi ile karşı karşıya olacağız, eğer soğuklama ihtiyacını meyve ağaçları karşılayamaması durumunda, bir sonraki üretim sezonunda gerek meyve miktarını gerekse meyve kalitesinin olumsuz etkilediği için ayrıca bir endişe taşıyoruz umarım bu endişelerimiz yersiz olur Önümüzdeki dönemde tekrar mevsim normallerinde yağış ve sıcaklıkları döneriz geçmişte yaşadığımız Yaklaşık 10 yıl kulaklık periyotu tekrarlamamış oluruz ama içinde bulunur dönem tarımsal açısından riskli bir dönem” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız