SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhale Cinayetinde Karar.. 16 Sanığa Ceza

0
Güncellendi - 2019-10-13 00:52:55
İhale Cinayetinde Karar.. 16 Sanığa Ceza
A- A+ PAYLAŞ

SANIKLARDAN 4'ÜNE  MÜEBBET HAPİS VERİLDİ.. Malatya’da 26 Temmuz 2017’de Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yemek ihalesi anlaşmazlığı sonucu meydana gelen ve 1 kişinin ölümü 2 kişinin ise yaralanması ile sonuçlanan olayın davasında şirket sahibi ile birlikte biri firari 4 sanığa müebbet hapis cezası verilirken toplam 16 sanık hapis cezası aldı.

Olay, 26 Temmuz 2017 günü öğle saatlerinde İnönü Mahallesi’nde bulunan bir iş yerinde meydana gelmişti. İki grup arasında silahlı çatışma çıkmış ve olayda Mehmet Yiğit hayatını kaybederken, yanında bulunan Hakan Sürmeli ise ağır yaralanmıştı. Olayda Mustafa C. adlı şahıs ise ayağından hafif yaralanmıştı.

-4'üne müebbet olmak üzere 16 sanığa ceza

Cinayetle ilgili olarak Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yürütülen yargılama sona erdi. Mahkeme Heyeti yargılama sonucunda hakkında tutuklama kararı bulunan Oğuz Y.’ye cinayetten müebbet hapis cezası ve cinayete teşebbüsten 13 yıl hapis cezası, tutuklu sanık Mehmet D.’ye cinayetten müebbet hapis cezası, cinayete teşebbüsten 13 yıl, ruhsatsız silah taşımaktan 2 yıl hapis cezası, tutuklu sanık Sayit N.’ye cinayetten müebbet hapis cezası, cinayete teşebbüsten 13 yıl, ruhsatsız silah taşımaktan 2 yıl hapis cezası, Mustafa C.’ye cinayetten müebbet hapis cezası verildi. Tutuklu sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamı kararlaştırıldı.

Mahkeme Heyeti sanıklar Ali K., Veysel Ö., Emrah A. ve tutuklu sanık Murat K.’ya 12’şer yıl 1’er ay hapis cezası vererek sanık Murat K.’yı ise hüküm ile birlikte tahliye etti.

Mahkeme Heyeti sanık Hakan S.’ye 2 yıl hapis cezası verirken, sanıklar Erkan D., Mustafa A., Talip K., Mehmet K., Kürşat K.’ya 2’şer yıl 1’er ay hapis cezası verdi.

Mahkeme Heyeti sanıklar Nuray T.ye, 1 yıl 8 ay, Ümit A.’ya ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi, ancak Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına karar vererek cezayı erteledi.

Davanın 17. sanığı olan Ahmet Deliktaş’ın ise yargılama sürecinde vefat ettiği belirtildi.

Hakkında tutuklama kararı bulunan ve son celsede müebbet hapis cezasına çarptırılan sanık Oğuz Y.’nin aranmakta olduğu öğrenildi

-Mahkeme karar verdi ama..

Bu arada, cinayetle sonuçlanan Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yemek ihalesi ile ilgili olarak başlatılan adli soruşturmanın halen devam ettiği, ancak idare tarafından yapılmış ya da yapılan bir soruşturmanın olup olmadığı konusunda bilgi edinilemedi.

Cinayet ile ilgili yerel mahkemedeki yargılama sona ererken, yemek ihalesi ile ilgili açıldığı öğrenilen adli soruşturmanın tamamlanmamış olması ise dikkat çekti.

1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı ve yargılama sonucunda ise 16 kişinin hapis cezası almasına neden olan yemek ihalesi ile ilgili olarak idari olarak herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı konusunda Malatya Valiliği'nden açıklama bekleniyor.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTOĞRAFLAR: Temmuz 2017'deki olayın meydana geldiği yer ve bir süre sonra yakalanan şüphelilerin Adliye'ye sevki

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız