SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Belediye Mersedes Kadir Sözünü Tutmadı'

0
Güncellendi - 2020-10-03 11:49:56
'Belediye Mersedes Kadir Sözünü Tutmadı'
A- A+ PAYLAŞ

MEZARINI MERCEDES FİRMASI YAPTIRDI AMA.. Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, bir süre önce vefat edilen 'Mersedes Kadir' olarak tanınan mahalle sakini Fatih Kaydı'nın anısını yaşatmak için Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyesi'nin verdiği sözlerin unutulduğunu belirterek, tepki gösterdi.

Tüm Malatya'nın, hatta Türkiye'nin tanıdığı 'Mersedes Kadir'in Nisan ayında vefat etmesinin ardından, 'Mersedes Kadir' kitabını yazan Tecde Muhtarı Ali Yiğit, vefatı üzerine ilgi gösteren Mercedes Otomobil firmasının, Malatya acentaları aracılığıyla kendileriyle irtibat kurup mezarını yaptırdığını, kitaba katkı sağladığını, o dönemde Büyükşehir Belediyesi'nin merhumun adının Büyükşehir Belediyesi Trafik Parkı'na, Yeşilyurt Belediyesi'nin ise Tecde'de oturduğu sokağa verilmesi taahhüdünde bulunduklarını, ancak iki belediyenin de aradan geçen yaklaşık 6 ayda bu sözlerini yerine getirmediklerini bildirdi.

Yiğit, sosyal medya hesabından da Mersedes Kadir, mezarı ve kitabı ile ilgili fotoğrafların yanı sıra karikatürün yeraldığı görselle birlikte "Mercedes mezarını yaptırdı. Ben söz verdiğim gibi kitabını yayınladım. Malatya Büyükşehir Bld.Trafik Eğitim Parkına, Yeşilyurt Belediyesi doğduğu sokağa ismini verecekti. Yoksa unutuldu mu? Malatya MERSEDES KADİR'i unutmaz. Rt ile destek ilgililere duyurmaktır gayemiz" mesajını paylaşarak, bu belediyelerin sözlerini tutmaları için destek istedi.

Malatya’da üzerine bindiği 3 metrelik sırığı ile yıllarca sokak ve caddelerde gezen ‘Mersedes Kadir’ lakabı ile ün kazanan Fatih Kaydı 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kurmuştu. Ünü sınırları da aşan Kaydı’nın birçok kez belgeselleri de çekildi. KOAH hastası olan ve en son 3 ay önce yoğun bakıma alınan Kaydı, 18 Nisan'da evde rahatsızlanınca hastaneye kaldırılmış, ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Fatih Kaydı namı diğer Mersedes Kadir’in ölümü, başta Malatya olmak üzere birçok ilde sevenlerini derinden sarsmıştı. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Murat Kasapoğlu başta olmak üzere siyasiler, bürokratlar ve sevenleri Kaydı için taziye mesajı yayımlamışlardı. Mersedes Kadir'in cenazesi, Şehir Mezarlığı'nda, bir süre önce ölen ve kendisi gibi Malatya'nın renkli ve sevimli simalarından olan ağabeyi 'Yarım Pedal Neco' lakaplı Necmettin Kaydı'nın mezarının yanındaki mezara defnedilmişti.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Mersedes Kadir'in, Mercedes firması tarafından yaptırılan mezarı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • 44 (3 yıl önce)
    Mıhtarrrrr bilip bilmeden yazmaaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Ersin akar (3 yıl önce)
    Geçen gün yeşil tepeden geçiyordum çocuk trafik eğitim parkının ismi mersedes kadir çocuk ve eğitim parkı yazıyordu muhtarın haberi yok galiba muhtar gitsin bir görsün
    0
    0
    Yanıtla
  • Murathan (3 yıl önce)
    Bu beçere öldü kıymete bindi. Nerdeyse üniversitenin adını Mersedes Kadir yapacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pötürgeli Xalô Ramo (3 yıl önce)Murathan isimli kullanıcı yorumuna
    ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali YİĞİT (3 yıl önce)
    Yok üstadım bilgimiz ve haberimiz olmadığı için oldu..Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn Selahattin Gürka'na teşekkür ederken okuyuculardan ve değerli halkımızdan özür dilerim..
    0
    0
    Yanıtla
  • İyi çalışmalar muhtarım Allah kolaylık versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali YİĞİT (3 yıl önce)
    Yapıldığından bilgimiz olmadığı için twit atmıştım.Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn Selahattin GÜRKAN ilk günden unutmadığını hatırlattı bizlere BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (3 yıl önce)
    Büyükşehir belediyesi evini tamamen yeniledi trafik oyun parkının da ismini değiştirdi muhtar bey kendini fazla kaptırdı siyasete girecek sanırım
    0
    0
    Yanıtla
  • Çımıhtılı (3 yıl önce)Salih isimli kullanıcı yorumuna
    Muhtar bey çok siyasetçi bir adam. Yeşilyurt belediye başkanlığında oturmassa şaşarım
    0
    0
    Yanıtla
  • Banazili (3 yıl önce)
    Selo baskan söz verdiyse yapar
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefa (3 yıl önce)
    Mercedes kadir trafik parkı haftalardır yapılmış.. Yesiltepede.. Haberi yaparken keşke arastirsaniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)Sefa isimli kullanıcı yorumuna
    Yav muhtar yeter da. canın sıkıldıkça mercedes deyip çıkıyon baba. Tecde nin adını mercedes mahallesi yap tam olsun. ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Çilesiz mahallesinde Abdurrahman Gazi Sokakta dikilen ağaçlar hep böcek yapış yapış ilâçlanmaz ise kururlar yakın zamanda. Belediyenin ziraatçisi yokmu acaba gezsin tespit etsin ilaclatsin.yazik günah onlarda canli
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet naim YAZ (3 yıl önce)
    Yazılanlar ışığında ve rahmetle yad ettiğim Fatih KAYDI (MERCEDES KADİR)'nın ölümünü ve cenazesi'ni o gün yerel ve ulusal medya ve TV kanallarinda ve YAZILI basında magazinsel yönüde dahil duygusal bir şekilde yer almıştı,demem o ki o günlerde kamera ve basın önünde yapılan konuşmalar belirtilen duygular ve meftaya ait verilen sözler günü birlik yaşadığımızın en açık göstergesi olduğu kanısındayım ; bu konuda taahhüt altına girenler sözlerini yerine getiremezlerse VEBAL altında kalırlar yok bu yazılan haberin gerçeği yoksa gündemi bu şekilde meşgul edenler daha büyük VEBAL taşıyorlar RAHMET' le Andığımız MERCEDES KADİR üzerinden kimse nemalanmasın.
    %100
    %0
    Yanıtla