SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçme Suyuna da Yüzde 35 Zam!.

0
Güncellendi - 2022-01-15 00:05:08
İçme Suyuna da Yüzde 35 Zam!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, içme suyu fiyatına % 35 oranında zam yaptı. İçme suyundaki zamlı tarife Şubat ayından itibaren uygulanmaya başlanacak. Nisan ayından itibaren ise zamlı fiyat sonrası oluşan yeni tarife otomatik olarak TEFE – TÜFE oranında her ay yükseltilecek.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nden zam kararı

UKOME'nin vatandaşın büyük tepkisine yol açan yüzde 50'lik toplu taşıma zammından sonra Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)’nin, içme suyuna % 35 zam öngören  “Tarifeler yönetmeliği ve tarifeler cetveli” hakkındaki teklifi Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısının 3. Birleşiminde görüşülerek kabul edildi.

Selim Pilten başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, CHP Meclis Grubu, içme suyuna % 35 oranında zam öngören MASKİ’nin teklifinin oylamasında “Hayır” oyu kullandı. CHP Grubu’nun bu tavrı nedeniyle, içme suyuna yapılan büyük zam AKP’li belediye Meclisi üyelerinin oyları ile kabul edildi.

Oy çokluğu ile alınan karara göre, Malatya’da içme suyu % Şubat ayından itibaren % 35 oranında zamlı fiyat ile faturalandırılacak. Nisan ayından itibaren ise, otomatik olarak, yeni zamlı fiyat üzerine bir de TEFE – TÜFE oranında zam eklenecek.

MASKİ Genel Müdürü Mert, “Bu zammı yapmak zorundaydık, çünkü…”

Malatya büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz konusu zam kararı öncesi, zammın gerekçeleri hakkında belediye meclis üyelerine açıklama yapan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, MASKİ olarak sadece Malatya kent merkezine değil, il sınırları içindeki tüm yerleşim birimlerine içme suyu götürmekle mükellef olduklarını belirterek, “Son dönemdeki fiyat artışları ile alakalı bir su zammı yapmak zorunda kaldık. Örneğin biz MASKİ olarak 4,5 milyon elektrik bedeli öderken gelen elektrik zamlarıyla beraber bu tutar 10 milyona çıktı. Yani biz artık aylık 10 milyon TL elektrik parası ödeyeceğiz. Bunun haricinde yatırım yapıyoruz ve boru fiyatları 3 katına çıktı. Maaş zamları ve diğer girdiler de anormal bir şekilde artınca yüzde 35 oranında bir zam yapıldı” dedi.

Hizmetin devamlılığı ve kalitesi için yatırım yapmak zorunda olan bir kurum olarak şebekenin yenilenmesi, kayıp kaçağın kontrolü gibi çalışmalar yapıldığını ifade eden MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, yatırım maliyetleri ve diğer girdilerdeki fiyat artışları dikkate alındığında en az % 50 zam yapmak zorunluluğu doğduğunu belirterek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın, zammın mümkün olan düzeyde minimize edilmesi talimatı verdiğini söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan’ın bu talimatı sonrası yapılan çalışma neticesinde, % 50 olarak öngörülen zammın, Malatya halkı lehine % 35 düzeyine çekildiğini belirten Mehmet Mert, aradaki farkın da Büyükşehir Belediyesi tarafından takviye edilmesinin planlandığını kaydetti.

 “Nisan ayından itibaren TEFE – TÜFE oranında zam yapılacak, vatandaşlarımız bir daha yüzde 35-40 oranında zam görmeyecek”

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Nisan ayından itibaren de su fiyatını TEFE – TÜFE oranında güncellenmeyi düşündüklerini belirterek, “Biz de diğer Büyükşehir Belediyelerin yaptığı gibi TÜFE ile zam oranını belirlemeyi düşünüyoruz. Böylelikle bir daha vatandaşlarımız yüzde 35-40 oranında zam görmeyecek” dedi,

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, içme suyu fiyatının bundan sonraki belirleyicisi olacak TEFE – TÜFE uygulaması hakkında şunları söyledi: “Malatya Belediyesi sınırları içerisinde oturan vatandaşlar, yüzde 100, kapanan belediyelerin baktığı bölgelerdeki vatandaşlar yüzde 50, kırsal ve köylerde yüzde 25 oranında su parası ödüyor. Yani bu topladığımız su paraları elektriğin yüzde 40’ını bile karşılamıyor. Bir de şöyle bir şeyi öngörüyoruz, artık TÜFE ile zam yapmayı düşünüyoruz. Her sene zam yapacağımıza TÜFE oranında zam gelsin. Hatta bu zamdan sonra Ocak, Şubat ve Mart’ta da tüketici fiyatlarının yüksek çıkacağı tahmin ediliyor. Biz diyoruz ki bu ayları sübvanse edelim. 1 Nisan’dan itibaren enflasyonun düşük çıkacağı söyleniyor. Yüzde 1-2’lerde olacağı tahmin ediliyor. Bizde diğer Büyükşehir Belediyelerin yaptığı gibi TÜFE ile zam oranını belirlemeyi düşünüyoruz. Böylelikle bir daha vatandaşlarımız yüzde 35-40 oranında zam görmeyecek. Bilindiği üzere Türkiye’de ucuz su kullanımında 1. sıradayız, bu zamdan sonra da yine 1. sırada olacağız. Malatya haricinde diğer Büyükşehir Belediyeleri ÜFE (Üretici Fiyat Endeksi)-TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi)’ye göre zam yapıyor. Ama onlar yüksek bazda yapıyor.”

CHP’li Tabel “Vatandaşın durumu çok kötü…”

MASKİ Genel Müdürü Mert’in konuşmasından sonra söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Günnur Tabel, zam kararını eleştirdi. Tabel, “Biz bu maddeye ret oyu verdik. Şimdi yüzde 35 bize çok yüksek geliyor. Vatandaşımızın durumu çok kötü, su da en çok kullanılan bir temel ihtiyaç. Büyükşehir Belediyesi olarak dar gelirli insanların durumuna göre kar amacı gütmeden yüzde 15 olarak öneride bulunmuştuk. Ama bu kararımız kabul görmedi. Bir de TÜFE’nin Nisan ayında düşeceğini nerden biliyorsunuz?” dedi.

“İnanın elektrik paramızı bile karşılamıyor!”

CHP’li üyenin sorusu üzerine yeniden söz alan MASKİ Genel Müdür Mehmet Mert; “Sosyal Yardımlaşma desteği alan vatandaşlara bir indirim düşünebiliriz. Tabii ki Büyükşehir Belediyesinin desteği ile. Ayrıca şunu da özellikle belirteyim inanın yüzde 35 bizim elektrik paramızı ödemeye bile yetmiyor. Biz yüzde 40 elektrik parası ödüyoruz. İsteyen meclis üyelerimiz MASKİ’ye gelirse, rakamlara da bakabilirler” dedi.

Zamlı tarife CHP’lilerin ret oyuna rağmen çoğunluğu oluşturan AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi.

Diğer gündem maddelerinden: Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şartlı tahsis

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı 3. Birleşiminde ayrıca, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait İnönü Mahallesi 292 ada 5 parseldeki Bin 159 metrekarelik alanın, 3 yıl içinde amacına uygun olarak değerlendirilmesi koşuluyla Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi oylanarak kabul edildi.

MASKİ ve Büyükşehir Belediyesinde bazı kadroların kaldırılması ve yeni kadroların açılması maddeleri de oylandı ve kabul edildi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

