SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnsanlar Konteynerde, Belediye Başkanı Villa Yapma Peşinde'

0
Güncellendi - 2020-11-06 08:13:34
'İnsanlar Konteynerde, Belediye Başkanı Villa Yapma Peşinde'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Battalgazi ilçesinde yüzlerce depremzede kışa çadır ve konteynerda girmeye hazırlanırken belediye başkanı yapacağı villaların projesiyle uğraşıyor. Halktan kopukluk bu olsa gerek.” dedi.

Kiraz ve yönetim kurulu üyeleri 24 Ocak depreminde etkilenen Battalgazi ilçesine bağlı Kapıkaya Mahallesinde çevre mahallelerin muhtarları ve vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntıları dinledi.

Depremin üzerinden yaklaşık 10 aylık bir zaman geçtiğini belirten İl Başkanı Enver Kiraz, “Kış ayları tekrar kendisini göstermeye başladı. Depremden sonra bu bölgede neler yapıldığını görmek için ziyaret gerçekleştiriyoruz. Gittiğimiz her yerde vatandaşın en büyük ihtiyacının konut olduğunu gördük. Ancak depremin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen henüz mahallelerde bir tek konut yapılıp teslim edilmediğini görüyoruz.  Doğanyol, Pütürge ve Kale’de de bu tablo aynı. Battalgazi’nin Kapıkaya mahallesinde de aynı. Tek bir kazma bile çakılmamış. Binlerce depremzede kışa bu şartlarda giriyor. Konteynırlarda, çadırlarda, yağmurda, çamurda bir mücadele başlıyor.” ifadelerini kullandı.

Kiraz, konuşmasının devamında “En son yaşadığımız İzmir depreminden sonra yetkililer Malatya ve Elazığ deneyimlerimizi İzmir’de de uygulayacağız” dediler. Biz “Eyvah!” dedik. Malatya’yı yaktılar, İzmir’i de yakacaklar. Demek ki İzmir’de de bir yıl hiçbir şey yapılmayacak. İnsanlar aylarca konutsuz yaşamaya devam edecek. Buradan bir kez daha tüm İzmir’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Gelip ilçeleri dolaşıp şu kadar konut yapacağız diyerek resim verip gitmekten başka yaptıkları bir şey yok. Kapıkaya’da deprem yaralarının sarılmadığını görüyoruz. Pek çok mahallede hasar tespiti yapıldı. Ağır hasarlı yıkılması gereken birçok bina sonradan ağır hasarlıktan çıkarıldı.  Kapıkaya’da deprem sonrası 16 binaya ağır hasarlı raporu verilmiş ama bugün sadece 4 bina ağır hasarlı kalmış.” Dedi.

“Deprem sonrası vatandaşların evlerini yıkılan bölgeye yakın bir yerde yapılıp teslim edilmesini istemiştik.” diyen Enver Kiraz, “Vatandaştan da tek kuruş istemeyin demiştik.  Ama onlar başka yerde evi var diye hak sahibi yapılmayan yüzlerce depremzede var. 2003 – 2005 depremlerinde vatandaşlara ev sağlanış ama o evlerinde bir faydası yok. Evler için bir fiyat belirlenmiş ama köylülerin bu fiyatı ödeme güçleri yok. Toki yapıyor parasını istiyor. Kapıkaya mahallesindeki depremzedeye Gelinciktepe’de ev verelim diyorlar. Üretici orada ne ile geçimini sağlayacak. Evlerin aylık taksitini ne ile ödeyecek? Tarlası, hayvanı, bahçesi Kapıkaya’da evi Gelinciktepe’de. Böyle bir çarpıklık olur mu? Bu evler mutlaka kendi bahçesinde yıkılan evinin yerinde yapılması lazım. Deprem yardımı konusunda da ciddi sıkıntılar var. 10 ay için kira desteği olarak 3 bin TL kira desteği verilen vatandaşlarımız var. İnsanlarla dalga geçiyorlar.” şeklinde konuştu.

