SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İki Banka Bölge Müdürlüğünü Malatya'ya Kazandırdık'

0
Güncellendi - 2020-09-09 06:41:52
'İki Banka Bölge Müdürlüğünü Malatya'ya Kazandırdık'
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın Doğu Anadolu Bölgesi içerisinde en fazla istihdamı sağlayan, işgücü itibariyle en büyük güce sahip olduğunu kaydederek, “2020 verilerine baktığımızda bölge içerisinde mali yapısını güçlendiren en önemli illerden bir tanesi haline geldik. Dolayısıyla Malatya’da Halkbank ve Vakıfbank Bölge Müdürlüklerinin varlığı kentimizin daha güçlü bir şehir olmasını sağlayacak” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Vakıfbank Malatya Bölge Müdürü ile Halkbank Bölge Koordinatörünü ziyaret etti.

Çalık, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte ilk olarak Halkbank Malatya Bölge Koordinatörünü Tuncay Koramaz’ı ziyaret etti. Milletvekili Çalık, Koramaz’dan bölge müdürlüğü olarak Malatya ve bölgede yaptıkları çalışmalar ilgili bilgi aldı.

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Halkbank Bölge Müdürlüğü’nün Malatya’ya getirileri ile şubelerin çalışmaları ile ilgili istişarelerde bulunduklarını söyledi. Koca, “Bölge müdürlüğümüzün hem Malatya’mıza hem de hitap ettiği bölge illerine idari ve ekonomik anlamda ciddi katkıları olacağına inanıyoruz. Hemşerilerimizin, ihtiyaç duyan sanayici, işadamı ve tüccarlarımızın finansa erişim kolaylığının sağlanması konusunda bölge müdürlüğümüzün elinden gelen gayreti göstereceğine inanıyoruz” diye konuştu. Milletvekili Öznur Çalık, yaptıkları istişareler ile Malatya’nın mali yapısını gördüklerini ifade etti.

“Halkbank ve Vakıfbank Bölge Müdürlüğünü Malatya’mıza kazandırdık”

Malatya’nın bölge içerisindeki gücünü iyi rakamlarla gözlemlediklerini kaydeden Çalık, “Hem mevduat hem de kredi açısından daha çok çalışmamız lazım. İki yıl öncesine kadar Malatya’da hiçbir bankanın bölge müdürlüğü yoktu. Yaptığımız görüşmelerle Halkbank ve Vakıfbank Bölge Müdürlüğünü Malatya’mıza kazandırdık. Malatya, Doğu Anadolu Bölgesi içerisinde en fazla istihdamı sağlayan, iş gücü itibariyle en büyük güce sahip, ihracat rakamları en yüksek olan ilimiz. Güçlü fotoğrafının mali yapısıyla da desteklememiz gerekiyor. Bu vesileyle esnafımıza, vatandaşlarımıza, sanayicimize, ticaret erbabımıza yani halkımıza en yakın bankaların yanlarına, hizmetine giderek bütün desteklerini vermelerini gönülden arzu ediyoruz” dedi.

Milletvekili Çalık, 2020 yılının Türkiye için çok zor bir dönem olduğuna dikkat çekerek, dünyanın zor bir dönemden geçtiğini, pandemi sürecinde Türkiye’nin hızlı bir toparlanma sürecine girdiğini belirtti.

“Malatya’nın hem kredi hem de mevduat rakamları da artmış görünüyor”

Malatya’da 24 Ocak’ta yaşanan depremin kredi ve mevduat hesaplarının daha da yukarıya çıkarttığını anımsan Çalık, şunları söyledi: Faiz oranlarının düşmesiyle birlikte konut kredi kullanım oranlarının yükseldiğini görüyoruz. Özellikle esnaflarımıza vermiş olduğumuz 50 bin TL sıfır faizli destek vatandaşlarımızı memnun etti. Ayrıca, KOSGEB aracılığıyla vermiş olduğumuz 100 bin TL’lik can suyu kredisi de önemliydi. 2 bine yakın esnafımız bu can suyu kredisini kullanmış vaziyette. Bu vesileyle Malatya’nın hem kredi hem de mevduat rakamları da artmış görünüyor. 2020 verilerine baktığımızda bölge içerisinde mali yapısını güçlendiren en önemli illerden bir tanesi haline geldik. Dolayısıyla Malatya’da Halkbank ve Vakıfbank Bölge Müdürlüklerinin varlığı kentimizin daha güçlü bir şehir, sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksinde kendisini daha yukarıya taşıyacak, ivmeyi kazandıracak çalışmalar olacaktır.”