93 yorum yapılmış

  • Nebi cafer (1 yıl önce)
    Malatya nın suyu en masrafsız sudur.. Ayrıca köylere de uygulanan bu fiyatlar asla adil değildir
    0
    0
    Yanıtla
  • Nebi cafer (1 yıl önce)
    Denetimin olmadığı yerde zamlar nafile. Seçime kadar suya zam yapılmaması gerekir. Belediyenin arkasında yüzlerce kiralık araç var.. Maskinin bu zammı adil değil...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hepten Malatyalı (2 yıl önce)
    Elektrik, doğalgaz zammı bizi şaşırtırken Metreküp fiyatı en pahalı şey SU oldu. Doğalgazı dışarıdan alıyorsunuz, Elektriği üretiyorsunuz. Allah ın suyunu bu fiyata satmak niye. Ulaşım bedeli diyeceksiniz : Su gündüz beyden taksi tutarak gelse daha ucuza evime gelir. Benim kapimdaki su boruları hala astbest. Hem sağlığımız ile oynuyorsunuz. Hem bütçemiz ile, Helal olsun belediyecilik ancak bu kadar iyi yapılır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Geçen ay 28 gelen ft bu ay 98 gelmiş Hadi halay çekelim ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Malatya yaptığınızla gurur duyun yaşar çerçi münir gibi adamları harcadınız kalkmış dolar 2 kuruş düştü diye davul zurna çaldınız yine çalın bakalım doğalgaz faturanız kaç lira geldi şimdi onada çalın davul
    %100
    %0
    Yanıtla
  • jubo (2 yıl önce)
    suyu da dolarla alıyor belediye
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mltykrl (2 yıl önce)
    Elektrik zammından yakınmış.araç yakıt zammından yakınsaydın anlardık.niye mi maski çalışanlarının çoğunda araba var beleş diye dağ taş hatta ildışı geziyorlar keyfine...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    %35 zam la kalmayacağız nisandan sonra azar azar zam yapmaya devam edeceğiz diyor. Biz memurlar ise temmuza kadar başka zam almayacağız. Aldığımız enflasyon farkı %36 oranında hesaplanan. Hani enflasyon %36 idi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emir (2 yıl önce)
    Bu elektrik giderinin yarısı battalgazideki atık su arıtma tesisinindir. Bananeci arkadaşlara duyrulur. Su arıtılmazsa torunlarınız su için gerçekten savaşır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Bir kuruş dahi hakkım geçiyor ise haram zıkkım olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Seçimde insanlar ne diyordu.biz reise oy veriyoruz.alın size reise verdiğiniz oylar.reisin acaba haberi varmı bu zam şampiyonu belediyeden.eee kasa tam takır kuru bakır.vur vatandaşın sırtına.nasılsa reisin hatrına oy veriyorlar,gene verecekler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Salih (2 yıl önce)
    Yorumlar niye yayınlanmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanka44 (2 yıl önce)
    Emlak vergisi ne kadar oldu haberi olan varmı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    24 yıldan beri malatyadayim zamanında belediyelerin bu kadar geliri olmamasina rağmen vizyonu olan geleceğe göre planlama yapan tek başkan sayın Münir Erkal beydi, diğer bir baskanda Mehmet Yaşar cerciydi ikisinde saygıyla anıyorum her iki baskanda sonradan tekrar aday oldular ama maalesef halkımız oy vermediler nedeni bizim ilimizde belediye seçimlerinde adaya değil partiye oy veriliyor olmasi gereken ise belediye seçimlerinde adaya oy vermektir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Önce çalışanlar canından bezdirildi. Mobning maaş düşürme sürgün. Şimdi sıra vatandaşta. Sıfır hizmet. En önemli hizmeti yolların durumu ortada. Selahattin Gürkan ı izleyin Alkış tutanlar sıra size de gelecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mamoş (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Kırsalda asfaltlanmayan yol kalmadı. Hangi köylüsün biraderim?
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat (2 yıl önce)
    suya zam toplu tasımaya zam ayıptır beledıye tıcaratane degil hizmet yeridir beledıyeler halka hızmet etmek ıcın vardır suya yüzde 35 toplu tasımaya yüzde 50 zam ı olur eflasyon bıle yüzde 36 acıklandı daha 8 ayda toplu tasımaya zam yapıldı senesı dolmadan bu neyın zammı ALLAH HEPİMİZE YARDIM ETSİN
    0
    0
    Yanıtla
  • Emlak vergisini unutmussun ferhat ona da % 50 ile 60 arası zam gelmiş reis vatandaşa yardım ederken belediye vatandaş a ceza kesiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (2 yıl önce)
