SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlginç Tesadüf.. İnönü'de Taliban Konferansı

0
Güncellendi - 2021-08-24 02:53:40
İlginç Tesadüf.. İnönü'de Taliban Konferansı
A- A+ PAYLAŞ

REKTÖR 'TALİBAN MİLİTANI ÖĞRENCİ' İÇİN NE DEDİ? İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ NASIL YABANCI ÖĞRENCİ ALIYOR?.. Habertürk Programcısı Mehmet Akif Ersoy’un, “Taliban militanı, İnönü Üniversitesi’nden kabul aldığını söyledi” şeklindeki haberi Türkiye gündemini sarsarken, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, iddia ilgili olarak sessizliğini saatler sonra bozdu ve 21.45’de bir twitter hesabından kısa bir açıklama yaptı.

Habertürk TV’nin iddiasını reddetmeyen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Afganistan uyruklu öğrencilerin kayıtlarının, devletin ilgili güvenlik birimleri ile yapılacak değerlendirmeden sonra yapılacağını vurguladı.

Prof. Dr. Ahmet Kızılay, sosyal medya hesabından, "Afganistan uyruklu öğrencilerin kayıtları Devletimizin ilgili güvenlik birimleri ile değerlendirildikten sonra yapılacaktır. İnönü Üniversitesi olarak konuyu yakından takip etmekteyiz." açıklamasını yaptı.

İnönü Üniversitesi yabancı öğrencileri hangi şartlarla kabul ediyor?

Yabancı öğrenciler, İnönü Üniversitesi’ne, yabancı öğrenciler için ayrılan kontenjanlarla sınırlı olmak üzere, Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) ile girebiliyor.

Bu kapsamda, İnönü Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Seçme Sınavı  (İNÜYÖS 2021), 19 Haziran 2021 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı merkezlerinde gerçekleştirildi.

İNÜYÖJS-2021 Sınavı’na 54 farklı ülkeden 5044 başvuru yapıldı; sınava 4590 aday katıldı.

Sınav Türkiye, Azerbaycan, Afganistan, Çad, Moritanya, Somali, Tanzanya, Tacikistan, Pakistan, Kamerun, Ekvator Ginesi, ve Sudan’da (12 ülke 21 merkez) eş zamanlı yapıldı. İnönü Üniversitesi tarafından İngilizce, Türkçe, Arapça ve Farsça olmak üzere dört ayrı dilde hazırlanan 80 soruluk test ile sınava katılan adayların temel düşünme becerileri ve matematik bilgileri ölçüldü.

inonu.edu.tr’de yer alan bilgilere göre, bu sınavlarda başarılı olanlar için, İnönü Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Seçme Sınavı (İNÜYÖS 2021) 1. Yerleştirme sonuçları doğrultusunda,   YÖS otomasyon sistemi üzerinden online kayıt işlemi onaylanan adayların davet mektupları gönderildi.

İNÜYÖS 2021 sınav sonucuna ve okul derecesine göre lisans ve ön lisans bölümlerine yerleştirme işlemleri gerçekleşen ve ön kayıt işlemi onaylanarak kabul mektubu alan adaylar, 1 Eylül 2021 tarihinden itibaren talep edilen evraklarla birlikte İnönü Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisine gelerek kayıt yaptırabilecekler.

İnönü Üniversitesi, yurt dışında Maarif Vakfı’na bağlı yurt dışındaki okullardan derece ile mezun öğrencileri de belirli şartlar altında kabul ediyor.

“İnönü Üniversitesi’nin uluslararasılaşma vizyonunu geliştiren İNÜYÖS’e her yıl daha fazla yabancı öğrencinin katılmasını hedefleniyor”

İnönü Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Söylemez, İNÜYÖS-2021 Sınavı sonrasında yaptığı açıklamada, yurt içinde 4, yurt dışında 17 olmak üzere toplam 21 ayrı merkezde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen sınavın gerek güvenlik gerekse işleyiş bakımından herhangi bir sorunla karşılaşmadan başarıyla tamamlandığını belirtmişti. Hem teknik altyapı hem de sınavın hazırlanması ve koordinasyonu sürecinde sadece İnönü Üniversitesinin imkânlarının kullanıldığını belirten Söylemez, ayrıca değerlendirme ve yerleştirme sürecinde de yine üniversitenin kendi olanaklarının kullanılacağını ifade etmişti.

İnönü Üniversitesinin uluslararasılaşma vizyonuna bağlı kalarak İNÜYÖS sınavını her yıl bir adım daha öteye taşımaya ve sınavı daha fazla merkezde yapmaya, daha fazla ülkeye ve adaya ulaşmaya çabaladıklarını kaydeden Söylemez, “Üniversitemizin uluslararasılaşma vizyonuna ve bu çerçevede belirlediği stratejilere bağlı kalarak İNÜYÖS sınavını her yıl daha fazla adayın katılabileceği bir uluslararası öğrenci seçme sınavına dönüştürmeye çabalıyoruz. Bu anlamda geçen yıl yurt dışında 6 merkezde sınav yapabilirken bu yıl bu sayıyı 17’ye çıkardık. Gelecek yıllarda hem merkez sayısını hem de sınavımıza başvuran ve katılan aday öğrenci sayısını daha da artırmayı planlıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

İlginç tesadüf: İnönü Üniversitesi’nden, ‘Taliban’ın Zihin Kodları’ konferansı

Bu arada, İnönü Üniversitesi’nin Taliban militanlarını üniversiteye öğrenci olarak kabul ettiği yönündeki iddianın Türkiye gündemine girdiği bugün, İnönü Üniversitesi Güney Asya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (İNÜGAM)’nin ‘Taliban Örgütü’nün Zihin Kodları’ başlıklı bir online konferans düzenleyeceği açıklandı.

24 Ağustos 2021 (bugün) yapılacak webinarda, Ardahan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Mohammedi’nin konuşmacı olarak yer alacağı belirtildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Ahmet çetin (2 yıl önce)
    İnönü Üniversitesi yol geçen hanı olmuştu zaten. Bakın bakalım kalitede kaçıncı sırada
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Hiç bir şey tesadüf olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (2 yıl önce)
    80 öncesini bilenler bilir sağ sol düşmandı halen de var olan bir kın var o miras hayran olduğunuz batıda geldiğini bilmeyen yok ölen sakat kalan hapise giren hayatį maf olan türkiye oldu moderin kültür insanlık batının oldu Bütün asya afìrka ülkelerini sömüren terör yerleştirip kanını emenler kültürlü oldu para para kimdeyse o ülke moderin olarak göern gözlükleri değiştirin Kurtuluş savaşını unutmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (2 yıl önce)
    Arkadaşlar yorum yazarken biraz insaf, biraz izan, birazda mantıklı olun rektör hoca istihbarat teşkilatının yapamadığı şeyi nasıl yapsın. Bu istihbarat yada kamu güvenliği ile ilgili bir konu. Hocanın görevi rektörlük, farkındamısınız akademik personel atamasını bile YÖK onayı olmadan yapamıyan sayın hoca, adamın GBT' sine nasıl ulaşsın. Hem bu işi devlet eliyle yapmayınca nasıl hazin sonuçlar oluştuğunu 15 TEMMUZ' da tecrübe ettik. Adam lise diploması almış, yıllarını akademide harcamış bir bilim insanını sırf eleştireceğim diye yazmış. Adam yazmız şu ülke bu ülke niye avrupa birliğinden yok! İnsan ne cevap yazacağını bilemiyor. Bu batı hayranlığı değil mi bu günkü yaşananların sorumlusu. Adamlar 100 yıldır bütün dünyayı sömürüyor, her yer kan, her yer göz yaşı ama bizim cahil kafalara göre en ileri insanlar bunlar.