“Kentte 14 banka bulunuyor”

Milletvekili Öznur Çalık daha sonra Vakıfbank Malatya Bölge Müdürü Osman Tırpan'ı ziyaret etti. Tırpan’dan yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi alan Çalık, 2020 yılı itibariyle 14 banka, 61 şube ve bine yakın çalışanıyla Malatya’da bankaların hizmet verdiğini kaydetti.

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise, bölgede en fazla ihracatı gerçekleştiren ilin Malatya olduğu belirterek, hem Halkbank ve Vakıfbank Bölge Müdürlüklerinin Malatya’da olmasının gerek vatandaşlar için gerekse de iş dünyası için önem taşıdığını vurguladı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Garibim (3 yıl önce)
    Çok büyük başarı tebrikler sizler bu ülkenin gruru ve iftiharisniz dersem inanmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • muhsin (3 yıl önce)
    Açılışa özel faizsiz kredi mi veriyler ne önemli bana ne faydası var sanki malatyadan işçi alıylar içinede
    0
    0
    Yanıtla
  • İşlemeyen personeli vatandaşa yardımcı olmayan iki kurum Allah yardımcımız olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • eskimalatyalı (3 yıl önce)
    Malatyada banka bölge müd olunca malatyalıya faizsiz kredimi sağlıyı akpliler rahmetli cümhurbaşkanımız TURGUT ÖZAL'ın kazandırdığı sermayeden yiyisiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Olur mu hiç öyle, Malatya da deprem oluyor devlet borç kredi veriyor. Giresun da felaket oluyor devlet parayı geri ödemesiz hibe ediyor. Fark burada.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Önemli bölge müdürlüklerini alamayınca bunlarla avunacağız. Sizden Malatya ya atlı spor kompleksini isityoruz. Atlı sporlar, at yarışları, kısacası atçılık ile ilgili her şeyin yapılabileceği bir tesis. Malatya bunu hakediyor. Türkiyenin yarış atı yetiştiren üç ilinden birisi olan Malatya bunu çoktan haketmiş durumda. Siyasiler biraz destek olsanız ve bu tesisi Malatya ya kazandırsanız ne olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Hara Akçadağ da olacak hipodrom komşu kentler Elazığ ve Urfa'da olacak banka bölge müdürlüğü olan illere kredi ucuzmu veriliyor sayın vekilim sivil bir havaalanı Doğu arapgir köy garajlarinin bir araya geldiği yeni bir garaj çevre yolu hemen bitmeli Özal üniversitesi tıp fakültesine yeni bir hastahane yapılmasını hızlı trenin bir an önce ilimize gelmesini icemedigimiz kuyu sularinndan bizi kurtarmanizi talep ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Telefoncu (3 yıl önce)
    Sayın Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun emeği çok bu konuda
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Ö bankaların bölge müdürlüğü 2000 yıllarda önce özal zamanı malatyada vardı akp geldi kapattı hatta halik bank bölge müdürlüğü binası feto yurdu oldu şimdiki ismail karaman yurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    18 yılda anca ısınma hareketleri başladı demek
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (3 yıl önce)
    Metoroji gibi 3_4 ay sonra Elazığ lılar onlarında Elazığ a kaydırırlar. Bakın göreceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Feryat isimli kullanıcı yorumuna
    Meteoroloji bölge müdürlüğü kaysi için Malatya'da olmalıydı kim elaziga gönderdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (3 yıl önce)
    Malatya'dan Elazığ'a giden devlet kurumlarının Bölge Müdürlükleri hakkında da bir açıklamaları varmı acaba ?
    0
    0
    Yanıtla