SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Üniversitesi Döner Sermayesi 81 Milyon TL Zarar Etti

0
Güncellendi - 2020-10-15 05:39:48
İnönü Üniversitesi Döner Sermayesi 81 Milyon TL Zarar Etti
A- A+ PAYLAŞ

'TÖTM FİNANSAL AÇIDAN ZOR DURUMDA'.. Sayıştay Başkanlığı, İnönü Üniversitesi’ne, 2019 yılında, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile 449 milyon TL ödenek tahsis edildiğini, yıl içinde eklenen ödeneklerle, 2019 yılı toplam ödeneğinin 515 milyon 65 bin TL düzeyine yükseldiğini ve bu ödeneğin 508 milyon 567 bin TL’sinin yıl içinde harcanmış olduğunu açıkladı.

Sayıştay Başkanlığı, ayrıca, İnönü Üniversitesi Döner Sermayesi İşletmesi’nin 2019 yılında 81 milyon TL zarar ettiği, Sosyal Tesis İşletme Müdürlüğünün 2019 yılına ait zararın ise 1 milyon 355 bin TL olduğunu kayıt altına aldı.

İnönü Üniversitesi’nin 2019 Denetim Raporu’nda neler var?

Sayıştay Başkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi adına, kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlerde yaptığı 2019 yılı denetim raporlarından bir bölümünü önceki gün açıkladı.

İnönü Üniversitesi’nin hesaplarını, gelir-gider ve bütçe kullanım disiplinini denetleyen Sayıştay Başkanlığı’nın, 2019 yılı “Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu”na göre, merkezi hükümet, 2019 yılında, İnönü Üniversitesi’ne toplamda 515 milyon 65 bin TL büyüklüğünde bir para aktardı.

İnönü Üniversitesi merkezi yönetimin kendisine aktardığı 515 milyon 65 bin TL’lik ödeneğin 508 milyon 65 bin TL’sini 2019 yılı içinde harcadı.

Döner Sermaye İşletmesi 81 milyon TL zarar etti

Sayıştay müfettişleri, İnönü Üniversitesi’ne bağlı işletmeleri de denetledi. Buna göre;  İnönü Üniversitesi Döner Sermayesi İşletmesi, 2019 yılını 81 milyon TL zararla kapatırken, , Sosyal Tesis İşletme Müdürlüğünün 2019 yılına ait zarar ise 1 milyon 355 bin TL olarak tespit edildi.

Sayıştay müfettişlerinin İnönü Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi zararı konusundaki tespitleri Raporda şöyle yer aldı: “İnönü Üniversitesi merkezi yönetim bütçesi içerisinde yer alan özel bütçeli bir kamu idaresi olmakla birlikte 5018 sayılı Yasa’da tanımlanan bütçe çeşitleri dışında kalan döner sermaye işletmesi ve sosyal tesisler bütçeleri de kaynakları arasında yer almaktadır. Döner sermaye gelir toplamı 386.932.144,94 TL, gider toplamı 467.935.483,89 TL olup, gelir tablosunda yılsonu itibariyle tahakkuk eden zarar toplamı 81.003.338,95 TL'dir”.

İdari para cezaları tahsil edilmiş ama nazım hesaplarda gösterilmemiş

Sayıştay Başkanlığı müfettişlerinin İnönü Üniversitesi denetiminde tespit ettiği ve mevzuata aykırılık oluşturan bir başka bulguda ise, Üniversite yönetiminin kampüsteki kiracılara kestiği idari para cezalarını tahsil ettiği, ancak cezalardan dolayı kiracıların ödediği paraların nazım hesaplarda izlenmediği vurgulandı.

“Gayrimenkul kiralama ihaleleri Devlet İhale Kanunu’na aykırı yöntemlerle yapıldı”

Sayıştay Başkanlığı Raporu’na göre, İnönü Üniversitesi Yönetimi, üniversiteye ait gayrimenkullerin kiraya verilmesinde de usulsüz işlemler yaptı.

