SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rapora Yalanlar Yazmışlar.. Beraber Planlanmış"

0
Güncellendi - 2019-11-07 21:35:25
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Sergen Yalçın, "Hiçbir hakemle böyle bir sorun yaşamadık. Hiçbir hakem şimdiye kadar bize böyle bir davranış sergilemedi. Kenarda hakemin tavır ve davranışlarına şok olduk. Ben oyundan atılmayı geçiyorum, onlar çok önemli değil. Atabilirsin, cezada yiyebilirim, onlar çok önemli değil. Herkes zaten bu cezaları yiyor ama bu tavırlar bizi çok sıkıntıya soktu" dedi.

Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri'nde gazetecilere açıklamada bulunan Yalçın, ligin 10.haftasında deplasmanda oynadıkları Kasımpaşa karşılaşmasında hakemle ilgili yaşananlara ilişkin, "Ben önce biraz kendi teknik direktörlük kimliğimiz anlatayım. Ben, çok agresif bir teknik direktör değilim. Kenarda çok tepkiler gösteren veya çok agresif olan, sürekli itiraz eden birisi değilim. Daha sakin birisiyim. Genelde oynadığımız müsabakalarda bizimle muhatap olan hep dördüncü hakem olur. Bir şeye itiraz edeceksek dördüncü hakeme söylüyoruz. Dördüncü hakem genelde bizi 'biraz daha dikkatli olun, şurada ya da burada durun' gibi uyarıyor. Saha içerisinde sürekli böyle diyaloglar yaşanıyor. Kasımpaşa maçında olaylar biraz farklı gelişti. Ben Konya'da çalışırken, Konyaspor-Kayserispor maçında da Halis Özkahya beni oyundan atmıştı. Ben onu bilmiyordum, sonradan bana söylediler. Konya'da da beni aynı durumda atmıştı. Haklı ya da haksızdı konusuna girmiyorum ama ben maçtan önce kendisine başarılar diledim" açıklamasında bulundu.

Kasımpaşa ile oynadıkları karşılaşmada oyunun içerisinde enteresan durumların geliştiğini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Özellikle içeride yapılan bariz hatalar tabi bizim oyuna dahil olmamızı sağlıyor. Çünkü deplasman maçları içeridekilerden daha sıkıntılı oluyor. Tabi bende kendi takımımın haklarını savunmak zorundayım çünkü bu iş için orada duruyoruz. Hem oyunu hem pozisyonu takip ediyoruz, hakemlerle diyaloga giriyoruz. Tabi bende o uyarıları yapmak zorunda kalıyorum. Yapmak zorundayım çünkü benim işim bu. Ama ikinci yarı oyun öyle bir hal aldı ki 1-0 geriden oyunu 2-1'e döndürdükten, oyun tamamen bizim kontrolümüze geçtikten sonra, benim takımımın istediği oyunsal format oluşmuştu. O dakikalarda rakip takımın oyunu döndürme ihtimalinin olmadığı bir süreç başladı. 11'e 11 iken 2-1 öne geçtikten sonra hızlı ve çok çabuk oyuncularımız var, istediğimiz oyun oluştu. Rakip kaleye inebilen ligdeki en iyi takımlardan bir tanesiyiz. Çok çabuk karşı kaleye gidebiliyoruz. O tarz oyuncularımız var ki artık o dakikalardan sonra tam devreye girecek oyuncularımız var. Kırmızı karta kadar ikinci yarı çok iyi oynuyorduk. O kadar sıkıntıya rağmen maçı yinede çevirmesini bildik."

"DÖRDÜNCÜ HAKEM SARI KARTI GÖSTERTTİ"

Tecrübeli teknik adam, maçın İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Halis Özkahya'nın kendisine kırmızı kart göstermesi ve daha sonra yaşananlarla ilgili, "Tam istediğimiz pozisyon oluşmuşken maalesef hakem arkadaşın Robin'i (Robin Yalçın) öyle bir sarı kartla atması bizi çileden çıkarttı. Bir maçta böyle sarı kart gösterirsen en az oyundan 4-5 oyuncu atman lazım. Herkes şok oldu. Biz maçtan sonrada pozisyonu izledik. Tamam sarı kart olsa atsın problem değil ama sen bir takımın kaderiyle bu kadar basit bir şekilde oynayamazsın. Biz orada çok zor bir mücadelenin içerisindeyiz. Kazanacak pozisyonu yakalamışız. Kazanırsak lider olacak bir pozisyonu yakalamışız. Bizim oyuncumuzu çok basit bir sarı kartla oyundan atarak, tekrar rakip takımın oyuna dahil olmasını sağlamak son derece yanlış bir şey. Ben, hakemin bana sarı kart gösterdiği pozisyonda oyuncularıma bir şey anlatmaya çalışıyorum. Benim orada hakemle hiçbir temasım yok. Bana dördüncü hakem (Direnç Tonusluoğlu-İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemi- yandaki fotoğrafta) sarı kartı gösterttiriyor. Zaten ikinci yarı başladıktan sonra dördüncü hakem ne oyunu ne rakip kulübeyi seyrediyor, sürekli beni seyrediyor. Dördüncü hakem olarak senin benimle ne işin var? Sen oyunu seyredeceksin, saha içini takip edeceksin, rakip kulübeyi takip edeceksin, doğal olarak hepsini birden takip etmen gerekir. Ben her içeriye bir şey söylediğimde, dördüncü hakem hep benim kulübemin önünde ve benimle kontak halinde. Böyle bir şeye ne gerek var? Biz, oynadığımız müsabakalarda hiç böyle bir şey görmedik. Onun neticesinde hakem bana sarı kartı göstermeye geldiğinde, hakemin bana kart gösterdiğini görmedim. Ben tamamen 2-1 galibiz, oyunculara nasıl pozisyon almaları gerektiğini anlatırken hakem bana sarı kart gösteriyor. En az 30-40 metre uzaktan gösteriyor. Kartı gösterdikten sonra dönüp gitmesi gerekirken hakem gitmiyor. Ben, Türk futboluna malolmuş bir insanım. Yıllarca bu ligde oyun oynamışım. Yıllardır antrenörlük yapıyorum. Sen benden küçüksün. Yaşın kaç daha? Senin bana saygı göstermen gerekirken, sarı kartı gösterirken 'hocam bak sarı kart gösteriyorum, sakin ol seni oyundan atabilirim, biraz daha dikkat et' gibi uyarılar yapması gerekirken, bana 30-40 metreden sarı kartı gösterip, dönüp tekrar maçı yönetmeye gitmiyor. Bunlar olmaması gereken şeyler. Bu her teknik direktör için geçerli, sadece benim için değil. Bir hakemin amacı oyuncuları veya teknik direktörü sahadan atmak değil, sahanın içinde tutmak. Ben onuncu haftayı oynuyorum. 4 tanede UEFA Kupası maçı oynadım. Hiçbir hakemle böyle bir sorun yaşamadık. Hiçbir hakem şimdiye kadar bize böyle bir davranış sergilemedi. Kenarda hakemin tavır ve davranışlarına şok olduk. Ben oyundan atılmayı geçiyorum, onlar çok önemli değil. Atabilirsin, cezada yiyebilirim, onlar çok önemli değil. Herkes zaten bu cezaları yiyor ama bu tavırlar bizi çok sıkıntıya soktu" yorumunda bulundu.

"HAKEMLERİN YAZDIKLARI RAPORA ÇOK ÜZÜLDÜM"

Yalçın, bir gazetecinin 'Hakem size 'defol' dedi mi?' sorusuna, "Uzaktı ben duymadım. Bana el kol hareketleri yapıyor. Sen bir teknik direktöre el kol hareketi nasıl yapıyorsun? Senin böyle bir yetkin mi var? Sen bana yaptığın o tavırları çık sokakta başka birilerine yapsana bakalım bir. Biz, hakemin tavırlarına inanamadık. Ben öyle bir şey söylediğini duymadım. Yalan söylemeyeyim. Onlar raporlarında yalanları yazmışlar ama ben duymadığım için yalan söylemeyeyim" cevabını verdi.

Maçla ilgili yazılan raporları okuduğunu ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Böyle raporlar yazılır mı? Dördüncü hakem, hakemi destekliyor. O, dördüncü hakemi destekliyor. Beraberce planlanıp, yazılan bir rapor var ortada. Ben inanamıyorum. Hakaret, el kol hareketleri var. Hakemin saygısızca bir davranışı var bana karşı. Hakem bana öyle bir tavır sergileyebilecek görüntüyü nereden buluyor? Gerçekten hakemlerin yazdıkları rapora çok üzüldüm. Bu kadar birbirini tamamlayan, yalan rapor yazmamaları gerekirdi."

"SOYUNMA ODASINDA BÜYÜK OLAYLAR OLDU"