    Afrika ülkeleri Fransa’ya sömürge vergisi olarak yılda 500 milyar dolar ödemeye devam ediyor Okuyun kutsadığınız batıyı; http://www.mucerret.com/yazarlar/afrika-ulkeleri-fransaya-somurge-vergisi-olarak-500-milyar-dolar-odemeye-devam-ediyor/ Bu kafaların yetişdirdiği çocuklarda bunlar gibi işte ülkeyi emanet edeceğimiz gençlik. izleyin; https://www.youtube.com/watch?v=6XZ_TyEs_Tw Atatürk ne diyor du? Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudretdamarlarındaki asil kandamevcuttur! Atam gençlik çok değişti.... sizin zamanınızdaki 15'liler yok cepheye gidecek. Yazık yazık bunca şehit veriyoruz, İstiklâl ve Cumhuriyet için
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Turgut Özal ünv 60 puanla adrese teslim memur alımı Malatya'dan, bacısını Rektör yapan Malatya, Yurtdısı kacakcılık Malatya'dan, Talibanlı öğrenci Malatya, kendi belediyesine Gaz beton satan belediye Malatya, yaaaaaaa BİRŞEY derimde neyse. Malatyalı siyasilerin yatacak yeri yok....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit Ceylan (2 yıl önce)
    Ünügamın araştırma faaliyetinde bulunması kadar doğal bir şey olamaz. Bizden kesilen vergilerin hakkını vermiş olurlar. Vergilerimizle makam odalarına milyon TL'LİK banyo yapmalarından daha iyi olacağını düşünüyorum. Üniversitelilerin aslı vazifelerini yerine getirmesini Editör tarafından sakıncalı bir eylemmiş gibi gösterilmesine malatya habere yakışmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Tabii tabii... Kendi ülkemizdekileri kontrol ettik bitti de Afganistan'daki adamın Taliban üyeliğini kontrol edecek sanki güvenlik güçlerimiz! Ya hu orada kim kime dum duma, oradakiler bile kimin ne olduğunu bilmiyor. Sanki ellerinde Taliban'ın militan listesi var devletin ki Taliban'da bile öyle liste yok çünkü yerel ekiplerde böyle bir sistemleri yok... Ne olacak işte, gelecekti herifçioğlu, Afganistan'dan geliyorum adım falanca, merhaba Malatya!
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Emin olun üniversiteyi sayın Kızılay değil yanında bulunan ekip yönetiyor... Baksanıza koskoca rektör devletin ilgili birimleri gerekli incelemeyi yaptıktan sonra biz açıklama yapacağız diyor... Yahu Allah aşkına sen rektörsün rektör... Sen ne iş yapıyorsun ???!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • şaşrıdıkmı..? (2 yıl önce)
    daha bu buz dağının gölgesi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat kırgız (2 yıl önce)
    Geçen gün Üniversiteye yemek yemek için biz giremedik?terörist bizmişiz demek ki?taa Afganistan’dan ne idüğü belirsiz insanları al baş tacı yap!tam bir trajikomik durum??bu rektöre ve yönetimine yazıklar olsun.. bu milletin emanetine nasıl sahip çıktığınızı gördü tüm Malatya. Birilerinin size şunu hatırlatması lazım: Siz bu işi geçici olarak devraldınız, sizden önce de birileri vardı sizden sonra da birileri olacak?kendinizi olduğunuz görevlerde daimi görmeyin ve size verilen makamlar babalarınızın malları değil diye..?
    0
    0
    Yanıtla
  • mete dizdar (2 yıl önce)
    inanırım!! İnönü üniversitesi Fatih HİLMİOĞLU döneminden sonra yol geçen hanına dönmüştü kalite hem sonradan alınan hoca kalitesi açısından hem de öğrenci açısından düştü şimdi hem uluslarası olsun hem de ulusal olsun akademik puan yüksekti şimdi yerlerde bakıyoruz en son kurulan Yozgat Bozok üniversitesinden bir farkı yok artık bu son haberede çok şaşırmamak lazım çünkü inönü üniversitesi artık yol geçen hanına döndü
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (2 yıl önce)
    İnönü üniversitesini uluslararsı yapmak için öğrenci aldığımız ülkelere bakın “Azerbaycan, Afganistan, Çad, Moritanya, Somali, Tanzanya, Tacikistan, Pakistan, Kamerun, Ekvator Ginesi, ve Sudan” yani yabancı olsunda ne olursa olsun allah aşkına bakın bir tane avrupa birliği üyesi ülke varmı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu ülkelerin gençleri yurtdışında okumasınmı afganlı bir taliban olsa bize ne gibi zarar verir Şu avurpa hayranlığı kanınıza işlemiş işinize geldimi gelişmiş ülkeleri örnek veriyorsunuz ama çevreyi kirletirken kendiniz oluyorsunuz bu kadar avurpa hayranı eminimki hiç bir ülkeyi görmeden yorum yazıyor Imkanı olsada parisin görüntülerini Gösterebilsem Insan insandır afgan çad fark etmez Azarbaycan da bizim kardeşimiz tek millet 2 devlet Dünyada müslüman ülkeler hep böyle küçük görülmüşdür batının yıkadığı beyinlerin meyvesi gibisiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kafaya bak ırkçılığa bak zihniyete bak....Adam sadece Avrupalıları adamdan sayıyor... Eğitimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk
    0
    0
    Yanıtla
  • Türki ulkelerden hic yok. Asil destek onlara verilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (2 yıl önce)
    "Afganistan uyruklu öğrencilerin kayıtlarının, devletin ilgili güvenlik birimleri ile yapılacak değerlendirmeden sonra yapılacağını vurguladı " Pardon ama devlet Afganistana gidip adamın gbt'sine mi bakacakmış. Afganistanda soracağı bir kurum mu varmış. Açıklamanın anafikri; olasi bir terörist kaydı olursa sorumlusu devlettir. Bize sadece sınav yapmak düşer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (2 yıl önce)
    Ne diyeceğimi bilemiyorum. Liyakat ne kadar önemli anlıyor musunuz şimdi? Ah malatyam vah malatyam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuzhan Türkoğlu (2 yıl önce)
    Söz konusu bünyenizde çalıştırdığınız işçilerin toplu iş sözleşmeleri olunca asgari ücretin %5'ini verir sefalete mahkum edersiniz olmaz böyle olmaz çok ah alıyorsunuz çok.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    İnönü üniversitesini uluslararsı yapmak için öğrenci aldığımız ülkelere bakın "Azerbaycan, Afganistan, Çad, Moritanya, Somali, Tanzanya, Tacikistan, Pakistan, Kamerun, Ekvator Ginesi, ve Sudan" İşte bizi uluslararası yapacak ülkeler. Geldiğimiz son nokta burası. Biz bu ülkeler ile olsak olsak üçüncü dünya ülkesi oluruz. Sonunda üniversitelerimiz de bozuldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyhan (2 yıl önce)
    Ah Kızılay Ah, gitsen de rahat etse üniversite laboratuvarlar yıllanmış cihazlar ile dolu, gereksiz şeylere bütçe ayıracağına şu labaratuvlara son model cihazlar alsan da millet makale yapsa, Cemil hocayı yemin ederim arar olduk
    0
    0
    Yanıtla
  • zindaşti (2 yıl önce)Seyhan isimli kullanıcı yorumuna
    çok yayın yaptınız da cihaz yetmedi, covid aşısı yapacaktınız ne oldu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)Seyhan isimli kullanıcı yorumuna
    Gerçektende delikleriniz dogru cemil hocayi arar olduk.
    0
    0
    Yanıtla