Rapora göre, Üniversiteye ait gayrimenkullerin kiralanmasında mevzuat bağlamında izlenmesi gereken ana ihale usulü “kapalı teklif” iken, Üniversite yönetimi Kanun’un öngördüğü usul yerine, gayrimenkullerin tamamını ‘pazarlık’ usulü ile yaptı.

Raporda, söz konusu ihalelerde, uygulanması gereken “kapalı teklif” usulü, pazarlık usulünün uygulanmasının, Devlet İhale Kanunu’nda yer alan, “ihalelerde açıklık ve rekabet ortamının sağlanması” ilkelerine aykırılık oluşturduğu vurgulandı.

“Turgut Özal Tıp Merkezi’nin Mali Yapısı Bozuldu”

Sayıştay Başkanlığı’nın, “İnönü Üniversitesi ‘2019 Yılı Düzenlilik Denetim Raporu”nun dışında hazırladığı,  “İnönü Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi 2019 Yılı Düzenlilik Denetim Raporu”nda, ayrıca İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin mali yapısı da analiz edildi ve TÖTM’nin mali yapısının son yıllarda çeşitli nedenlerle bozulduğu vurgulandı.

Turgut Özal Tıp Merkezi Döner Sermaye İşletmesinin gelirlerinin giderlerini karşılamadığı ve mali yapısının bozulduğu belirtilen raporda, Üniversite Hastanesi olan TÖTM’nin finansal açıdan zor durumda olduğu ifade edildi.

2016’da dengeli olan gelir – gider tablosu alt –üst oldu

Raporda, Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın rektörlüğe atandığı ilk yıldan 2019 yılına kadar geçen sürede, Turgut Özal Tıp Merkezi’nin gelir ve giderlerinin karşılaştırıldığı bir tablo da yayınladı. Tabloya göre, Prof. Dr. Kızılay’ın göreve geldiği yıldan bu yana TÖTM’nin gelirleri ve giderleri arasındaki makas her geçen yıl açılmaya devam etti.

Önceki Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’in görevi Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a devrettiği 2016 yılında, TÖTM’de gelirin gideri karşılama oranı % 95 iken, bu oran 2017 yılında % 89’a, 2018 yılında ise % 67’ye kadar geriledi.

Sayıştay müfettişleri, bu durumu geçen yıl da tepit ettiklerini, hatırlatarak, gelir – gider dengesizliğinin devam ettiğini vurguladı. Raporda, bu konuda, “Araştırma hastanesinin gelir gider dengesizliği artarak devam etmektedir. Gelirin gideri karşılama oranı 2016 yılında %95 iken 2019 yılında % 80'e gerilemiştir. Bu nedenle 2019 Raporda bulguya tekrar yer verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Sayıştay Raporu’nda yer alan tabloda TÖTM’nin 2016-2019 yıllarındaki gelir-gider dengesi (2016 sonrası dengesizliği) şöyle gerçekleşti:

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

42 yorum yapılmış

  • metin (3 yıl önce)
    Üniversiteler kar amacı gütmeyen kuruluşlar olduğu için zarar etmelerini gayet doğal karşılıyorum, tabi harcanan para üniversiteye ve öğrencilerine harcanmışsa bir sıkıntı görmüyorum. Üniversiteler arası sıralamada İnönü Üniversitesi 32. sırada Fırat Üniversitesi (Elazığ) 24. sırada kar zarardan ziyade oturup bunu düşünmek lazım. Bakın büyük ya da küçük kurum her neyse o kurumlar en baştaki yöneticinin mizacına göre hareket edebilirler, sanırım Öznur Hanım sayın Kızılay için iyi bir hekim demişti, kendisine ilk defa bu konuda katılıyorum. İnönü Üniversitesinin sıralaması ortada, sayın Kızılay'ın, Malatya kamuoyunu aydınlatması lazım. Bu üniversite önce öğrencilerine sorumludur, sonra da Malatya halkına sorumludur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Vay ki vay. 500 milyonu harca 2 tane icat yapama. Liseden farkı kalmadı artık Üniversitelerin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saffet (3 yıl önce)
    Sosyal Tesislerin sadece 2019 yılındaki zararı 1 milyon 355 bin TL. Kısacası yemiş içmişler! Bu hastane zararı değil, sadece sosyal tesislerin zararı. İnsan Allahtan korkar bunda tüyü bitmemiş yetimin hakkı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akgün (3 yıl önce)
    Bütün Üniversite hastaneleri zarar ediyor. Bu Türkiye'nin bir gerçeği. Üniversite de her ay minimum 15.000-20.000 TL döner sermaye payı alan rektör yardımcılarımız inşallah bu konuda kamuoyuna açıklayıcı ve doyurucu bilgilendirme yaparlar. Herşeyi rektörun üzerine bırakıp kenardan bakmak olmaz. hiç olmazsa böyle bir katkılari olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    yeniden rektör seçilen sayın prof.dr.ahmet kızılay başarılı bir hekim;demişlerdi zaatalileri.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Denetim şeffaflık hesap verirlik olmazsa böyle olur bir seymi olur hiç bir şey olmaz bugüne kadar ne olduki
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (3 yıl önce)
    Milletvekilimiz Sayın Öznur ÇALIK konuyla ilgilenir her konuda kendisine güveniyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (3 yıl önce)
    Ölmeyecek hiç bir canlı yoktur .1o kişiye yöneticilik yapan bir kişi Allah'a hesap vereceği zaman elleri arkada bağlı olarak hesap verecek bunların hakkına girmişmi diye.Yoksa gerçekten kul hakkına girmeden doğrumu eşit mi yönetmiş. Hesap günü çok ağır bir ipin hesabı nı vereme me misali.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Muhtemelen tek parti döneminde zarar ermiştir..
    0
    0
    Yanıtla
  • HAK (3 yıl önce)
    kazancın kadar harca açık vermezsin ....en azından zarar ettim demezsiniz...tavsiye ederim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)HAK isimli kullanıcı yorumuna
    Cumhuriyet tarihinde geliri gideri eşit olan yani denk bütçe yapan devleti borca sokmaya. Tek hükümet rahhnetli Erbakan nin hükümetidir şimdi daha iyi anlıyorum o hükümeti kimlerin niçin düşürdüğünü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Caner Can (3 yıl önce)
    Malatya habere bardağın sadece boş kısmını kendine göre yorumlayarak haber yapması hiç yakışmamış. Gerek rektör gerek eski genel sekreter ellerini taşın altına koyarak gecelerini gündüzlerine katarak Malatya için hizmet etmişlerdir. Üniversite içerisinde bir çok eser bir çok faaliyet ortaya koymuşlardır. Bir yanlış varsa kanun önünde herkes hesabını verir. Ancak yapılan iftira habercilikte sizlere zarar verir. Malatya haberden rektör yada genel sekretere de mikrofon uzatarak işin aslını vatandaşa duyurmalarını bekliyoruz. Eğer bunu yapabilirseniz haberci olursunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz sönmez (3 yıl önce)
