SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Aşamada 15 Firma Faaliyete Geçecek

0
Güncellendi - 2021-03-08 04:17:34
İlk Aşamada 15 Firma Faaliyete Geçecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Yazıhan ilçesinde tarıma elverişli olmayan 700 dönümlük arazide kurulacak Topraksız Sera Tarım Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk aşamada 15 firmanın faaliyete geçeceği bildirildi.

-Yazıhan’a ikinci OSB

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Topraksız Sera Organize Sanayi Bölgemiz 700 dekarlık bir alanda kuruluyor. Yazıhan ilçemiz için Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinden sonra ikinci Organize Sanayi Bölgemiz. İklim ve coğrafi şartları çok elverişli. 3 yıldan beri fizibilite, coğrafi şartlar ve iklim şartları göz önüne alınarak hayata geçirilen bir projemiz. 700 dekar alanda ilk aşamada 15 işletmemiz 25’er dekar alanlarda olmak üzere 375 dekarlık bir alanda açılacak. Maliyeti oldukça yüksek bir proje. 34 milyon Euro tutarında olan bir proje.” diye konuştu.

-Alt yapı çalışmaları sürüyor

Öztürk şunları söyledi:

“İlk etapta Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Koruma Genel Müdürlüğü tarafından ödenek ayrıldı. İhalesini biz Yazıhan Belediyesi olarak yaptık. Alt yapı çalışmaları şuanda 300 dekarlık bir alanda saha düzeltmesi devam ediyor. Burada 300 kişi istihdam edilecek. Çok önemli bir ekonomik girdi olacak hem ilçemize, hem ilimize, pandemi sürecinde ortaya çıkan gıda sektöründeki üretimle ilgili önemli bir fonksiyonu yerine getirecek. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. “

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Süleyman izci (3 yıl önce)
    Malatya ya her yapılacak projenin iyi yönetenlerin iyi üretenler beraber olması dogru ürünlerle buluşmamız önemli üretilecek ürünlerin serada sonraki. Aşaması soguk hava depolama ambalajlama entegre olursa daha profesyonel olur saygılar emegi geçenlere
    0
    0
    Yanıtla