SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İmam Hatipler Ülkenin Sigortası"

0
Güncellendi - 2016-12-12 01:12:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen Bölge İstişare Toplantısına katılan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, imam hatip okullarının önemine dikkat çekerek, “İmam hatipler bu ülkenin sigortasıdır” dedi.

Öğretmenevinde yapılan toplantıya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şişman, Malatya Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı İbrahim Kayaduman, çeşitli illerden gelen dernek başkanları ve STK temsilcileri katıldı. İmam hatip okullarının ve derneklerin sorunları ile derneklerin kamu kurumlarıyla olan ilişkilerinin masaya yatırıldığı toplantıda, dernek temsilcileri Rektör Kızılay’a ve Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şişman’a bazı taleplerde bulundu.

Toplantıda söz alan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Önder İmam Hatipliler Derneğinin önemli çalışmalar yürüttüğünü belirterek, "Biz de derneğimizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Etkinliklere katılmaya çalışıyoruz. Belki sahada olan arkadaşlarımız kadar gayret göstermiyoruzdur ama biz de kanunların, devletimizin, hükumetimizin bize sağladığı imkanları İmam Hatipleri geliştirme noktasında kullanıyoruz. Gerçekten imam hatip neslinin desteklenmesi gerekir. Biz sadece testlerde birinci olan, okulunu başarıyla bitiren çocuklar değil, hem testlerde birinci olan hem de imanlı ve vatan sevgisiyle yanıp tutuşan çocuklar yetiştirmeliyiz. Onun için imam hatiplere büyük görev düşüyor” diye konuştu.

Toplantıda söz alan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise, konuşmasına İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan bombalı saldırıya değinerek başladı. Saldırı sonucu şehit düşen 38 kişiye Allah’tan rahmet dileyen Kızılay, terör eylemlerinin bir an önce son bulmasını istedi. Önder İmam Hatipliler Derneğinin çok güzel çalışmalar ve hizmetler yaptığını dile getiren Kızılay, imam hatiplerin Türkiye’nin özgün projesi olduğunu kaydetti. Kızılay, “İmam Hatipler bu ülkenin ve bu milletin sigortasıdır. Bu milletin dokusuna uygun okulların başında İmam Hatipler geliyor. 28 Şubat’a imam hatiplere büyük bir tırpan vuruldu. Bu ancak 10-12 yıl sonra telafi edilebildi. Şimdi imam hatipler tekrar hak ettiği yeri aldı. Artık imam hatip mezunu çocuklarımız istediği yere gidebiliyor, bu çok güzel bir şey” şeklinde konuştu.

iha

imamhatipli

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • caner (7 yıl önce)
    Konuşulanlar değil gerçekler önemlidir. İHL'lerin başarı ve öğrenci kalitesi açısından durumu genel olarak ve biraz abartı ile içler acısı olarak nitelendirilebilinir. Daha iyi olmak için kendinizi yetersiz bulmalı ve bu yönde demeçler vermelisiniz. Tezcanlı, sabırsız insan yapısıyla meşhur toplumumuzda şişirilmiş, abartılı müfredatlar uygulamak ne kadar akıllıca olabilir??
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Pes doğrusu. Vatan sevgisi ile yanıp tutuşanlar sadece imam hatiplermiş. Bir de rektör katılmış bu toplantıya ve sigorta dan bahsetmiş. Bu memlekette ne inanç kalmış, ne de iman. En sonuncusunu 15 Temmuz da gördük. Daha ona benzer bir sürü cemaat var bu ülkede. Ayrımcılık had safhada. Düz ortaokul ve liselerde sınıflar 40-50 kişi iken, imam hatip ortaokullarına öğrenci bulunamıyor. Vicdanınızla konuşun. Helal ve haramı bilerek konuşun. Nerede iman, nerede inanç.
    0
    0
    Yanıtla
  • 15 TEMMUZDA İmamhatip camiasının 100'lerce şehidi ve gazisi var.Şahidim tankların önünde duranlara ve iman dolu göğüslerde ki ALLAHU EKBER nidalarına...ve bunların çoğusu cemaatli veya imamhatip'li insanlardı. Birde kalkmış haddinizi bilmeden helal den haram dan bahsediyorsunuz.Yazık
    0
    0
    Yanıtla