    Tamda yapılacak olan toplu iş sözleşme görüşmeleri öncesi bu haber çok manidar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali ekber (3 yıl önce)
    Sayıştay raporlarına göre zarar etmeyen üniversite döner sermayesi zarar etmeyen üniversite hastanesi yok. Örneğin Hacettepe Üniversitesi 232.209.173 TL, Bursa Uludağ 109.903.956 TL, Akdeniz Üniversitesi 165.853.542 TL, Gazi Üniversitesi 139.815.703 TL zararda iken İnönü az bile zarar etmiş. Herhalde döviz kurları üniversiteleri de vurmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Herhalde hiç birinin sosyal tesisleri 1 milyon 300 bin TL. zarar etmemiştir. Bu ne anlama geliyor sence?
    0
    0
    Yanıtla
  • Harbi (3 yıl önce)
    Ahmet kızılay kul hakkı bilse 2 hafta önce işten 5 kişi isten çıkardı. Şimdi düşündüm de acaba bunlara verdiği maaşlarla bu açığı mı kapatacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taha44 (3 yıl önce)
    Nedense hiç şaşırmadım. Normal bence abartmayalım. Zalimde görevini yapacak tabi. Dadanmışlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil (3 yıl önce)
    İnönü Üniversitesi meslek yüksek okulu spor salonu da aynı şekilde usulsüzlük yapılarak pazarlık usulü ile kiraya verilmiştir bundan aylar önce bu konuyu üniversite rektörlüğüne dikekçe ile bildirmemize rağmen bu olaya duyarsız kalmışlardır ve birilerine salonu çok düşük bir bedelle peşkeş çekmişlerdir
    0
    0
    Yanıtla
  • mevcut kiracıdan hizmet bedeli isteyen kamu görevlileri olayı dışardan maşa kullanarak "peşkeş" olarak adlandırmakta, spor salonu adı üstünde sporcu yetiştiriyor, transfer yaparsa para kazanıyor , bu kulüpten 3 basketbolcu Milli takımlara gitti, nasıl aşağı çekeriz demek yerine sizde rakabete ilimle irfanla sporla devam etseniz daha iyi olur, spor adamlarıda zeki çevik ve "AHLAKLI" olmalı, olayı bilmeyenlere özetleyeyim; Beden eğitimi öğretmenleri özel spor kulüpleri ile milli takımlara sporcu gönderiyor, salon bulamadıkları için Üniversite spor salonunda yaklaşık asgari ücretin 11,5 katı kira veriyorlar, haftada 3 saat için, diğer kulüplerde başarı yakalamayacınca farklı sebeplerle gündem yaratıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilgi (3 yıl önce)
    "üniversiteye ait gayrimenkullerin kiraya verilmesinde de usulsüz işlemler yaptı" cevabı Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkındaki Yönetmeliğin 67. maddesinin 4/n bendi okunduğunda anlaşılacaktır. Usulsüz işlem değildir, yapılan ihale usulüde Kanun-Yönetmeliklerde da yer alan ihale usullerinden biridir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayıştay Müfettişleri bilmiyor, ama sen biliyorsun. Buralarda harcanıyorsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunu sanan Tahir "bey" , ben mevzuat maddesi yazdım sen nereye dayanarak yazdın bilmiyorum, ama doğrusu muhatap alıp yazmamak, boş sallama platformu sanıyorsun, sen yazılan maddeyi oku anlamazsan ben sana yine yazar anlamana yardımcı olurum....
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (3 yıl önce)
    Sevgili Malatyahaber, güzel bir haber tebrikler, demek ki İÜ kötü yönetiliyor. Peki Turgut Özal Üniversitesinin mali durumunu neden yazmıyorsunuz? Elinizi kolunuz bağlayan ne? O üniversiteyle ilgili bir tek var olan olumsuz durum burada haber olmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Dünya İnsan Kaynakları Yönetiminde Yeterlik, Verimlilik, Yetkinlik kavramları üzerinde dururken bizimkiler hala nepotizmi akraba eş dost kayırmacılığını en acımasız şekilde yürütüyor. Kim ne derse desin etkin bir yönetim iyi insan kaynağı ile gerçekleşir. Amerika, ABD, Rusya diyoruz vallahi de billahi de adamlar Endülüs ten yani İslamdan aldıkları yönetimde adalet kısmında bizden kat ve kat daha üstündeler. Şu Malatya nın haline bak her köşe başı birinin kardeşi, ahbabı, arkadaşı, yada bilmem ne sendikasının temsilcisi..daha Türkçe konuşmayı beceremeyen adamlar her kurumun il temsilciliklerine yerleşmiş. yazık bu güzelim memlekete yazık. Çocuklarımızın geleceğine katran döküyoruz.Ülkenin yarınlarını nefessiz bırakıyoruz. Yazık gerçekten yazık....
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (3 yıl önce)
    Fatih Hilmioğlu döneminde üniversitede çok işler yapıldı. Şu anda bakıyoruz yeni bir yatırım yok ama ortada para da yok. Bence de yönetimden kaynaklanıyor. Üniversiteyi ve hastaneyi çiftliğe çevirmişler. Çalışanlar Fatih Hilmioğlu geleceği zaman titriyordu, herkes işini doğru düzgün yapıyordu, şimdi bu disiplin nerede ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Roberto Carlos (3 yıl önce)
    Inonu Universitesi zarar ediyor da diger kurumlar kar mi ediyor? 2018 yilinda doviz kurlarindaki firlamayi hatirlayin. Ulkece batiyoruz... Keske tek kotuye giden Inonu Universitesi olsaydi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinan (3 yıl önce)
    81 milyon lirayı, 5 tane işçi çıkarıp kapatacağını sanan zihniyet olduğu sürece, bunlar iflah olamayacaklardır. Faturayı işçilere ödeterek, işçinin hakkını yiyip, kendileri sefasını sürüyolar ve kimse dur demiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (3 yıl önce)
    Nasıl zarar ediyor akıl işi değil hesaplar incelensin artı da olması gerekirr
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (3 yıl önce)
    Şeker fabrikası açmışlar yoksa böyle bir açık olamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Ülkenin Ekonomisiye İnönü Üniversitesinin Ekonomisi aynı ikiside açık veriyor, ikisi de daha çok borçlanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    5 tane garibanı niye işten çıkardıkları belli oldu.zararı kapatmak için genel sekreter parayı bulmuş işte o garibanların ahı sizi böyle tutar.Her gün gelip sizinle poz verenleride seçimde unutmayacağız
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    fatih hilmioğlu dönemi malatya da bir üniversite vardı.sonrası liseye evrildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    2016 yılında darbe girişimi oldu, sonrasında dolar 7 tl yi gördü, hastanenin aldığı sarf ürünlerin fiyatı birçok kalemde 4 katına çıktı, siz çıkmış Ahmet Kızılay Hoca yı hedef gösteriyorsunuz. Üniversite hastaneleri arasında borcunu hala çevirebilen tek kurum burası.
    0
    0
    Yanıtla
  • He he o dediğinden, bizde ne deseniz inanıyoruz zaten alışmışız
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal karpat (3 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    ister inan ister inanma
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Bilimin hakim olmadığı yerde her şey olur. Bunlar bu dünyada hesap vermiyorlar. İlahi hesabı unutuyorlar. Tüyü bitmemiş yetim hakkı. Ha bunun çoğunda da makam odası yenileme var beyler. İşi ehline verme, torpil diz boyu, bildiğini oku bakalım bu durum nereye kadar gidecek. Bu arada diğer üniversiteleri de verirseniz sevinirim. NOT:Bu tablo Avrupada veya gelişmiş herhangi bir üniversitede olsaydı ne olurdu acaba. Tüyleriniz diken diken oluyor değilmi.
    0
    0
    Yanıtla
  • heredot (3 yıl önce)
    Kadro masada kalsa bu sorunlar asgariye düşer. Kadrosunu aldığı için yıllarca koltukları işgal eden zihniyet ve sistemi olduğu sürece bu tür zararlardan asla kurtulamayız. Adam işi bilmiyorsa, çözüm üretemiyorsa ne diye orada tutarsın? Döner Sermaye Müdürü hangi önleyici ve düzeltici projelerle gelmiş? Strateji Geliştirme peki? İdari Mali İşler? Genel Sekreterlik? Yazık, gerçekten yazık. Umarım Ahmet Hocam yeni dönemde gereksiz yere koltukları işgal eden bir grup yöneticiyi kızağa çekerde kendisini göstermek isteyenlere fırsat kapısı açar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fettah (3 yıl önce)
    Normal az bile. O kadar gereksiz kişilere boşu boşuna beleş ten para lar ödeniyorki. Adam sıradan bir kişi hiçbir vasfı yok. Hatta görevlerinde hep başarısız olmuş üniversite yi zarara uğramış ama ne hikmetse Rektör bey danışman yapmış. Hem maaş alıyor hemde danışman lık ücreti alıyor. Bunun gibi boş yerlere ödenen paralar yüzünden değil 81 milyon 181 milyon da olur. Nedeni üniversite düzgün yönetilemiyor maalesef. Yazık üniversite ye. yazık Malatya ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fani (3 yıl önce)
    İnsanlar ölmeyeceklerini, hesap vermeyeceklerini mi sanıyorlar Herşey bu kadar basit mi yani
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet koc (3 yıl önce)
    Yazık. Çok kötü bir durum. 45 yıllık bir üniversite 4 yılda ne hale getirildi. Ortada zarar var, devletin bir kurumunun çiftlik gibi yönetildiği gerçeği var, ama bu durumun hesabını sorabilecek siyasal bir güç yoktur. Malatya’da belediyelerin ve kamu kurumlarının üzerine kene gibi çökerek sözde vakıfcılık ve dernekçilik oynayanların tercihi ile yapılan atamalar ile ancak böyle bir sonuç çıkabilirdi. Devletin bir kurumu zarar etmiş çok önemli değil onlar için. Önemli olan vakıf ve derneklerin tercihlerine emir eri gibi hareket eden kadrolar kurmaktır. Zarar idari yönetimden kaynaklanıyor. Genel Sekreterin işletmeci –iktisatçı olduğu bir dönemde zarar edilmesi çok garip ve enteresan bir durum. Geçmişte nereden icap etmişse muhasebe derneği bile kuran ve nedense 16 Temmuz alçak darbe girişimi öncesi o derneği kapatan o genel sekreter nasıl bir işletmeciymiş? Nasıl işletmiş ama üniversiteyi? Birde Sayıştay Başkanı o genel sekreterin arkadaşı olmasına rağmen böyle bir zarar tespiti yansıtılabilmiş. Bu yönetim Üniversite ikiye bölünerek Turgut Özal Üniversitesi kurulurken, Kale ilçesindeki Otelcilik ve Turizm Meslek Okulu’nu Turgut Özal’a vermiş, 3 yıldızlı uygulama otelini ise özel sektöre kiraya vermişlerdi. 2 yıl işletilen otelde tek kuruş kira alamadılar. İslamcı geçinen vakıf ve dernekler Fatih Hilmioğlu’nu sevmezler, nefret ederler. Ama o Fatih Hilmioğlu döneminde kira gelirleri yani döner sermaye ile fakülte binaları ve sosyal tesisler yapıldı o üniversiteye. Alt yapısı, binaları her şeyi hazır alarak hazıra konan Ahmet Kızılay ve ekibi ise bırakın yeni tesis yapmayı zarar etmişler. Şimdi Fatih Hilmioğlu’nu yoksa Ahmet Kızılay ve ekibi mi kul hakkını korumuş? Bu vakıf ve dernekleri merak edenler, kamu binalarına asılı olan vakıf ve dernek tabelalarına baksınlar. Birde İşhanlarının çatı katlarından çıkıp camlı binalara taşınan vakıf ve dernekleri de unutmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet boğa (3 yıl önce)ahmet koc isimli kullanıcı yorumuna
    2016 yılında tötm devredilirken 110 milyon zararla devredildi. Ayrıca su an ülkede kar eden bir üniversite hastanesi yok. genel sekreterin eğer suçu olsaydı aynı sayıştaycılar hakkında soruşturma açardı. eğitim kurumları kar amacı gütmeyen kurumlardır eğer kar amacı olsaydı ticarethane derdik. islamcı derneklere laf atıp zehirini kusmak için kırk dereden su getirmissin. fatih hilmioğlu zamanından hesapsızca faydalananlar özlem duyuyor. onlar haricinde bir kişi özlem duymuyor. yeni yapılan tesisler için geçmiş haberlere bak neler yapıldığını görürsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (3 yıl önce)ahmet koc isimli kullanıcı yorumuna
    Ağzınıza sağlık her harfine sonuna kadar katılıyorum...
    0
    0
    Yanıtla