SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlk Çeyrekte 100 Milyon Dolarlık Kayısı İhracatı

0
Güncellendi - 2021-05-07 05:00:20
İlk Çeyrekte 100 Milyon Dolarlık Kayısı İhracatı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bu yılın 4 aylık döneminde kuru kayısı ihracatından 100 milyon dolar gelir elde edildi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, gazetecilere, nisan ayı ihracat rakamlarının kent ve ülke ekonomisinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Geçen yılın nisan ayına göre bu yıl değerde artış sağladıklarını aktaran Özcan, "Geçen yıl nisan ayında 7 bin ton kuru kayısı ihracatı yaparak 18 milyon dolar gelir elde etmiştik. Bu yıl nisan ayında 7 bin 138 ton kuru kayısı ihracatına karşılık 24 milyon 401 bin dolar hem ülke hem de kent ekonomisine girdi sağladık. Mayıs ve haziran aylarında ihracat rakamlarının artarak devam edeceğini tahmin ediyoruz." dedi.

Özcan, yılın ilk çeyreğindeki rakamlara bakıldığından da iyi bir tablonun ortaya çıktığını anlatarak, "Bu yılın ilk 4 ayında toplamda 29 bin ton ihracat gerçekleştirerek, 100 milyon dolar gelir elde ettik. Geçen yılın ilk 4 ayıyla karşılaştırdığımızda 13 milyon dolar daha fazla gelir sağladık." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya ve kayısı üreticilerine verdiği desteği anımsatan Özcan, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın Malatya'ya verdiği ehemmiyetle yatırımlar gerçekleşti. Bir taraftan kuru kayısı lisanslı depo hayata geçirildi bir taraftan da Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) ürüne müdahale alımı yaparak kuru kayısıyı desteklemesiyle ihracat gelirlerimiz arttı. Bu yıl da tahmini rekoltenin açıklanmasından hemen sonra TMO'nun ürüne müdahale alımı yapma kararını devem ettirerek, yeni bir taban fiyatı, üreticinin mutlu olduğu bir rakamı Tarım ve Orman Bakanlığımızın kamuoyuyla paylaşmasını bekliyoruz."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Taylor (2 yıl önce)
    Malatyadaki resmi ve özel kurumlar personeline yemeklerde yaş, kuru, hoşaf olarak verebilirler. ama ben hiçbir kurumda görmedim . 2. Üniversitemiz var yaklaşık 35-40 bin öğrenci ve personel var yaş,kuru kaysı,kiraz,vişne,ceviz,hoşaf yemeklerde verilse hem tüm ülkeye tanıtılmış olunur hemde üretici kazanır.( elma,portakal veriliyorsa kaysı kiraz,vişne,ceviz neden olmasın) üretici de kazanır şehrimizde ...
    0
    0
    Yanıtla