SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsan Sağlığı Her Şeyden Önemli"

0
Güncellendi - 2020-04-02 01:00:24
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu, “Hasta sayısı gittikçe artıyor. Amerika, İspanya, futbol devi İngiltere, Almanya artık baş edemiyor. Dolayısıyla tablo böyleyken ben ertelenen liglerin sonradan gerçekleştirileceği, devamı konusunda çok fazla olumlu bakmıyorum” dedi.

Ertv’de yayınlanan Futbol Akşamı programına konuk olan Gündoğdu, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) spora etkisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gündoğdu, koronavirüsün dünyaya inanılmaz derecede yayıldığını ifade ederek, “200 ülkede bunun yansımaları çok ciddi şekilde gözlemleniyor. Ülkemizde hükümetimiz, Sağlık Bakanımız bu süreci çok iyi yönetiyor. Ülkemizde koronavirüsün seyri şuanda çok hızlı değil. Avrupa ülkeleri gibi değiliz. Umarım bu süreç bir an önce son bulur ve hayat normale döner” diye konuştu. 

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) spora etkisine de değinen Gündoğdu, “2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ertelendi. Yakın zamanda yapılacak olan Avrupa ve Dünya şampiyonaları ertelendi. Uluslararası bütün organizasyonlar ertelendi. UEFA bir toplantı yaptı ve ülke federasyonlarına yetki verdi. Federasyonlarda kendi ülkelerindeki ligleri erteleme yoluna gittiler. Şuan tüm dünyada ligler ertelendi. Her kulübün milyon dolarlık zararları var. FİFA ve UEFA birlikte bir yapı oluşturarak, kulüplerin ve yapıların zararlarını karşılaşmaya yönelik bir karar aldı. Bir erteleme verildi ama hiçbir ön görüde bulunamıyoruz” şeklinde konuştu. 

Gündoğdu, insanların sağlığının her şeyden önemli olduğuna dikkat çekerek, “UEFA ve FİFA bir araya gelip toplantı yaptı. İki Hafta önceki tabloyla şuan ki tablo aynı değil. Hasta sayısı gittikçe artıyor. Amerika, İspanya, futbol devi İngiltere, Almanya artık baş edemiyor. Dolayısıyla tablo böyleyken ben ertelenen liglerin sonradan gerçekleştirileceği, devamı konusunda çok fazla olumlu bakmıyorum. Bence UEFA, FİFA ve ülke federasyonlarının da bakış açısının böyle olacağını düşünüyorum. İnsan hayatı, sağlığı bundan daha önemli. Seyircisiz oynatırsın futbolcu ve spor camiasının sağlığı önemli değil mi? Futbolda temas var, bunu nasıl engelleyeceksiniz? Böyle bir risk ya da karar aldığınızı düşünün; bunun sonuçlarının farklı şekilde size döndüğünü de düşünün” şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız