SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnşaat Firmasına 'Dolandırıcılık' Operasyonu

0
Güncellendi - 2021-06-15 20:02:31
İnşaat Firmasına 'Dolandırıcılık' Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

6 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA, 4 ŞÜPHELİ ARANIYOR.. Malatya’da inşa ettikleri dairelerden her birini  birden fazla kişiye satarak 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçunu işledikleri iddia edilen ve aynı zamanda bir partinin il başkanının akrabaları da olan inşaat firması sahip ve yöneticilerine düzenlene operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.  

Söz konusu firmadan daire satın alan, ancak dairelerine kavuşamayan, aynı zamanda bir dairenin birden fazla kişiye satıldığı iddiasında bulunulması nedeniyle yapılan şikayetler üzerine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi. 

Asayiş Şubesi tarafından sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon da inşaat firmasını sahip ve yöneticilerinden oluşan 6 şüpheli 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçlamasıyla gözaltına alınırken,  haklarında yakalama kararı bulunan 4 şüphelinin ise polis ekiplerince aranmakta olduğu öğrenildi.  

Firmanın, 75 dairenin her birinin birden fazla kişiye satılması ile suçlandığı, olayın maddi boyutunun 9,5 milyon TL'yi bulduğu haber alındı.

Satışa sundukları daireleri birden fazla kişiye satmakla suçlanan firma sahiplerinin Gelecek Partisi İl Başkanı Avukat Raşit Alaca’nın akrabaları olduğu öğrenildi.  

Soruşturma devam ediyor.  

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Zafer (2 yıl önce)
    Dolandırıcılığın mazereti olmaz,şirketi yakinen tanıyan biri olarak tek üzüntüm Raşit bey üzerinden yol almaya çalışılması,bu insan cok emek verdi durumu düzeltmek icin,kendi mal varlığınıda ipotek edip kaybetti.ama nafile oldu,işler ters giderse dönüş zor oluyor,tekrar diyorum insanların umutlarini hayallerini calmak çok büyük bir vebal ve adilik ancak herkeside töhmet altında bırakmamak gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • el insaf (2 yıl önce)Zafer isimli kullanıcı yorumuna
    neyi kaybetmiş.kendisi ve kardeşleri. biz görüşmeye gittiğimizde kardeşlerine toz kondurmuyordu. Sonra da sonrada siz benim muhatabım değilsiniz. sizi tanımam bilmem diyordu. Alaca kardeşleri aradığımızda sizin muhatabınız kardeşimiz ve şirketin avukatı diye malum şahsı gösteriyorlardı. Peki 25 sene çalışıp bunlardan daire alıp kaybedenler malum kişi kadar mağdur olmuşmudur. Kardeşler ve avukat efendi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozaman haklisiniz kardesim,bu şekil bir şey var ise,Allah yardim etsin sizlere ve hakkinizi almak nasip olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Alacazede (2 yıl önce)Zafer isimli kullanıcı yorumuna
    Zafer bey. Kimi aklamaya çalışıyorsunuz anlamış değilim bahsettiğiniz şahıs onların hukuk danışmaniydi. Onların hepsi aynı ama Allah ağımızı yerde bırakmaz. Lütfen sizde algı oluşturmayı.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    keşke şirketin, yöneticilerinin falan herkesin adını yazsaydınız da tüm millet tanısaydı bunları da bir daha kimseyi kandıramasalardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • el insaf (2 yıl önce)
    Partinin il başkanı olan vatandaş. avukat sıfatını kullanarak biz alaca inşaat mağdurlarını oyaladı durdu. bir dönem alaca inşaatın bütün yetkilerini kendisinde topladı . laf ebeliği yaparak . haledecem sözleri vererek bizleri oyaladı durdu. Sonrada siz benim muhatabım değilsiniz diyerek mağdur olan hepimizin şahsiyetini küçümseyerek ekabirlik yapmaya kalkışıyordu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Onur Ülger (2 yıl önce)
    Malatyanın haberlerini her zaman sizin sitenizden takip ediyorum. Raşit Alaca ve partisinin hedef alındığını düşünüyorum. Neden böyle bir algı yaptınız anlamadım. Şirketin adını yazabilirsiniz ama hedef göstermek sizlere yakışmamış ben parti mensubu değilim o partiye karşı sempatim bile yok ama malatyahaber.com sitesine yakışmadı bu hareket. Zaten basın etki altında, habercilik etiklerine uygun olmamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yahya (2 yıl önce)
    Bu dolandırıcıların birinin akrabası olmaları o kişiyi neden töhmet altında bıraksın ki? Haberde isim vermek adeta hedef göstermektir ve habercilik ile etik kurallarına aykırıdır. Her olumsuz olayda birileriyle akrabalık veya genetik bağ kurulsaydı Hukuk ve güvenlik ayaklar altına alınırdı ve etrafımızda adam kalmazdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğer o kişi o inşaat şirketinin Bi dönem başkanlığını yapmışsa ve kayıt altına alınmışsa onu da ilgilendirir.. Neyin başkanı olursa olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemalettin (2 yıl önce)Saim isimli kullanıcı yorumuna
    Saim bey çok doğru tespit. O kadar kişiyi perişan edin sonra neden ilgilendirir deyin millet yıllarca çalışıp emeğini o evlere yatırdı sonradan yetmez gibi bir daireyi birden fazla kişiye satın sonra onlar keyif yapsın lüks yaşasın ev alacam diyenler sürünsün DEVLETİMİZ ÇOOOK BÜYÜK kimsenin hakkını kimseye yedirmez. Mağdurlar önce Allah’a Sonra Devletimize güvendi ve sığındı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemalettin (2 yıl önce)Yahya isimli kullanıcı yorumuna
    Kimse kimseyi hedef göstermiyor bahsi geçen kişi şirketin o dönemdeki ortağı ve şirket kardeşlerlere ait bir şirket
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Partiden bahsetme amacınız ney. Alakası olmayan bir kişi üzerinden partiyi karalama nedeniz ney. Keşke bu yaptığınız haber için Süleyman soyluya da aynı şekilde yapabilseydiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yani demek istiyor ki bir zamanlar bu şirketi yöneten ler. Şimdi parti başkanı herkesin bildiği birşey zaten ne alakası var demek abes olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • amaç şu olabilir parti türkiyeye umut olucam diyor başkan olarakta bu kişileri koyuyor sonrada sıra bizde denip olan türkiyeye oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal bey (2 yıl önce)
    Eden bulur.
    0
    0
    Yanıtla