SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İdlib'de Ölenler İçin Eylem ve Cenaze Namazı

0
Güncellendi - 2019-12-28 02:36:26
İdlib'de Ölenler İçin Eylem ve Cenaze Namazı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, İdlib'deki sivillere yönelik saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kentte faaliyet gösteren STK temsilcileri ve Malatya’da ikamet eden Suriyelilerr, cuma namazı sonrası ellerinde dövizlerle geldikleri Soykan Meydanı önünde İdlib'te hayatını kaybedenler için dua etti. 

Duanın ardından STK’lar adına açıklama yapan Malatya Şam Derneği Başkanı Hüseyin Polat, Suriye’de masum kanının akmaya devam ettiğini söyledi.

Esed’in daveti ile bu ülkeye yerleşen Rus askerlerinin bir yandan Esed yönetimini, diğer yandan kendi güçlerini ve İran’ın askerlerini kullanarak Suriye halkına soykırım uyguladığını ifade eden Polat, “Modern dünyanın gözü önünde Suriye halkı yok ediliyor. Daha önce Astana ve Soçi'de İran, Rusya ve Türkiye arasında varılan mutabakata göre, Suriye'nin çatışma bölgelerinden gelen masum, silahsız insanların gelip yerleştiği nüfusu 4 milyonu aşmış olan İdlib, çatışmasızlık bölgesi ilan edilmiş ve Türkiye de çatışmaları önleme amaçlı olarak, bölgeye gözlem istasyonları kurmuştu. Fakat ne Rusya ne de İran mutabakat anlaşmasına uymadıkları gibi özellikle Rusya ve onun desteklediği rejim güçleri, günlerdir İdlib'te silahsız ve savunmasız insanların üzerine karadan ve havadan saldırarak katliama ve kıyıma başladılar. Bu kardeşlerimiz şu soğuk kış şartlarında kendilerine ulaşacak yardımlara muhtaç hale geldiler. Aksi halde hepsi ölümle ve kötü hastalıklarla karşı karşıya bulunmaktadırlar. Suriye’de sekiz yıldır ölüme ve onca vahşete terkedilen yüzbinlerce masum insanın, hapishanelerde işkence ve tecavüze uğrayan kadınların, açlıktan ölen bebeklerin, sürgün edilen milyonların, yakılan yıkılan şehirlerin elbette bir gün hesabı sorulacaktır. Ancak onlar ve onlara destek verenler, sessiz kalanlar artık insanlıktan ve insani değerlerden söz edemeyecekler” dedi.

Konuşmaların ardından İdlib'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınarak, dualar edildi. Gıyabi cenaze namazına Suriyeli Abraz aşireti üyeleri de katıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Hasan (4 yıl önce)
    Gidin vataninizi savunun.. kaçmış gelmişler eylem yapıyorlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (4 yıl önce)
    tümü suriyeli artık örgütleniyorlar devletin tüm imkanları bunlar için pkk misyonunu tamamladı bir kaç yıla nur topu gibi arap sorunumuz olacak pkk belli bir bölgede söz sahibiydi bunların ülkemizde adım atamadıkları yer yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Başta yanınızdaki entarilileri gönderin suriyeye peşisıra da siz gidin.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    sana mı kaldı birilerinin bir yere gitmesi bu vatan için siz ne yaptınız 1500 lü yıllarda irandan göç edip geldiniz birde bu topraklarımı savunuyorsunuz birilerinin gitmesi gerekiyorsa başta siz olmalısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen Malatyalı mısın gerçekten arapçılık yaptığına göre Suriyeli olabilirsin peki senin Anadolu da ne işin var
    0
    0
    Yanıtla