SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Malatya'dan Başladık"

0
Güncellendi - 2020-09-06 15:55:40
A- A+ PAYLAŞ

Bir asra yakın zamandır şeker sektöründe faaliyet gösteren Türkşeker, pancarın yanı sıra hububat ve gıda sektöründe bu yıl uygulamaya koyduğu, sözleşmeli tarım kapsamında mısır ve ayçiçeği alımlarına başladı. Konuyla ilgi açıklama yapan Türkşeker Genel Müdürü Mücahit Alkan, Eylül ayı başı itibarıyla pancar, mısır ve ayçiçeği alımlarının başladığını söyledi.

Şeker’de hedef 1 milyon tona yaklaştı

İlk olarak Malatya ve Ereğli’de pancar alımlarına başladıkları açıklayan Genel Müdür Alkan, şimdiye kadar 27 bin tonu Ereğli, 12 bin tonu Malatya’da olmak üzere 40 bin ton pancar aldıklarını dile getirdi. Alınan pancarların kesim işlemlerinin başlandığını söyleyen Alkan, “Pancar kesiminden sonra pancardan şerbet, şerbetten ise şeker elde edeceğiz. Yıl sonuna kadar 15 şeker fabrikamızda 7 milyon 300 bin ton pancarı işleyerek 950 bin ton şeker üretmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Mısırda hedef 400 bin ton

Türkşeker’in yem sanayinde değerlendirmek üzere mısır alımına başladığını ifade eden Alkan, alımların hasat sezonu sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Bugüne kadar 2 bin 727 ton mısır alımı yaptıklarını dile getiren Alkan, “Mısır alımlarına ilk olarak Malatya’da başladık. Yıl sonuna kadar 15 şeker fabrikamızın faaliyet gösterdiği bölgelerde 400 bin ton mısır almayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

20 bin ton ayçiçeği alınacak

Ayçiçeği alımlarının da başladığını hatırlatan Alkan, şimdiye kadar Ereğli ve Ilgın şeker fabrikaları vasıtasıyla 100 ton ayçiçeği alımı yapıldığını söyledi. Tüm ürünlerde alımların değerinde yapıldığına dikkat çeken Alkan, “Hasat dönemi sonuna kadar Ereğli ve Ilgın’a ek olarak Eskişehir, Ankara ve Çarşamba bölgelerinden 20 bin ton ayçiçeği almayı planlıyoruz. Alınacak ayçiçeği sanayicilerimiz vasıtasıyla Ayçiçek yağına dönüştürülecek” şeklinde konuştu.

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız