SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlimizde Vaka Sayısı Hızla Artıyor"

0
Güncellendi - 2021-03-16 21:31:52
A- A+ PAYLAŞ

Salgında vaka sayısının arttığı Malatya’da Vali Aydın Baruş uyarı yaparak, “İlimizde vaka sayısı hızla artıyor. Kontrollü normalleşme döneminde daha dikkatli olmak zorundayız” dedi.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile ilgili kategoride sarıdan turuncuya yükselen Malatya’da, virüslü hasta sayısı artıyor. Korona virüslü hasta sayısının daha da artması durumunda Malatya kırmızı kategorili iller arasına girecek.

Korona virüslü hasta sayısının Malatya’da yüz bin’de 92.66’ya yükselmesi üzerine sosyal medya hesabında açıklama yapan Malatya Valisi Aydın Baruş , vatandaşları kurallara uyma noktasında uyararak, “Kıymetli Hemşerilerimiz, Lütfen dikkat! İlimizde vaka sayısı hızla artıyor. Kontrollü normalleşme döneminde daha dikkatli olmak zorundayız. Temizlik- Maske-Mesafe başta olmak üzere tüm kurallara uymalıyız. Sağlığımız için hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • hangimiz sevmedik (3 yıl önce)
    AŞI AŞI AŞI bir an evvel aşı ..........
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık (3 yıl önce)
    Sayın Vali Bey tamamen haklı, denetime hem esnaf, isyerleri, hemde sokaktaki vatandaslarda denetleniyor. Esnafta sıkıntı yok cünku evine ekmek goturmek icin, isyeri acik kalmasi icin kurallara uyuyorlar, fakat disarda gezen halk malesef maske cogunda cene altina cekilmis,carsiya sokaklara cikan vatandaslarimiz kurallara uymuyor, olan tabiki salginin cogalmasini sagliyor. Ayrıca isyeri sahipleri esnaf ve calisanlar kisitlama getirildiginde isyeri kapali kaliyor, ekonomik sıkıntı yasiyorlar. Hem herkesin sagligini korumak için hemde esnaf evine ekmek goturebilmesi icin en basta disari cikan halkimiz maske mesafe ve temizlik kuralina uymali, gecenlerde sokakta maske takmayan bir genci denetimde sahada calisan denetimci tatlı dille uyarmasina ragmen, genc diyor ki etrafta maske takan yok benden önce onlari uyar diyerek salgin denetim gorevlisinin üstune yuruyor. Yani denetim yok diyenlere inanmiyorum. Tam aksine kurallara disari cikan vatandaslarin çoğu uymuyor, her insanin basina bir kisi verilemeyecegine göre, ozaman insanlarimiz artik cahilligi birakip maske mesafe temizlik kuralina tam uymali.her insan dikkat etmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • TIrrek (3 yıl önce)
    Vakalar hızla yükseliyor sizde öyle bakın
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli (3 yıl önce)
    Lütfen siz Valisiniz bu demeci hiçbir yetkisi olmayan vatandaş gibi vermişsiniz. Adıyaman’dan gelen araçlardaki yolcuların kontrol edilmesi şarttı. Millet haftasonu oradan kaçıp geliyor, çevremizde oradaki taziyelere eş dost akraba ziyaretine giden bir sürü insan var. Haftasonu bir yer açılmıştı ortalık ana baba günüydü çarşı merkez keza öyle. Hiç olmadı açın Elazığ Valisine sorun siz nasıl 20 lere düşürdünüz diye. Özet olarak pasif davrandınız bu konuda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akın (3 yıl önce)
    Hiç bir kontrolde yok denetimde, özelliklede AVM'de kağı girişinde HES kodu bakmaktan başka bir denetim yok onuda zaten AVM'de bedava birşey dağıtılıyormuş gibi bir an önce içeri girmek için kapı girişlerinde kuyruk ve insanlar dip dibe.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Vali bey kentin selameti için kararları kent yönetimiyle hızla alabilmeli kapanmaysa kapanma kente giriş çıkış yasaklamak gerekiyorsa yasaklamalı kent halkının yaşam hakkını korumakta hızlı karar almalı ve uygulanmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (3 yıl önce)
    Pazar günü simit ekmek güzel bir fırına gittim içeride dört kişi vardı dışarıda bekledim başka bir kişi geldi direk içeri girdi gözümüz görüyor ama bu adam niye bekliyor diye sormadan içeri girersek yerlere maske atarsak bu hastalık bitmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (3 yıl önce)
    Kurallar herkes için olmalı. Siyasilere torpillilere ayrım yaparsanız kimseye laf anlatamazsınız. Malatya da büyük bir başıbosluk var. Denetim yok gibi
    0
    0
    Yanıtla