    Su amerikadan dolarla geliyor normal selo ya selam kötü idareye devam ne bekliyosunuz yani türkiyede cumhuriyet tarihinde bir ilk Allaha şükür oy vermedim vermem de vicdanım rahat
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sürekli GES ve HES (2 yıl önce)
    Haberleri yapmayın o zaman, kendi elektrigimizi üretiyoruz diye bas bas bağırmayın , büyükşehiriz diye bütün köylerin pompa elektiriğini otobüs yakıtını biz mi ödeyeceğiz, yapamıyorsanız bırakın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ürettiğimiz elektrik tüm malatyanın elektrik ihtiyacını karşılıyor diye bir reklam mı yapıldı? Biz mi görmedik. Ayrıca evet ödeyeceksin büyükşehir yasasını başkan mı koydu? Hükumete oy verenler düşünsün başkana oynamayın. Mazot 15 lira
    0
    0
    Yanıtla
  • Sürekli GES ve HES (2 yıl önce)Erkan isimli kullanıcı yorumuna
    Merkezde güngör caddesinde 45 dk arayla otobüs geçiyor,Mazot 15 olmadan önce de böyleydi
    0
    0
    Yanıtla
  • Onur Özkaya (2 yıl önce)
    Hakettik biz yıllarca gözümüzü kapattık bunlara rey attık. Ne yaparlarsa yapsınlar Gene atarlar biliyorum Az bile yapmışlar verin daha verin
    0
    0
    Yanıtla
  • halayBası (2 yıl önce)
    maestro ver müziği. halaya devam :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)halayBası isimli kullanıcı yorumuna
    Bu soğuk havada da halay iyi gider yanlız 50 davullu ve zurnalı grup Erdoğan gelmelidir,biraz önce bazı ihtiyaçlar için markete gittim fiyatları gördüm çoğunu almadan döndüm bu dolar 4 lira indi inmesinede fiyatlarda kuruş inme yok artış var .ondan sonra geçen yıl bugün 7300 olan dolar bugün 14 civarında yani inmişmi yoksa çıkmış mi karar verinizde sonra oynayiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mltykrl (2 yıl önce)
    Suyun litresi 1000 tl olsa yine bu Malatya akıllanmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yapmayın dostlar (2 yıl önce)
    Selahattin başkan çakırdan batık bir belediye aldı siyaseten söyleyemese de döndürebilmek için yapmadığını bırakmadı. Bu mecliste sözleşmeli personellere yine zam yapmadı çakır döneminde kadrolulardan daha fazla kazanırken şimdi 3-4 bin eksik alıyorlar, araç sayısı o dönemin 4 te 1 i bile değil. Bu darboğazda bir sürü hizmet getirdi gündem yapmadınız. Kendi personeline üç senedir ek mesai ücreti bile ödemiyor. Durumun vehametinin farkında bile değilsiniz. Başkanla ne alakası var. Ülke batıyor. Ülkenin geçen dönem sömürüsünü hep beraber çekiyoruz toplayamıyorlar, eski mücahitleri konuşun şimdi hepsi milletvekili müteahhit. Selehattin başkanın neyi var?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Niye yüzde elli yapmadiki. Otobüse yüzde elli yaptı..
    0
    0
    Yanıtla
  • ALLAH hepinizi bildiği gibi yapsın İNŞAALLAH… insanlar bozulmuş bu kadar felaket neden şükürsüzlük ahlaksızlık fırsatçılık haksızlık kimse kimseyi savunmasın herkes kendini biliyor…
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Keskin (2 yıl önce)Yapmayın dostlar isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet Çakır, belediye meclisinde borçlanma yetkisi isterken Selahattin Gürkan belediye Meclis üyesi değil miydi? Belediyenin borçlanması ile ilgili için neden itiraz etmedi. Duydunuz mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sözleşmeli personele ne gerek var zaten bir sürü adam var belediyede.sözleşmelileri taşeron yapsın yazık günah boşu boşuna para veriyorlar fazladan.Taşeronla aynı işi yapıyorlar taşerondan fazla maaş alıyorlar.Selahattin bey bu konuda hassas bu yüzden gereğini yapacağına inancımız tam
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Eee bunları biz hakettik.ablanız sizlere müjde malatyayı büyükşehir yapacağız dediğinde alkışladınız.milletin haberi yoktu olacaklardan.bindiğiniz otobüs aynı,içtiğiniz su aynı,aldığınız hava aynı ama herşey 2 katı olacak dediğimde millet anlamıyordu.ha bu arada ablanız belediyeye aday olursa aman ha aman oy verin.verin ki daha güzel ola.bakın turgut özal üniversitesinde rektör kardeşin her hafta haberleri çıkıyor.iyi geceler tatlı rüyalar.güzel şehrimin güzel insanları.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Necmi (2 yıl önce)