Yalçın, maçın ardından soyunma odasında yaşananlara ilişkin ise "Soyunma odasında neler yaşandı. Hayatımızda görmediğimiz şeyleri orada gördük. Soyunma odası basmalar, polisler, oyuncular. Sağ olsun Kemal hoca da (Kemal Özdeş-Kasımpaşa teknik direktörü) çok sağduyuluydu. Ona da teşekkür ediyorum. Biz orada sağduyulu olmasak, çok büyük olaylar çıkardı. Önüne geçilemeyebilecek olaylar olabilirdi. Onlarla uğraşıyoruz ondan sonra bakıyorum raporda, 'maçtan beş dakika sonra soyunma odasına girmişim.' Ben, federasyon yetkililerine maçtan sonra 'içeri girip eşyalarımı alabilir miyim?' diye sordum. Federasyon yetkileri de 'Tabi hocam, girip alabilirsin' dedi. Ondan sonra rapora bakıyorum, '15 dakika beklemeden hoca soyunma odasına girdi.' Ben girmedim, izin istedim. Onlarda, 'hocam bir problem yok, girebilirsin' dediler. Ondan sonra temsilci raporuna bakıyorum, maçtan 5 dakika sonra soyunma odasına girmişim. Ben size sordum, izin aldım da girdim. Ben zaten kuralın ne olduğunu bilmiyorum. İçeri geldiler, 'hocam tribüne çıkman lazım, fotoğraf çekeceğiz' dediler. Ben tekrar tribüne çıktım. Tribünde maçı izledim, orada fotoğraf çektiler. Kuralları öyleymiş, ben 'tamam' dedim. Maç bitti, yine içeri girmedim. Yetkililer geldi, 'eşyalarımı alacağım, içeri girebilir miyim?' dedim, onlar 'tabi hocam girebilirsin, problem yok' dediler, zaten o anda içeride arbede başladı. İçeride büyük olaylar oldu. Onları önledik. Allah'tan biz oradaydık. Adil başkan, Kemal hoca oradaydı. Biz olayları çok sağduyuyla engelledik, durdurduk yoksa soyunma odasında çok daha vahim olaylar olabilirdi" açıklamasını yaptı.

Teknik direktör olarak takımlarının haklarını korumak zorunda olduklarını dile getiren Yalçın, "Benim kazanacağım bir maçı dengeleyip beni sıkıntılı sürecin içine sokmanın bir anlamı yok. Ben öne geçmişim, takımım iyi oynuyor. Böyle bir sarı karttan oyuncuyu atarsan, o zaman 5 tane oyuncu atman lazım. Hafta sonu verilen, verilmeyen herkesin itiraz ettiği penaltı pozisyonları var. Benim pozisyonumda beş gömlek üstte yapılanlar. O zaman o yapılanların hepsini çalacaksın, madem bizim oyuncuyu böyle atabiliyorsan. Oyuncu ne arkadan gelen rakibini görüyor, top bizim oyuncuda, kasti bir şey yok, darbe yok, hiçbir şey yok. Muhtemelen 'ben attım' demiştir. Benim tahminim o atmadı, yan hakem ona kenardan 'oyuncuyu at' diye söyledi. Ben öyle gördüm. Çünkü pozisyondan sonra sarı  kartı göstermedi bekledi ondan sonra sarı kartı gösterdi. Bu da kenardan yan hakemin ona 'oyuncuyu at' dediğini gösteriyor. Çok net kendi kararı değil. Bir takımı böyle bir durumda 10 kişi bırakamazsın. Bir defa bu futbolun adaletini engeller. O yüzden biz çok üzüldük. Umarım bir daha böyle olaylar yaşamayız. Malatyaspor olarak bizim amacımız sadece sahaya çıkıp, mücadele etmek, iyi oynamak, maç kazanmak. Bizim takımımız zaten bunu yapıyor" dedi.

Yalçın, İzmir ekibi Göztepe ile deplasmanda oynayacakları karşılaşmayla ilgili ise şunları söyledi:

"Zor bir maç olacak. Kolay bir deplasman değil. Deplasmanların hepsi zor. Biz bu ara biraz fazla deplasmana gidiyoruz. Ondan sonra Fenerbahçe geliyor, bir daha deplasmana gidiyoruz. Zor bir periyot geçiriyoruz. Özellikle ilk yarıdaki fikstürümüz biraz sıkıntılı ama bu maçların ikinci yarısı da var. İkinci yarıda bu fikstür içeriye dönecek. Zor bir maç olacak. Umarım oradan da iyi bir oyunla, skorla dönüp, milli maç arasına pozitif ve mutlu bir şekilde gireriz."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Ergün (4 yıl önce)
    İyi de arkadaş, Veysel soyunma odasına baskına geldi diyorlar, ona ceza yok mu
    0
    0
    Yanıtla
  • çok şakacı (4 yıl önce)
    geçen yıl galatasaray a karşı birleşen diğer 16 takımla birlikte eden malatya spor değilmiydi o zaman hakemlerde insan hata yapabilirler diyordunuz şimdi neden ciyaklıyorsunuz çok komik duruma düşüyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Vehbi Doğan (4 yıl önce)
    Sayğıdeğer Malatyalı dostlar futbolda yenmekte var yenilmekte Ama bir maçın kaderini hakem tayin ediyorsa ve TFF buna seyirci kalıyorsa Futbolda kapıkuleyi geçemeyiz.Hakem hata yapabilir fakat eylamcılık yapamaz adil yönetmesi gerekir Robin Yalçının birinci sarı kartına söylenecek bir söz yok ikinci sarı kartı göstermek gafilliktir.Hele hakemin sergen hocaya gösterdiği tavır kabul edilemez sen kimsin sadece maçı yöneteceksin kabadayılıp yapma yapacaksan sokaga çık aynı hareketi yap bakalım sana ne yapıyorlar 6222 sayılı kanun sadece seyirciye,yöneticiye,futbolcuya ,Teknik direktöre işlemiyor sizlerede geçerli sayın hakemler Sayın hakem sen Suat Aslanboğanın harcanmasına sebeb olar var hakemisin Malatyalılara bir alerjinmi var Maalatyalılarla kimse baş edemez biz Battalgazinin torunları 2 Çumhurbaşkanı Yetiştirmiş Düşmanın girmediği bir İldir haddinizi bileceksiniz herkese saygılar sunarım değerli Malatyalılar
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Hocam sizleri oyunculari kutluyorum bunlarin Korkulari anadolu.takimlari sanpiyon ve basarisi Olmasin diye bu tur oyunlari Sizleri herzaman taktir ettik etmeyede.devam Edeceyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Arkadaşlar erinmeyin Sergen hocanın. Röportaj ini okuyun. Dönen oyunları Malatya üzerine neler döndüğünü anlayın. Iyi okuyun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emirza (4 yıl önce)
    Benim anlamadığım Malatya Spor kulübü herhangi bir deklarasyon yayınlamadı malatya'dan daha az canı yanan Fenerbahçe ve Trabzonspor serzenişte bulundular bizim başkanımız neden bu kadar rahat,faulle alakası olmayan bir pozisyonda sarı kart göstererek kırmızı kart gösteren hakem aynı zamanda 3 büyüklerin hocalarına yapamadı davranışları Sergen hocaya yapıyor ve atıyor. Bu hakeme derhal düdüğü asılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (4 yıl önce)
    Bunların tümü Göztepe için. Hakemler İzmir bölgesi. Trabzon Göztepe ye hakemle yeniliyor. Fener Kayseri'de hakemi arda kardeşler. Hakemin kardeşi erce Trabzon futbolcusu. Bu hafta Göztepe ile maçımız var. Göztepe başkanı kulüpler Birliği başkanı oldu. Bu maça dikkat.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa önder (4 yıl önce)
    Bu olaylara en guzel cevap Göztepeyi yenmek olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • DONDURMACI (4 yıl önce)
    SAKIN OLAKI EVDEKI MAÇTA O ADI HAKEME KÜFÜRLERIN BINI BIN PARA OLMAYA BIR CEZADA YA SEYIRCISIZ YADA SAHA KAPATMASI YERIZ MAÇTAN ÖNCE SEYIRCI BILINCLENDIRILMELI
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (4 yıl önce)
    Şehir olarak kenetlenmeli stadyumu doldurmalı takıma hocamıza sahip çıkmalıyız.Burada en büyük görev başkana yönetime Vekillere siyasilere düşüyor.Yedirmeyin hakkımızı yedirmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (4 yıl önce)
    Hocamıza çok geçmiş olsun.Bütün bunlar bi yana Robin son iki haftadır boş boş dolaşıyo sahada , biraz kondisypn yapıp gelsin top sürerken tuhaf tuhaf gidiyor. Çalışmak lazım biraz da hedef koymak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    6 0 BIZI ÜZDÜ YAZIK OLDU GURURUMUZ INCIDI AMA BU 6 0 LIK REZILIK TÜRKIYEDE O 4 BÜYÜKLERDEN GARIÇ BIR TAKIMIMA 1 KIRMIZI 1 PENALTI GS ÜZÜLMESIN DIYE TESELI IÇIN HAKEM DEDIĞIMIZ KIŞILER O KIYAĞI YAPACAKLAR SERGENI ÜZENLER RAHAT UYUYAMAZLAR
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    SERGENE ÇOK BÜYÜK CEZA VERECEKLER AVURPADA EZILEN BAZI TAKIMLAR TÜRKIYEDE KÜÇÜK TAKIMLARA BASKI YAPIYORLAR FENER VEYA BIR BAŞKA TAKIMA YAKAKALIK YAPMAK IÇIN BU OYUNLARI YAPIYORLAR ŞUNU BILMELERI GEREK BÜTÜN MALATYA SONUNA DEK SERGENIN ARKASINDAYIZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (4 yıl önce)
    Sergen hoca yanlız değildir!
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Sen üzülme segen hoca. Allah onları bildiği gibi yapsın. Bu yaşananlar bizi daha çok kamçılayacak. Eğer adil olunsa Y. Malatyaspor u bu ligde yenecek takım yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (4 yıl önce)
    rüzgar yangını söndürmez bilakis dahada kuvvetlendirir
    0
    0
    Yanıtla