SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü ve Özal Ailesi Mezarlarına Büyükşehir'den Bakım

0
Güncellendi - 2020-12-30 09:15:08
İnönü ve Özal Ailesi Mezarlarına Büyükşehir'den Bakım
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün babası Hacı Reşit Bey ve oğlu Ali İzzettin’in Sancaktar Mezarlığı’ndaki kabirlerinin perişan halinin malatyahaber.com ve Yeni Malatya Gazetesi tarafından gündeme taşınmasından sonra, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İsmet İnönü’nün yakınlarına ait mezarları ile Eskimalatya Karababa Mezarlığı’nda bulunan 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yakınlarına ait mezarlarda bakım ve onarım çalışması başlattı.

Malatyalı olan 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün Malatya’da bulunan babası Hacı Reşit Bey ile oğlu Ali İzzetin'in Sancaktar Mezarlığı'nda, 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın babası Mehmet Sıddık Özal’ın Eskimalatya Karababa Mezarlığı'nda bulunan kabirleri Büyükşehir Belediyesi tarafından bakıma alındı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından, Özal ve İnönü’nün ailelerine ait mezarlarda kırılan mermerlerin yerine yenisin yerleştirilmesi için çalışma başlatılırken, kabirlerde genel temizlik de gerçekleştirildi.

Mezarlıklar Şube Müdürü Osman Gönültaş, Malatya’nın yetiştirmiş olduğu 2 Cumhurbaşkanları İnönü ve Özal’ın babalarının mezarlarında, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları ile bakım çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Gönültaş, Malatya’nın yetiştirmiş olduğu değerlerinde kabirlerinin yine aynı şekilde bakım ve onarımlarının gerçekleştirileceğini de ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İnönü mezarlarının bakım ve onarımının kendileri tarafından yapılacağını bildirmişti. Ancak, bu konuda Büyükşehir Belediyesi daha önce harekete geçti.

İnönü ailesi mezarlarının bakımsız ve harap durumu, Gazeteci Güler Hazar'ın malatyahaber.com ve Yeni Malatya Gazetesi'nde yer alan haberiyle geçtiğimiz günlerde gündeme getirilmiş, konu bu haber kaynak alınarak yaygın basında da gündem olmuştu.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- iha

FOTO: Sancaktar Mezarlığı'ndaki İnönü mezarları ve bakım çalışmaları

FOTO: Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın babası Mehmet Sıddık Özal'ın Eskimalatya Karababa Mezarlığı'ndaki mezarında bakım çalışmaları

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • malatyadan (3 yıl önce)
    devlet ne için var, neden vergi toplar, 5-10 elemanla mezarlıkların rutin temizletilmesinde ne sakınca var, eğer bu topraklarda yaşıyorsak orda yatan vatan evlatları sayesindedir, bunu unutmamak vefalı olmak gerekir,
    0
    0
    Yanıtla
  • Şevket (3 yıl önce)
    Tamam bunu yapmışlar ama diğer mezarlara da bakın her yer çöp dolu düzen yok tas kayıp mezarlıkta Büyükşehir yetersiz kalıyor bu konuda
    0
    0
    Yanıtla
  • Tülay (3 yıl önce)
    Dua edinde hala mezarları duruyor benim dedemin mezarının üzerinden yol geçti. Aynı mezarlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fukara (3 yıl önce)
    O kırık mermer değişti mi çok merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Dincer (3 yıl önce)
    Haber olmasaydi sanirim akillarina dusmezdi.. teşekkür ederiz belediyeye.. ve haberi yapan bakimsizligi gundeme getiren malatyahabere.. bunlar sehrimizin degeri siyasi düşünce si ne olursa olsun herkes sahip cikmali...
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza Aktaş (3 yıl önce)
    Ne olur bir de gidin gayri müslüm lerin mezarlığına bakın!
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyadan (3 yıl önce)
    b.şehir belediyemiz bu kabir temizliği işini tüm mezarlıklarda rutin hale getirse hatta kimsesizlerin kabirlerinde ve çevresinde gerekli bakım ve temizlik yapılsa geçmişimize saygı açısından iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (3 yıl önce)malatyadan isimli kullanıcı yorumuna
    Niye bedava yapsın. Bu işi yapan özel firmalar var. Her şeyide devletten beklemeyin be hey kardeşim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hadi ordan sosyal devlet DIYE bir kavram VAR ama SENIN zihniyetin BUNU kaldırmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Dogrudan gelir desteği, gübre desteği, mazot desteği, don zarari, tarim.kredi... tabi gercekten ciftciysen şayet!
    0
    0
    Yanıtla