    Kızacaksanız başkanın bir suçu yok hükumete kızın. 4250 asgari ücret - %127 elektrik zammı - yakıt zamları ve nicesi. Başkan niye kendi ayağına sıkıp siyasetini sarssın. Ayrıca ben mühendisim. suyun öyle musluklarınıza gelmesi kolay falan değil. bir belediyenin en zor işi altyapıdır. Su kendi geliyor diyip onca işçinin emekçinin mühendisin hakkını yemeyin hepsi Malatyanın yetiştirdiği gül gibi çocuklar yazıktır. Kot kurtarmadıkça su kendi gelmez ve hiç bir şehir tek bir kaynaktan beslenmez. Yüzlerce köy ve onlarca kaynak var. Sondajlar - Terfi istasyonları - dalgıçlar vs vs
    0
    0
    Yanıtla
  • Banane köyden ve elektiriginden. Neden benden cıksın parası. Madem mühendissin şu trafige bir hal verin. Ama tabi işinin ehli mühendissen. Onun bunun adamı olup Liyakatsız mühendissen ne diyeyim. Çünkü belediyede kafası bir işçi kadar calısmayan bir sürü mühendis var...
    0
    0
    Yanıtla
  • ercan akyazı (2 yıl önce)
    halaya devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Maski (2 yıl önce)
    önce maaş bordrosunu yollasın personele
    0
    0
    Yanıtla
  • 44mekan (2 yıl önce)
    Bunlar unutulmaz merak etmeyin 2024 te görceksiniz iliğimizi kuruttunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (2 yıl önce)
    CHP peye bile razıyız artık Malatya bunlardan kurtulmalı yazik vallahi yazık Allah'tan korkmak lazım yoksa daha beter olacağız akp Malatya'da bitmeli su uada bı parti gelsin demiyorum kim gelirse gelsin ama yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatysli (2 yıl önce)
    Bunlar ne yapsa hakediyoruz nasilolsa oy zaman bize verecekler dogrusuda o ya biryanda ekektirik biryanda dogalgaz yardimi éeeee madem ekonomik sikinti varsa bu zamlar niye birde emlak vergi zamlari bi bilseniz vay anam vay sahipsiz malatya rahmetlik ozal iyiki bunlari gormrdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Çalın davullar hadi kutlayalım. Teyyyy teyyy teyyyyyy
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (2 yıl önce)
    NEREDEN BAKARSANIZ BAKIN HER YÖNÜ İLE REZALET 1.Daha dün bu şehri yönetenler (A.Çakır) trambüs projesi ile Malatyalılara Türkiyenin en ucuz şehir içi ulaşımını vaad ediyordu o gitti selo başkan geçen ay trambüs hattının genişleteceklerini ve bu konuda yurtdışından kredi alacaklarının müjdesini vermişti. Bugün ise MOTAŞ müdürü şehir içi toplu taşımaya yapılan zammı savunurken bizim en büyük giderimiz elektrik %127 zam geldi diyor. Bu nasıl bir yaman çelişkidir. 2.Hava alından Malatya ya gelirken karşınızda dev bir bilborda da Dünyanın en ucuz suyu Malatya da imza selo başkan yazıyor. Allah'ın suyunu bedava alıp parayla satıyorlar söyle Selo başkan suyun maliyetine gökten zammı yapıldı da sen %35 zam yapıyorsun Yazıktır günahtır israf etmeyin zam yapmanıza gerek kalmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Samet Taşcı (2 yıl önce)
    bu zamları kesin CHP yapmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Az bile..
    0
    0
    Yanıtla
  • Nur (2 yıl önce)
    Beydagindan akan suda zaten tefe Tüfe yi biliyordu! Yazıklar olsun be.sizin gibi yönetim gerçekten görülmedi. İligimize kadar emdiniz kanımızı.kan alacak damar kalmadı millette. Biz ne kadar karşı ciksakta değişmiyor ama hakkımız haram zıkkım olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Selahattin başkan Allah razı olsun suyada % 35 zam yaptınız bu iyliyinizi Malatyalı unutmayacak 2024 te görüşmek üzere
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın Yerlisi (2 yıl önce)
    Sustum olmadı susmadım olmadı Bu milletin bedava suyunu parayla sattığınız yetmedi AKP belediyesi sayesinde yüksek fiyattan kullanmaya başladık çerçi döneminden sonra dahada gün yüzü göstermediniz bu millete,eskiler iyi bilir şu faturası o kadar düşüktü ki yolumuz ne zaman düşerse o zaman oduyorduk su faturasını.otobus minibüsten her zaman ucuza giderdi çünkü halk otobüsüydü halkın otobüsüydü ama gel gör ki AKP sayesinde verecek biseyimiz kalmadı diyecek sözümde kalmadı halen AKP AKP diyenler takım tutar gibi parti tutulmaz Tayyibin hatrına AKPye veriyorum denmez bırakın bu kafaları Allah için yeter verilecek parti yoksa gitmeyin sandığa ama bi sesiniz çıksın seçimden seçime gördüğünüz insanlara kanmayın artık.hanginizin yolu düştüde işinizi gördüler Allah için konuşun
