SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Göletin Projeleri 2021'de Tamamlanacak

0
Güncellendi - 2020-12-17 06:51:03
İki Göletin Projeleri 2021'de Tamamlanacak
A- A+ PAYLAŞ

DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar başkanlığında yapılan toplantılarda, Pütürge- Miryaylası Göleti ve Sulaması ile İspendere Göleti ve Sulaması proje hazırlıkları değerlendirildi.

MİRYAYLASI GÖLETİ PROJESİNİN NİSAN 2021'DE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR..

Elazığ'da Bölge Müdürü başkanlığında yapılan, bölge müdür yardımcıları, ilgili şube müdürleri, teknik personel ile yüklenici firma yetkililerinin katıldığı ilk toplantıda, Pütürge Miryaylası Göleti ve Sulaması Projesi ara raporu değerlendirildi.

Projeyle ilgili olarak şu bilgiler verildi:

"Proje sahası, Pütürge İlçesi sınırları içinde, Malatya İl merkezinin yaklaşık 72 km güneydoğusunda bulunan Pütürge İlçesi’nin 5,9 km güneydoğusunda, Örnek Köyü’nün 1,9 km kadar güneybatısında yer almaktadır.

Miryaylası Göleti, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde, temelden 75 m, talvegden 74 m yüksekliğinde inşa edilecek olup, depolanacak 3.379.000 m3 su ile gölet mansabında bulunan 7.900 dekar tarım arazisinin cazibeli borulu yağmurlama ve damla sulama sistemleriyle sulanması sağlanacaktır. Gölet ve sulama tesislerinin inşa edilmesiyle sulu tarıma geçilecek olan civar yerleşimlerde yaşayanların gelirleri ve hayat standartları yükselecektir.

Gölet projesinin Nisan 2021 tarihine kadar tamamlanması planlanmakta olup, akabinde bütçe imkânları çerçevesinde yatırım programına teklif edilerek inşaatına başlanacaktır."

İSPENDERE GÖLETİ İÇİN DE 2021 TARİHİ..

Müdürlükteki bir değer toplantıda da, İspendere Göleti ve Sulaması Planlama Ara Raporu değerlendirildi.

Toplantıın ardından yapılan açıklamada, "Bu gölette depolanacak su ile 770 dekar tarım arazisinin cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanması temin edilecektir. Sunum neticesinde yapılan değerlendirme doğrultusunda planlama ve proje çalışmalarının yürütülmesine karar verildi. 2021 yılında planlama ve proje yapımının tamamlanması hedeflenmektedir."denildi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

Miryaylası Göleti ve Sulama Projesi kapsama alanı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mehmet İNAN (3 yıl önce)
    ARGUVAN ın en büyük köyü ve eçok düz ve de verimli arazisine sahip NARMİKAN KÖYÜ Yoncalı barajından yararlanamayan nadir köylerinden biridir 30 yıldır dillendirilen Aliağa çayı üzerinde yapılacak sulama barajı veya göletini beklemektedir yapılacak denilen ama çeşitli bahanelerle bir türlü yapılamayan bu gölet ile ilgili gerek güzide yerel basınımızdan gerekse siyasilerimizin desteğini bekliyoruz saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ KARAOĞLU (3 yıl önce)
    kocaözü mahallesine 20 yıldır gölet yapılacak diyorlar. halen plan ve proje de yok belki 2073 yılında yapılır. bu gidişle . ayıptır. ayıp biraz vatandaşa sahip çıkın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Doğanşehir söğüt göleti ne zaman faaliyete geçecek , çünkü şu tutmuyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza Aktaş (3 yıl önce)
    Yoncalı barajı aceba komple olarak ne zaman bitecek?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayisi (3 yıl önce)
    Vahsi sulama israftir yaziktir gunahtir. Sehrin gobeginde mahmutlu koyunde medik barajindan gelen abc kanallariyla halen vahsi sulama yapilmaktadir. O bolgedeki bu israfin onune gecin lutfen. Oysaki kapali sisteme gecilse bu israf olmayacak. Vahsi sulamayla kullanilan suyun onda dokuzu bosa gidiyor. Topragin kaybettigi bitki besin elementlerini daha soylemeyelim bile... Yazik cok yazik
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun gerçekten çok güzel hizmetler.Keşke öncelikle bitmemiş olan projeleri bitirseler biryer bitmeden başka biryere geçiyorlar acaba siyasilerin baskısıyla mı böyle oluyor yoksa başka şeylermi dönüyor.Yıllardır Fehiyedeki sulama göletine ödenek yok diye bekletiliyor ama başka yerleri ödenek buluyorlar sayın yetkililer ve siyasiler bu nasıl bir adalet anlayamadım bu haksızlığın giderilmesini sizlerden bekliyorum Yazıhandaki ,Fehiye,Hamidiye,Mısırdere ve Başpınar köyleri susuz, bu arazilerine de 2021 yılında sulanmasını bekliyoruz.Özellikle Sayın Bölge Müdürüm Ercan Bey diğer yetkililerden.
    0
    0
    Yanıtla