Kiraz, “Battalgazi’de insanlar yıkılmış evlerinde kışı nasıl geçireceklerini düşünürken Battalgazi Belediye Başkanı ise villa yapmak peşinde. Vatandaş açlık ve sefalet ile boğuşuyor, kendisi villa projeleri ile ilgileniyor. Barajdaki gemi gezisi seferiyle ilgileniyor. İlgilendikleri projelerin halkla yakından uzaktan bağlantısı yok. Halktan haberleri yok. Halkın yaşadığı çileden haberleri yok.” Dedi.

Kiraz’ın konuşmasının ardından Kapıkaya Mahallesi sakinleri de yaşadıkları sıkıntılar anlatarak yetkililerden yardım istediler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Yazıhan Kartalı (3 yıl önce)
    Malatya ???
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (3 yıl önce)
    yeşilyurt belediyesi yaptı. villaları çok ucuza sattı ve sattığında dolar 3,5 tl idi. ortalama villaları 380-450 bin TL arasına sattılar o zaman. yaklaşık 37 milyon TL (10,5milyon dolara) işleri ihaleye vermişler 3 yıl önce kasım ayında. Daha sonra müteahhit işi bıraktı döviz kurundan dolayı, 3 yıl geçmiş şu anda halen villalar ortada yok. 10,5 milyon dolar şu an 90 milyon TL. (Rakamlar site arşivinden) Aradaki fark 53 milyon TL villalar o zaman satıldığı için ev sahiplerinden isteyemezler bu farkı, bu farkı belediye kendi bütçesinden ödeyerek evleri yaptıracak, belediye nerden alacak bu parayı vatandaşından, fakirden al zengine peşkeş çek. yada elindeki arsaları önce inşaat şirketine devrediyor daha sonrada inşaat şirketi arsaları satarak kendine kaynak yaratıyor. Yazık günah milletin parasını 3-5 zengine yaranacağım diye harcıyorlar. Şimdi de aynısını Battalgazi belediyesi yapacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sırf siyasi anlayışından dolayı ehil olmayan insanlar iş başına getirilirse sonuç ortada. Vizyonsuz dar kafalarla bir yere kadar. Gelinen nokta ortada . Bu durumun bir müsebbibi de muhalefet . Sırf şahsi menfaatleri ile otelim yıkılmasın diye siyaset yapanlar da masum değil. toplumsal olarak çöküyoruz. Koca ülke bir kaç kişinin gayretiyle bir yere kadar. Ya kardeşim muhalefetin şehirden olanlardan haberi yok ki refleks geliştirip ortaya bir tavır koysun. O kadar gündür yol yapılıyor kimse demiyor ki kimin ihtiyacı bu zor zamanlarda bu yol hangi büyük problemin çözümü. Başkan villa yapacağını açıklamasa muhalefet olandan bitenden haberi yok. Malatya haber eleştirmese inanın tepki koymayacak ve bu resim çekilmeyecekti. Sn. Kiraz şimdi uyanmış yazık inanın yazık bu şehre
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (3 yıl önce)
    Mazlumun hakkını zengine villa yaparak yedirenler iflah olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • abayram (3 yıl önce)
    Benim Evim yıkılmış 4 K sitesinde deprem muamelesi değil ketnsel dönüşüm olsun diyorlar. hakkımız zehir zıkkım olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (3 yıl önce)
    cok doğru söylemiş vallahi ben bir akpartli olarak sayın kiraz başkana katılıyorum.belediye zenginlere villa yapma derdine düşmemeli..o kepceler iş makineleri günlerdir orada calışıyor.villalara yol acıyor.dağı deliyor.o dağı delip zenginlerin villasını yapacağınıza gariban köylülerin yolunu yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • O açılan yollar imar yolları sadece onlar için değil verdiğiniz bu tepkiyi yeşilyurt belediyesi villa ve ev yaparken niye vermediniz
    0
    0
    Yanıtla