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Devletin kasasından beş kuruş vermeden köprü yaptık demişti Reis, Malatya’ya geldiğinde. İzleyen çılgın kalabalık da elleri patlayana kadar alkışlamıştı. Halbuki hiçbir şey gibi köprü de bedava değildi, geçiş garantiliydi ve maliyetinin onlarca kat fazlasına devlet adeta haraca bağlanmıştı. Geçilmeyen köprüye dolar üzerinden garanti paraları ödendikçe, o köprüler gibi nice delik hazinede oldukça bunlar daha iyi günler diyorum. Halaycı, çaycı, alkışçı gruba acıyorum ama yapacak bir şey de yok; kendi adamları ekonomiyi bu hale getirdi, sonuçlarına katlanacaklar. Ben bir sonraki seçimde sırf bu insanları cezalandırmak için AKP'ye oy atacak küskün ve kızgın vatandaş bile gördüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (2 yıl önce)
    Her gün zam yatıyoruz kalkıyoruz zam yeter artık birazda halkı düşünün
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (2 yıl önce)
    tefe tüfe bana her ay zam veriyormuki yükselteceksiniz.darendede ekmek 1.25 sayın encümenler her şeye parmak kaldırmayın emekliler zor durumda 65 likler bedava ögrençi 3 tl sivil 4.5 65 likte 2 tl olsun öğrençi 1 tl.sivil 3.5 olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep solmaz (2 yıl önce)
    Belediyenin yaptığı motas a ve suya zam vatandaşların zaten ülke olarak yoksulluk yolsuzluk liyakatsizlik sebeblerinden dolayı alım gücü harcama gücü yaşam gücü tükenmiştir şehrimizde bundan nasibini alacaktır halk refah ister rahat mutlu endişesiz yarınlarının garantisiyle umut ışığını görmek ister bu düşüncelerimi paylaşan tüm milletimizin siyasetten beklentisi vatandaşın bu zam lardan artık corona olduğunun bilinmesidir corona vuris ü parti ayrımı yapmaz bu zamlar durdurulsun Malatyamiz huzur bulsun sayın siyasetçiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (2 yıl önce)
    Allah yardımcımız olsun.Bu belediyeye dur diyecek kimse yok mu? Herkese sesleniyorum.. Önce otobüse % 50 sonra içme suyuna % 35 zam. Şunuda açıklayabilirler mi acaba minibüs niye 4 lira ?Keşke onuda 4.5 lira yapsaydınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Yaparsa AKP yapar
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (2 yıl önce)
    Büyükşehir belediyesinin yaptığı işlere yorumlar siliniyor, ya yayınlanmasına müsade etmeyin , yada yayınlanmışsa silmeyin. Farklı anlaşılır söylemesi bizden.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Boru 3 katına çıktıysa devletimiz kendi üretip belediyelere satsın bizim suçumuz ne denetleme yoksa,ayda bir kravatla markete girip 2 saatte pirinç fişi incelemeyle denetleme yaparsan olacağı bu. Halka yazarkasayı hatırlattınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Sılho (2 yıl önce)
    Suya, ekmeğe, ulaşıma zam yaparken tefe tüfe, İş personele geldi mi de Arttırmaya gerek yok, aldıkları yeter onlara. Hakkım haram, zehir zıkkım olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatma (2 yıl önce)
    Şu davul zurna halay muhabbeti çok sığlaşmadı mı artık? Üç yorumdan biri davul zurna halay.. başka iç satır eleştiri yazın mantıklıysa bişey öğrenelim.. ha ben yek cümle diyorum ki “müstehaktır sevgili malatyama” ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Belediye yetkilileri lütfen açıklama yapınız kaç abone düzenli su parası ödüyor kaç abonenin borcu var toplam alacağınız Su parası ne kadar bizim gibi düzenli parasını ödeyen aboneleri zam yaparak kaz misali yolmaya devam edin inanın yüzde yetmiş olmadı ilk seçimde yüzde seksen diyorum hele birde şu CEHAPE olmasa kesin yüzde yüz diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hikmet (2 yıl önce)
    Şimdi sire pazarında halay çeken dayılar, halka tatlı dağıtan esnaf 3 günde bir degil 5 günde bir yıkanacak ve zammın kendilerini etkilemediğini anlatacaklar. O yüzden yapılan bu zam Malatya haklina yakışır sorun yok yola devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • AlpAlp (2 yıl önce)
