SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlçedeki Olay Malatya'yı Ayağa Kaldırdı

0
Güncellendi - 2019-12-17 02:01:49
İlçedeki Olay Malatya'yı Ayağa Kaldırdı
A- A+ PAYLAŞ

ŞÜPHELİ BİR ARAÇLA KOVALAMACA VE.. Yazıhan ilçe Emniyet Müdürlüğü civarında silah sesleri panik yaratırken, olayın ilk etapta bina önündeki polis kontrol noktasına silahlı saldırıda bulunulduğu olarak değerlendirildiği bildirildi. İlk saatlerde silahlı saldırı olduğu düşünülen olayla ilgili olarak Vali Aydın Baruş, ilçedeki incelemelerinden sonra yaptığı açıklamada, "Yazıhan İlçe Emniyet Amirliği binası çevre nöbetçisi tarafından binayı gözetlediği düşünülen bir kişinin görülmesi üzerine caydırma amacıyla havaya ateş açılmıştır."dedi.

Olay, Cumartesi'ni Pazar'a bağlayan gece saat 22.30 sıralarında meydana geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğü civarından gelen silah sesleri ve hafif bir ticari aracın bölgeden kaçtığı bilgisi üzerine, olayın polis noktasına silahlı saldırı olduğu zannıyla Yazıhan ve çevre ilçeler ile Malatya il merkezinde güvenlik güçleri alarma geçti. Bölgeye özel harekat timleri ve resmi- sivil çok sayıda polis ekibi sevkedilirken, kaçtığı değerlendirilen araç için köy yolları dahil çevredeki tüm yollarda güvenlik barajları oluşturuldu.

Panik ve heyecan yaratan olayın ardından Vali Aydın Baruş, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce de, Yazıhan ilçesine gittiler. Ayrıca İlçe Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk de İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek olay hakkında bilgi aldılar.

ŞÜPHELİ 2 ŞAHIS YAKALANDI..

Güvenlik kuvvetleri bölgede arama ve tarama faaliyetlerini sürdürürken, 00.15 sıralarında Yazıhan yakınlarındaki köy yolunda durdurulmak istenen  bir hafif ticari araç polis ekipleri tarafından takibe alındı. Dur ihtarına uymayan araç, kovalamaca sırasında durdu ve araçtan inen 2 şahıs açık arazide ayrı yönlere doğru kaçmaya başladı. Yaya kovalamaca sonucu şahıslar polisler tarafından yakalandılar. Bu şahıslardan birinde av tüfeği ele geçirildiği öğrenilirken, şahısların Yazıhan'daki olayla ilgilerinin bulunup bulunmadığı araştırılıyor.

VALİNİN AÇIKLAMASI..

Bu arada Vali Baruş, gece yarısından sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyada Yazıhan İlçe Emniyet Amirliği'ne silahlı saldırı düzenlendiğine yönelik paylaşımların bulunduğunu söyledi.

Baruş, "Yazıhan İlçe Emniyet Amirliği binası çevre nöbetçisi tarafından binayı gözetlediği düşünülen bir kişinin görülmesi üzerine caydırma amacıyla havaya ateş açılmıştır. Herhangi bir olumsuz durum meydana gelmemiştir. Şüpheli şahısı arama çalışmaları devam etmektedir." dedi.

Bu arada polis ekipleri Yazıhan İlçe Emniyet Amirliği binası çevresinde arama tarama çalışması yürütüyor.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mehmet (4 yıl önce)
    Allah zeval vermesin yazıhanımıza, saldırıyı kınıyorum. kolluk kuvvetlerimize güç versin Allah
    0
    0
    Yanıtla
  • Guvenlik guclerimize cok gecmis olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (4 yıl önce)
    Rabbim tüm güvenlik güçlerimizi ve aziz milletimizi muhafaza buyursun. Hainlere, alçaklara fırsat vermesin. Çok gecmiş olsun.
    0
    0
    Yanıtla