    Su Şehri Malatya mın geldiği hale bak ... Büyük Şehir olmasının katkıları bunlar ... Büyük Şehir olduğunda davulla zurnayla karşılaşmıştık.... Ama Büyük Şehrin Çomağıda büyük oluyormuş...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Yatırım yapacan diye bunu halkamı yansıtman lazım. O zaman yatırımı halktan alacaksan sen ne iş yapıyorsun!!!! Maski müdürleri ve işçileri eve resmi aracla gidiyorlarya gelsinler yakıtlarını da ben verecem. Yazıklar olsunn. Elektrik harcıyormusmusmus. Sanki suyun nerden ve nasıl geldigini bilmiyoruz. Elektrik hııı
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Gonderilen yorumlari silmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • kamil yılmaz (2 yıl önce)
    Malatyanın suyu hiç enerji harcanmadan bedava çıkmakdadır.Malaty haalkı hak ediyor Öznür Çalık Ahmet çakır Selahattin başkana oy verenler ödülünü alıyor motaş ardından maski hepsi doların düşmesinden dolayı zam yaptı.Liderlerin değil memleketin sevdalısı olun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hocam hangi su kendi çıkıp kendi geliyor dünyada. Üstelik söylediğiniz tamamı için olmasa da sadece merkez için geçerli. Maski 13 ilçede çalışıyor ve ilçelerin hepsi yüzlerce pompa ile besleniyor. Köylere nasıl su gidiyor mesela? Kendi kendine mi?? Hey Allah’ım…
    0
    0
    Yanıtla
  • kamil yılmaz (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    yeraltından suyu çıkarmak için yada bir barajdan getirmek için bir maliyet yok. Gündüzbeye gidin ziyaret edin.kaynakdan su akıyor, İstanbul Ankara gibi illerde kaç km uzaklıktan başka barajlardan sular depoya geliyor Malatya için öylemi ? ilçelere evlere de mecbur pompalanacak.Ama adamlar yutturmuşlar suya %35 zam şakşakcı çok ses çıkaran yok,yarın cumhurbaşkanı bi gelir mitinge seçmende herşeyin unutur verir oyunu gider.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vural (2 yıl önce)
    Yorumum neden siliniyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil (2 yıl önce)
    Ağlayıp sızlanmayin seçim olsa sandıkları patlatmak için herkesten önce koşup oy verirsiniz sizlere müstahak yapılan zamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    El İnsaf İnsafınız kurusun
    0
    0
    Yanıtla
  • Asas44 (2 yıl önce)
    Halay çekelim merkezde hepberaber
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Akp nin miadı dolmuştur.gitmek için bir parti,bir hükümet ancak bu kadar çaba sarfeder.lafa gelince,konuşmaya gelince avrupa ülkesi edası yaratıyorlar,vergiye gelince köle sistemi....hayaldi gerçek oldu demi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmets (2 yıl önce)
    Nasıl yazılıyordu? Sanırım hüloğhhhhhhhhhhhh. Az bile daha çok zam daha çokkkk. Ben memnum.
    0
    0
    Yanıtla
  • SADE VATANDAŞ (2 yıl önce)
    Eee yuh ama! Yine mi zamımıza koymuşlar.Hem de %35. Nisandan sonra da TÜFE oranına göre belirleyecekler heee ..Nisan da bekleyin ki baharı göresiniz. Zaten Cumhurbaşkanının açıklamalarına bakılınca ''Duruma göre temmuz da bir zam daha yapabiliriz enflasyona ezdirmeyeceğiz'' alt metinde gelecek zamları önlemeye gücümüz yetmiyor zamlar tam gaz gelmeye devam edecek!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (2 yıl önce)
    Evet şire pazarındaki halay ekibimizi sahneye davet ediyoruz, bu zammı da kutlamak gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (2 yıl önce)
    Yazıklar olsun. Hadi %35'i yaptınız. Nisandan itibaren, TEFE TÜFE farkı kadar zam da nedir? O zaman sizin hükümet de tüm memur, işçi ve asgari ücretlinin maaşına nisan ayından itibaren her ay TEFE TÜFE kadar zam yapsın. Evet oyu veren üyeler, vicdanınız rahat bir şekilde akşam yastığa başınızı koyabildiniz mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman gökçe (2 yıl önce)
    Ben bu partiye AKP 2004 yılında emekli oldum üye oldum. TAPULU ARSAMIZI YA BELEDİYE ALDI. VEYA BİR BAŞKA ŞAHISI ORTAK ETTİLER... Suya zam suyumuz ALLAH vergisi. Ulaşıma zam. Şehirde en uzun yol 5 KLM 5 TL... Elektrik yapmıyoruz ütü ütulemiyoruz.. ekmek zamladiniz. YA SİZLERDE HİÇMİ ALLAH KORKUSU YOK. DEVLETİN VERDİĞİ ZAMI. SU,ELEKTİRİK,DOĞALGAZ, EKMEK, MARKETLER, ULAŞIM. BİR CANIMIZ KALDI ONUDA ALIN KURTULALIM... Kendi şahsıma 17 oyum var BİRDAHA oy verirsem namusuzum. Bıçak kemiğe dayandı be. ........!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezgin (2 yıl önce)
    Bide utanmadan Büyükşehirlerde en ucuz suyu kullanıyoruz diyorlar ya sanki suyu çıkarmak için gece gündüz çalışıyorlar. Allah bildiği gibi yapsın sizi şu kendisi çıkıyor bunlar suyu çıkarıyor gibi algı yapıyor. Bizde halk olarak yiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezgin bey şaka mı yapıyorsunuz? Çıkan suyu doğru altyapıyla getirmek sizce kolay bir iş mi? Ayrıca gidin ilçeleri gezin köyleri gezin kaç sondaj çalıştırıyor Maski bir bakın lütfen. Başkana haksızlık etmeyin. %127 elektrik zammı var maaş zammı var
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ozkan (2 yıl önce)
    Bir kerecik olsun gelen gideni aratmasın arkadaş, su arkadaşım bu su dağdan iniyor,10 milyonluk ne elektriği nerede yakıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Recepsevinc (2 yıl önce)Ozkan isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen hatta suyu leylekler getiriyor. Git bak bakalım köylere mezralara ilçelere. Sadece yazıhanın bir kısmını karasuda 10 tana dev gibi pompalar besliyor. Köyleri sayma
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıhanın faturasını biz mi ödeyeceğiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Bu akp partisinin nerede görevi varsa milletin cebinde gözü Allah seçim zamanını getirecek sizlere bakın ne olacak hiii bu CHP li dersiniz belki vallahi billahi akp ye 18yildir oy verdim ama çokkkk pişmanım artık aklımız Başa geldi bir ülkeyi tek iktidar yönetimde millet böyle köle olur az kaldı sabredin havaniz deyişecek .Allah nasıl biliyosa öyle yapsın suya 35zam kendi suyumuz neyin pesindesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    galiba malatyamızın beleş suyunuda dolarlan alıyoz ondan
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (2 yıl önce)
    zam yapıyorsunuzda milletin ödeyecek gücümü var asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldı maşaallah yüzde 300 e yakın herşeye yapılan zamla asgari ücret eridi bitti bundan sonra su faturası ödemeyecem gelin suyumu kesinde göreyim öyle zam yaptık tamamla olmuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Halka yapılan zulme aşık olanlarda inşallah aynı şekilde muamele görür Vatandaşa hizmet için var olan belediye kan emiyor kaldı ekmek 3 ayda bir yüzde 50 zam Kim bu düzene alkış çalıyorsa allah yanına koymaz inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Dagdan kaynayan allahin suyunun masrafi azken yuzde 35 biletlere yuzde 50 zam Malatya malatya bulunmaz esi gonuleri costuran zam zamlari
    0
    0
    Yanıtla
  • Vural (2 yıl önce)
    Tabi elektrik paranıza yetmez sayın maski maşallah maski binanız saray gibi %35 zam az bence %135 yapsaydınız keşke vatandaşın evinde para basma makinası varya Allah hepinizin yardımcısı olsun vatandaşın bu zor günlerinde belediye olarak yardımcı olmanız gerekir kış yakıt parası var bari yazın yapsaydınız buda bir seçenekti sizin için .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Bizde seloyu seçimde unutmayız
    0
    0
    Yanıtla
  • Nittahab (2 yıl önce)
    ayıp ediyorlar malatyanin icme suyuna elektirik mi kullaniyirlarda yik elektirik bilmem ne
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanin 13 ilçesi var. Ve onlarca terfi merkezi yüzlerce pompa çalıştırılıyor. Maski sadece malatya merkeze bakmıyor ki merkezde bile bir çok pompa çalıştığını biliyorum. Su nasıl tüm malatyaya kendi gelsin? Hangi dünyada yaşıyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yoo bizleri eşek niyetine 19yildir koydular herşeye zammmmm biz ne için getirdik başa yüzlerine bakak diye deyil indanlarin refahı ve al gücü dahada refahlaya diye yıllardır anamiz agladi
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet elektrik kullanılıyor , merkezde çok olmasa da ilçelerin tamamı elektrikle su içiyor ! Elektrik de %127 zam aldı. Nasıl olacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sucu yusuf (2 yıl önce)
    Yarın I.Selahaddin Gürkan çıkar derki çocuklar yanlışlıkla yapmış geri çekiyoruz.Olur biter kafanızı yormayin.ayrica primde yapmış olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Sucu Yusuf bence konunun ehli bir abimiz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yok arkadaş öyle demez.klasik akp yöntemini uygular.ya yüzde 35 çok,arkadaşlara talimat verdim.yüzde 25 e çekecekler derrr.bizim millet te alkışlar.
    0
    0
    Yanıtla